reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

od pracy mojej to ty się odczep pilnuj swojej ...jestem na forum a nie w pracy ...a Ty chyba tak wiec sie na niej skup...żenua:-D

reklama
Wtrącę się.
Nie mnie dotyczyła ta sytuacja ale czytając Ula Twój post bardzo mnie uraziła opinia na temat kołdry dla psa....
Nic w tym dziwnego ale w kontekście postu Dziunki było to obraźliwe.

koło mnie jest mąż moja bratnia dusza
:-D

włąsnie we 3 zjedlismy naleśniki na nowym stoliku który przyszedł z Ikei zamówiony...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Cleo jak to jest, ze jak ktos mi na forum zwraca uwage ze sie nie zgadza z moja opinia, tym co robię jest ok.
Jak ja cos napiszę - od razu zarzucasz mi, że się wywyższam, narzekam albo krytykuję. Zlituj się kobieto.

Dalej wymiany zdań nie pociągnę ale zaznaczam, że straszyc możesz hm....sama nie wiem kogo bo chyba nawet nie masz tam kogo.
Skup swoją uwagę na kłótniach w pracy, tam pewnie juz taka odważna nie jesteś jak tutaj. A ode mnie z daleka proszę!

Nie wiedziałam, że mój post wywoła taka burzę, a w nigdzie nie krytykowałam dziunki, napisałam, ze nie kupiłabym ale to moje zdanie. Specjalnie podkreślalam to zdanie na każdym kroku a ty z braku zajęcia węszysz wszędzie podstęp. ale to juz twoj urok. domniemam ze oprocz forum zadnej bratniej duszy nie ma kolo ciebie i po prostu mi cie zal!
osz TY...!!!!!!!!!!!! Jak tak można???? Czy ty serca nie masz? honoru? szacunku do innych? bo że rozumu ci brak to od dawna wiemy, jakos sie z tym pogodziłysmy

Dziewczyny tu koleżanka moim zdaniem przegiela

Kilolku nie denerwuj się..jak ktoś nie ma co napisąc to Ci na prywatne życie wjedzie (nie wiedząc o moim kompletnie nic...lub czyta bez zrozumienia )

ale nie o tym ...koleżanka zaciążyła...ma umowę do marca...czy 3 umowa musi byc juz na czas nieokreslowny czy w przypadku ciązy dostanie tylko do porodu??

§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

Podobnie jak Gosia uważam ze z ta koldra dla psa to przegięcie i obraza w stosunku do dziunki!!!

az sobie odblokować musiałam, ciekawość silniejsza ;-)

jesli pracuje, nie jest na zwolnieniu a oni wykarzą dobrą wolę to mogą z nia podpisac kolejną umowe ale moga tez stwierdzic ze taki pracownik im nie potrzebny udac ze i tak by jej nie zatrudnili i przedluzyc tylko do dnia porodu. Zalezy jakimi sa ludźmi

Kilolku nie denerwuj się..jak ktoś nie ma co napisąc to Ci na prywatne życie wjedzie (nie wiedząc o moim kompletnie nic...lub czyta bez zrozumienia )

ale nie o tym ...koleżanka zaciążyła...ma umowę do marca...czy 3 umowa musi byc juz na czas nieokreslowny czy w przypadku ciązy dostanie tylko do porodu??

§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.

cleo zgadzam sie z kilolkiem, to zalezy od dobrej woli pracodawcy bo wcale nie musi ci dawac tej trzeciej umowy skoro ta druga konczy sie z dniem porodu. Teraz pytanie w którym miesiacu jest twoja kolezanka? bo jesli w marcu bedzie np w 2 to lepiej niech sie nie wygaduje;) bo jeszcze nie jest chroniona. Ja mialam umowe o prace na czas okreslony, mialam ja do dnia porodu potem adios..ale jak sie okazalo wyszlo mi to tylko na dobre;)

reklama
Jednak nigdy przenigdy nie kupowałam tzw. rzeczy niemowlęcych oraz rzeczy osobistych (skarpetek, butów, pościeli, ręczników, majtek, staników, kostiumów kąpielowych, kołder - chyba ze dla psów, zeby im w budzie było ciepło). Są jakieś granice! Takie rzeczy sa rzeczami osobistymi i trzeba by je było wygotować. Wolałabym dołożyć i kupić nową kołdrę dla dziecka albo kupic nowa ale tanszą nie "kaszmirową".

Daleko nie trzeba było szukać https://www.babyboom.pl/forum/dziec...ta-prezentow-26105/index1062.html#post7531714

Nigdy nie mów nigdy. Czasem mam wrażenie że z Twojego konta piszą dwie różne osoby, bo zaniki pamięci często u Ciebie występują. Albo po prostu pamiętasz o tym o czym chcesz pamiętać, fakty są u Ciebie jakieś takie hmm elastyczne :-D

Dziewczyny dzięki za wsparcie, ale uważam że nie ma sensu strzępić języka. Niektóre osoby nie są tego warte.

Do góry