reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

reklama
W tym okresie ciąży nic nie wolno nam zażywać wiec pozostają tylko takie metody . Można by jeszcze zrobić płukanie szałwią

Ja dostałam ostatnio od lekarki taki zestaw:
- do ssania tabletki Isla;
- do łykania Sinupret;
- do nosa roztwór soli morskiej;
- na ból głowy + gorączka - Apap.
Wszystko bezpieczne w ciąży i rzeczywiście postawiło mnie na nogi.

Życzę zdrowia :-)

Padł ostatnio temat zwolnienia - ja planowałam zostać do końca września - bo powinnam do tego czasu raczej być w stanie pracować, a poza tym wtedy nie będę się musiała dopominać o awans po powrocie z macierzyńskiego (u nas awanse i podwyżki są zawsze od 1 października), ale ostatnio u mnie w pracy dzieją się straszne rzeczy i myślę, że jak tak dalej będzie mnie wszystko i wszyscy wkurzali to nie mam mowy o wytrzymaniu do września ... maleństwo jednak najważniejsze a stresy mu nie służą na pewno ...

hej,

witam nowe listopadowe mamy:-)
chorowitkom życzę dużo zdrówka :-)

a my po superowym weekandowym odpoczynku nad jeziorem
wszyscy mamy poopalane buzie, a ja nawet dekolt, pewnie zostałabym z Mikiem na dłużej, bo został mój tata, z racji montażu markizy na taras,ale wizytę u gina mam w środę
ale juz nie mogę się doczekać, następnego weekandu, oby pogoda tylko dopisała

nawet nie wiedziałam,że człowiek po tej zimie jest tak spraniony takiego ciepła

macie jakies plany weekand majowy?

Inez....dzięki jeszcze raz za poradę z tym sokiem, kurcze moja flora bakteryjna w wmoczu w ciągu tygodnia zmniejszyłą się z 130 na 25:-) a norma jest (0-60)i tak czekam na wynik posiewu,ale analiza wyszła git:-D

Ostatnia edycja:
Dzień doberek :)
U mnie zaczyna się kolejny piękny, pogodny dzień :) Ale niestety ja weekendu nie mogę zaliczyc do udanych... Z sob na niedz dostałam takiego bólu prawej nerki i ogólnie całego układu moczowego :((( W te noc spałam niecałe 2godz :( W niedz rano zadzwonilam do mojej ginki i kazała mi brac 3 razy dziennie po 2tabl urosept... Dzisiaj juz jest duzo lepiej i cały dzień jeszcze będe brac te tabl. Zobaczymy jutro... Do tego doszły spięcia z rodzinką... Ehhh do d*** był ten weekend :(

Witam serdecznie

coś ostatnio mało pisze ale jakoś tak się mi składa, chyba kiepska ze mnie gaduła ;-) Jeśli chodzi o majowy weekend to własnie 1 maja mój syn ma egzamin przed komunią (ma być tam z obojgiem rodziców)- troche dziwne to ze strony księdza tak 1 maja robic egzamin, ale cóż mus to mus.

Mdłości miałam gdzies do tydzień temu tzn w poniedziałek jeszcze byłam dośc blisko z muszla klozetową, ale tak właściewie to juz od 11 tygodnia było coraz lepiej.

Już się nie mogę doczekac czucia ruchów maleństwa. W drugiej ciąży takie zdecydowane że byłam pewna ze to to, poczułam na początku 15 tygodnia. Chciałaby żeby teraz tez były tak szybko.

Oczywiście dalej martwie sie o tego nieszczesnego rumienia. Chociaż u mojej Julki poza moimi schizami nic nie widać.

Pozdrawiam
i wracam do pracy... dzisiaj przychodzą biegłe badać moj bilans. Trzymajcie kciuki.

Pa

Cześć kobitki! Nie było mnie przez weekend, ale nadrobiłam zaległości :-)
Witam nowe mamuśki listopadowe.
U mnie wszystko po staremu. Żadnych rewelacji.
Już jutro wizyta!! Niestety będę sama, bo M ma służbę.
W weekend kupiłam sobie moje pierwsze stroje ciążowe.... nie wiedziałam, że spodnie będą aż tak wygodne. :baffled::-D

reklama
Paulinko...polecam też żurawit na problemy z ukł.mocz.

co do ruchów....to ja znowu słyszałam,że u bardzo szczupłych mamuś wieloródek...to ruchy można poczuć nawet w 13 tc

Do góry