reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Witam się i ja nadal 2 w 1....
Skurcze cały czas nieregularne, i podobnie jak agatakat mały chce mi nogi wsadzić do gardła chyba, pojechałam do kościoła i jak usłyszał organy tak amen musiałam wyjść bo nie byłam w stanie siedzieć, bo tak szalał w brzuchu.
Nadal mam wrażenie że wody mi się sączą, no cóż jutro już będzie wszystko wiadomo czy to wody to może coś innego. Plan na dzisiaj zaliczyć ostatnie wizyty u rodziców i dopakować torbę, bo jutro znowu do szpitala, i mam nadzieję że wyjdziemy już rozpakowani, bo naprawdę te skurcze i bóle są bardzo męczące.

Życzę Wam uśmiechu w ten szczególny dzień zadumy, wspominajmy same radosne chwile spędzone z Tymi których już nie ma między nami.....
Pogoda wspaniała.....i taka magiczna.

reklama
Ja tez dziś staram sie nie przemeczać bo jednak taki dzień zadumy raczej i nie pasuja mi do niego imprezy urodzinowe.
Choc u mnie na razie sie uspokoiło i kłuc jakby mniej, wiec może lekarz nie miał racji i maly jeszcze posiedzi w brzuchu.
Amerie ale Tobie to naprawdę zyczę juz tego szczęśliwego rozwiązania, dość Ci sie skumulowało na koniec ciąży.
Magdaaa26 ja tez juz czuje ze moja skóra osiagnęła swoje granice rozciągania i smaruje sie jak najcześciej, bo swędzi i juz jest bardzo cieniutka, wszystkie zyły mi widac na brzuchu.

Za to jak na zlość cala ciąże udawało mi sie uciec przed przeziebieniem a tu mi sie straszny katar przyplatał, kicham co chwila i oczy mi łzawią!!!!

Witam się i ja:)
Ja wczoraj miałam pierwsze dłuższe wyjscie z domu od ok. 2 miesiecy... Byłam na cmentarzu i pozniej rodzinkę odwiedziłam gdzie zjechało się chyba z 20 osob i było bardzo sympatycznie:) Oczywiście ja i Mikołajek w centrum zainteresowania, ale mały miał gości gdzieś bo kopać nie chciał:)
No i jak wrociłam do domu to tak mnie ciągnęło w dól....ale przeszło... Skurczybyki dziś częstsze, no ale od razu pól domu wysprzątałam...Jak cudownie jest mieć ciąże donoszoną i móc normalnie funkcjonować!!!
Miłego dnia Wam wszystkim życzę, ciekawe czy któraś zostanie dziś pierwszą listopadówką, która urodzi w listopadzie:D

mama_jiz jest temat "opowiesci z porodowki" bedziesz pierwsza! :)

https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2010-f341/opowiesci-z-porodowek-bez-komentarzy-44538/

joasia79, ja tez nie mam mozliwosci na groby isc.. brakuje mi tego swieta tutaj.. a co do kolezanki, to mozesz ja do mnie tez przyslac :) bo ja ledwo chodze, a domek by sie przydalo posprzatac :)

Jola1205, uszy do gory.. to hormony mialam podobnie w piatek.. na szczescie przeszlo.

agatakat, ale Ci daje mala popalic :) u mnie dalej nic sie nie dzieje.. ale dzis to nawet nie narzekam, bo wolalabym nie rodzic w swieto zmarlych :)

magdaaa26, ja przez cala ciaze mialam idealna skore na brzuszku i wylazly mi te okropniaste rozstepy doslownie w ostatnich dwoch tygodniach :( moze za malo smarowalam? Ale jak brzuszek mi sie obnizal to czulam jak sie skora naciaga.. i od paru dni mnie swedzi.. :(

mi sie troche humor poprawil, bo praktycznie jestem pewna ze Mala sie przekrecila :-) nogi ma po mojej lewej stronie, a pupe po prawej, o cos takiego:
Położenie główkowe - Ciążowy.pl

strasznie sie balam ze jak tak zostanie brzuszkiem do mojego brzucha to sie czolem bedzie wstawiac w kanal rodny :tak:

okropnie mnie tylko kopie teraz po lewej stronie, ale jak mi polozna jutro to potwierdzi to juz w ogole bede happy :-D obym dotrwala do jutra :-D

a w ogole ja sie mojej mamie przekrecilam dzien przed porodem, ciekawa jestem czy to jakis znak ;-)

co do rozstepow na brzuchu to mi sie pojawily teraz takie ze dwa po 1 cm.. ale tylek i biodra/uda mam cale w paski :-p ale musze sie przyznac ze sie nieregularnie smarowalam...

joasia u mnie naszczescie wczoraj T. caly dom wysprzatal :happy:

Mnie też teraz skóra szczypie i swędzi, jakby już osiągnęła swoje możliwości rozciągania i zaraz pęknie ...

Witam sie poniedziałkowo :) Jednak udało mi sie namówić siostre zeby mnie zabrala na cmentarz i własnie wrocilam :))
Myslalam ze w nocy cos sie rozkreci bo mialam skurcze pierw co 15 minut potem co 10 ale po 1 w nocy ustaly. teraz znowu juz mni zaczyna cos lapac. :) U mnie w rodzinie sa 3 osoby z pierwszgo listopada wiec moze dotrzymam tradycje :) Bardoz bym chciala juz urodzic i naprawd enie przeszkadza mi ze dzis 1 listopada.
Jola nie smucic mi sie tutaj prosze. Nosek do gory :)

Pogoda dzis cudowna a ja jakos juz nie mam sily na nic.

reklama
Witam Was wszystkie. sledze wasze forum juz dluzszy czas ale jakos nie mialam czasu nic napisac, ale teraz siedze w domku i jestem w miare nabierzaco. ja mam termin na 10/11 ale juz bym chciala zeby nasz synek byl z nami. mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona. pozdrawiam

Do góry