reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2010

I ja sie witam. U nas tez juz po urodzinkach, ale jeszcze przed impreza. Widze, ze wszyscy maja to juz za soba:tak: Dziewczynki ktore z Waszych dzieciaczkow nie chodza jeszcze samodzielnie? I jak tam z mowa maluchow?

Asiu chyba sprawdzi sie moje przeczucie, ze dotrwasz do grudnia;-) Oby to byl poczatek i zebys za dlugo juz w tej ciazy nie chodzila:tak: No wlasnie jestes juz po ktg i usg?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja :-) Krzyś już jest na szczęście zdrowi, pierwsza choroba za nami.
85asia oj twój maluszek nie spiesz się na świat :happy: chyba rzeczywiście dotrwasz do grudnia :)
Asiulkaa mój Krzyś jeszcze nie chodzi samodzielnie ale na razie się tym nie przejmuję bo siadał i raczkował też troszkę później niż inne dzieciaczki. Tłumaczę to sobie tym, że był i jet dosyć grubiutki ;-)

Oj wybaczcie kochane, ale nie chce być monotematyczna i ciagle Was zadęczać.
Nadal w ciąży.
Byłam wczoraj na usg, ktg i wizycie. Każdy ma swoją konepcjie co do terminu ( co lekarz to inny termin).
Na usg wyszedł 36 tc czyli tak jak dwa tygodnie temu. Utknełam :-D. Mała ma się dobrze. Wszytko jest ok i waży 3100, więc normalnie. Wczorajsze ktg wyszło poprawnie natomiast piątkowe niebardzo ( dowiedziałam się wczoraj). Jutro znów na zapis.
Tylko jakoś się martwie, bo dziś znów mała się kiepsko wierci. Zjadłam już dwa posiłki i czekam...
Szczerze to dobija mnie już to wszytko. To tłumaczenie wszystkim z tymi terminami itd. Mogłabym już urodzić i mieć z głowy.
Asiulka Olek zaczą chodzić gdzieś pod koniec września. Teraz to już biega na całego. Mówi mama ( czasem nana), tata, dada (to są ludzie), da (czyli dać), nie i dużo nawija po swojemu. Wogóle co raz łatwiej zrozumieć o co mu chodzi. Czasem jeszcze powie coś w rodzaju szery ( imie naszego psa). No i wie jak robi piesek. Ostatnio też nauczył sie wynosić pampersy do śmietnika.

85asia kurcze wiadomo ta końcówka jest masakrą, człowiek ma dosyc już i pytają kiedy rodzisz a ty chodzisz i chodzisz. Może faktycznie to 36? niewiem sama, ja bardzo się bałam końcówki bo wiadomo że słabiej się rusza a ja miałąm jakąs dziwiną wizję że ta pępowina jej tam za mocno się pląta koło szyi.... Trzymam mocno kciuki za szybki poród - seks? okna? schody? próbowałaś?
Asiulka moja nie chodzi, od tygodnia drepcze niepewnie za jedną roczkę i czasem się "puszcza "heh a tak nic
Tygrysek moja jest w miarę szczupła a zaczęła raczkować pod koniec września, liczę po cichu że sprawi nam prezent i zacznie chodzić w święta
MOnika a czemu się nie odzywasz? Fajne te korale. Dostajesz te druciki i wsio czy jak?
niema kurtki którą upatrzyłam.... i wogóle idą święta i smutno że będziemy z dala od rodziny

Nie wiem Trusia jakoś nie mam kiedy. przeniosłyśmy się z dziewczynami z mojej okolicy z bb na inne forum i jakoś ciężko się logować podwójnie...
wczoraj wogóle nie siedziałam na kompie. byłam w krakowie ustalić termin rezonansu głowy i nie ustaliłam. mam dzwonić dopiero po 10-ym stycznia. prawopodobnie conajmniej pół roku czekania.

Będę się starać zaglądać.

trusia a nie chcecie przyjechać na swięta do Pl?
Wszystkie materiały do koralików kupuję ;-)

Dziewczyny ręce mi już opadają...
Byłam w końcu na tym ktg na IP. Faktycznie małła się mniej rusza, bo po 20 min na jednym boku nie drgneła, ale kolejne 20 min na drugim i było ok. Trochę się powierciła. Miałam też zrobione usg i wszytko jest dobrze.
Jednak mam nowy termin pporodu wyliczony oczywiście z pierwszego usg. Był już 4, 6, 7, i 10 grudnia. Teraz jest 9 :-D. Za każdym razem wyliczny z tego samego zdjęcia. Każdy lekarz jest najmądrzejszy. Ja tego nie kumam... O co chodzi?
Mala najlepiej wie kiedy ma wyjść. Ale mądrość naszych medyków mnie powala. Mam dość tłumaczenia każdemu z osobna dlaczego tak.
Ręce opadją. Czekam na poród i mam w nosie wszytkie terminy. A mądrzy zobaczą mnie dopiero jak zaczne rodzić.

Oj jakiegoś doła dziś mam. To chyba przez tą pogode.
Za to Oluś ma świetny humor. Lata po mieszkaniu i się cieszy nie wiadomo z czego. Słoneczko moje :-).
Ostatnio strasznie spodobała mu się bajka teletubisie. Tak to wogóle nie jest zainteresowany telewizorem, no chyba że muzyką.
A wasze dzieciaki oglądają tv?

reklama
Do góry