reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

kasiazar - jedyne co mogę Ci doradzić to "zabieg" który ja miałam robiony... Nie dosc, że jedno ucho trochę mnie bolało (jakby było przewiane) to właśnie ciągle słyszałam taki szum - jakby morze z daleka... Miałam robione tzn świecowanie uszu to już podchodzi chyba pod medycynę niekonwencjonalną... Babka siedzi przy tobie wkłada Ci taką ala świeczkę ze specjalnego materiału-papieru do danego ucha, zapala na górzy to ta "świeczka" powoli się wypala. W trakcie zabiegu czułam cuuuudowne ciepło i też szum ale innego rodzaju przyjemniejszy... Na koniec rozwineła końcówkę tej "świeczki" która cały czas znajdowała się w uchu i pokazała mi całą masę takich małych kamyczków - ropy, woskowiny i czegoś tam jeszcze, które ten wym jakby wycisnął z mojego ucha :) troche było mi wstyd ze taki syf tam miałam ale pomogło za pierwszym razem :)))
Nie wiem czy u Ciebie w okolicy robi się coś takiego, i nie każdy też może by się na to zdecydował... Jeśli nie to koniecznie do lekarza myślę...

reklama
Paulinka - słyszałam o tym. Kolzanka mi mówiła z tydz temu ze mozna takie cos kupić na zdrowej zywosci , ale tak jakos z dystansem do tego podeszłam. Ale teraz to juz wszytsko moge probowac Czytałam o tym na necie , w aptece tego nie mają ale jutro podejde sobie na stoisko z ezdrową zywnościa i oby było bo zwariuje

Witam was!!!

Troszkę tu postów jest już naprodukowane ale nie jestem w stanie tego nadrobić....Przyjmiecie mnie tutaj do swojego grona???Jestem też listopadową mamusią (5 listopad) ale pewnie już rozwiązanie będę miała już w pażdzierniku z powodu cc. Mam pytanie czy miałyście bądż wybieracie się na badanie prenatalne nieinwazyjne w I trymestrze między 12 a 13 tygodniem ciąży co się robi???Ja sporo o tym myslałam tym bardziej, że to moja druga ciąża przy pierwszej ciąży byłam na tym badaniu w II trymestrze ale 4 lata temu to jeszcze inaczej wszyscy podchodzili do tych badań a teraz to jest takie słynne że wręcz brak wolnych miejsc. Obdzwoniłam już wszystko i jak byłam już zrezygnowana to udało mi się załatwić w Katowicach na poniedziałek (ostatni dzwonek) bo do konca kwietnia się kwalifikuję z ciążą na te badanie.

Witaj Baska :)
Pewnie , ze Cię przyjmniemy:)
Co do tych badań to ja ich nie robie... pytałam mojego gin , który powiedział mi ze jakby wyszło cos niepokojacego na usg w 12 tyg to by mnie skierowal a że wszytsko jest jak trzeba więc sie obęde.

Dziękuję ci kasiazar .Mój gin też nic nie wspominał a byłam osatnio u gina w 10 tyg ciąży.Wtedy usłyszałam serduszko dzidzi i od gina słowa że to zdrowa ciąża prawidłowo rozwijająca a skąd on to wie to niewiem bo przeciez trzeba takie dokładne badania żeby wiedzieć... Idę teraz niewiem dlaczego może chcę wiedzieć czy wszystko ok chyba jestem taka przewrażliwiona coć nie powinnam bo to moja druga ciąża.

Cześć dziewczyny mam pytanko, być może było to już poruszane, ale nie mam siły teraz szukać. Prosze powiedzcie co moge brać na przeziębienie, rozebrało mnie totalnie, nie mogę sie ruszać. Boli mnie głowa, gardło, plecy bolą przeraźliwie podbrzusze, nie wspominając każdej czesci ciała, jak przy grypie. Ni emogę dodzwonić się do mojej ginki i czuję, że będę miała kolejną ciężką noc. Dzięki z góry za odp.

Czesc dziewczyny :) przepraszam, ze nic nie pisze ale ostatnio non stop w pracy i jeszcze i komp szwankuje :( Ale obiecuje , ze jutro juz napisze cos o sobie, przedstawie sie w miare jakos :) i w ogole :) Pozdrawiam Was serdecznie mamusie :)

Czesc dziewczyny :rofl2:

Po pierwsze gratuluje Wam,ze zostaniecie mamami :tak:

Chcialabym prosic o glosik na moja krolewne mala :rofl2: Pozwolilam sobie napisac u Was bo moja siostra tez bedzie listopadowa mama.. i jest wsrod Was :-) Wy tez mozecie miec takie krolewny Dzień Dobry TVN

agrafka czosnek! Najlepszy na wszystko,antybakteryjny i bezpieczny :tak: Smacznego :-D

reklama
Do góry