reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Emi została dzis w domu bo znowu zasikała posciel a nie mam tyle kompletów
wiec zostawiłam ją w domu
codziennie Helusi zmieniam pościel na przemian z przedszkolną
mam w sumei 4 komplety ale na taką pogode to jeszcze chyba za mało,bo nei schnie mi w jedną noc
przepraszam, ale kompletnie nie rozumiem co wspólnego ma zmiana pościeli z tym, że Emi została w domu? znaczy w przedszkolu tą pościel zasikała i nie miałaś dać jej czystej ? :-D matko, ale ja tępa jestem :-D

Co robicie na obiad? u mnie dziś gołabki ;-) i muszę zrobić więcej, bo się rodzice wprosili :-Dznaczy mama to zawsze w czwartki po południu przychodzi do Martysi, ale i tata z pracy przyjedzie jak usłyszał co na obiad będzie :-D no to lecę pichcić :-D

reklama
Hej :-)

Ale wietrznie:szok:

Dziewczyny, mam pytanie :-D Głupie może troszkę ;-)

Otóż odratowałam storczyki mojej bratowej, która chciała je już wyrzucić do śmieci i po 5 miesiącach pierwszy z nich kilka dni temu wypuścił łodygę :-)
Kiedy mam ją przyczepić do patyczka? Już teraz zacząć, ma jakieś 15 cm, czy poczekać aż cała urośnie? Nie chcę jej uszkodzić i dlatego pytam:zawstydzona/y:

I mam nadzieję że po przeniesieniu do nowego mieszkania mi nie padnie, no i mam dylemat które okno bo jedne okna są mega słoneczne, a drugie mniej:baffled:

Dziunka ja bym już usztywniła łodygę
a podczas przeprowadzki trzeba uważać bo źle znoszą
ja straciłam 5szt podczas przeprowadzki salonu
ale cały czas walcze z nimi (nie poddaje się)

a wieszcie co moja mama zrobiła ze storczykiem jak jej padł
przesadziła go normalnie do ziemi i pięknie jej kwitnie:-D

Witajcie,

dziunka podziwam Cię za to zamiłowanie do kwiatów. Mi zawsze i od zawsze wszystkie padały;-)
Mówisz , ze wieje? u nas dopiero głowę urywa. Musiałam okna pozamykac , bo zimno okropnie.

Zrobiłam wczoraj badanie TSH i jak nic niedoczynność nie ustąpiła. Muszę jeszcze zrobić FT4 , potem wizyta u endo. To może być wyjaśnienie to moich zmiennych nastrojów:zawstydzona/y:

pisałam do AZY. U niej wszystko dobrze tylko ma bardzo dużo pracy. Obiecała się odezwać:tak:

Hej! U nas biało :szok: i w dodatku na drodze "szklanka" :szok:ruszyć ze skrzyżowania graniczy z cudem! a auto ma napęd na 4 koła :szok: szok po prostu!
odebrałam Martysię z przedszkola, przyjechałyśmy do domu i patrzę, że ona coś nie wyraźna :-( mierzę gorączkę a tam 38 :-( młoda się zdrzemnęła, raczej jej nie pozwalam o tej godzinie, no, ale organizm z czymś walczy więc dziecko zaniemogło :-( a szłyszałam jak pani w przedszkolu mówiła, że odesłała troje dzieci z gorączką :-( przy mnie nawet mama odbierała jednego chłopczyka, miał 39 stopni :-( więc coś w przedszkolu się zaszarogęsiło :-(właśnie Martysia leży przytulona do mnie na moich kolanach więc kończę :-(

Cze
na wstępie z okazji naszego święta trzymcie się ciepło kobieciny!!!
Dziunka - ja czekam czasami z przypięciem, a czasami przypinam jak ma już 10 cm;-), różnie, stawiałabym na parapecie gdzie jest słonecznie.;-)
Martolinka - to nieciekawie z tą tarczycą ... niby nad morzem, jodu pełno, a problemy są. :szok: Mówię ogólnie, widzę że to plaga jakaś.
Gawit - zdrowia dla córci.
Ehh zima wróciła, nie dość, że sypie śnieg to i duje wiatr.:no: Dziewczyny moje nie są zadowolone, chcą wiosny!

Ana nie wiem jak w dalszej części Polski ale tutaj problemy z tarczycą niestety są nagminne. W swoim otoczeniu mam 5 osób z wyciętymi płatami, a kilkoro leczących się na niedoczynność/nadczynność :eek: Mówi się że wina Czarnobyla.
Ja mam znamiona Suttona, charakterystyczne dla bielactwa, które często jest powiązane z chorobami tarczycy. Pierwsza czynność przy podejrzeniu bielactwa to zbadanie poziomu hormonów. Także być może stąd ten mój felerny guz. U Asi na razie, odpukać, z tarczycą wszystko ok, chociaż ja wyniki też miałam dobre, a guz był...

Marta zdrówka!

Gawit
i jak Martynka? Zdrówka i całuski dla małej!

Dzięki za odpowiedzi w sprawie storczyków, bałam się że jak przypnę łodygę to ją uszkodzę ale ona cała nie rośnie chyba, tylko wypuszcza kolejne "segmenty" ? Muszę trochę poczytać na temat storczyków, bo to moje pierwsze :-)
Niestety, mój A wsadził kwiaty w skrzynkę i prosto do auta na to zimno. S U P E R :wściekła/y:

U WAS ŚNIEG? Oby do nas nie dotarł:szok: zimno jest, ale i słonecznie, niech tak zostanie. A kysz zimo!

A jeszcze napiszę że Asia była bardzo oburzona że dostała małą różę, zamiast dłuuugiej jak mama i Monia, bo jest już PANIENKĄ a nie DZIDZIĄ! :-D

reklama
Do góry