Ostatnią @ miałam 28 stycznia, taki termin wychodzi mi z kalkulatorów, doktorka mówiła, że to koło 6 tc więc by się zgadzało, ale ja miałam cykle idealnie co 28 dni
ja poza tym, że mogłabym spać cały dzień to mam bóle brzucha jak przy @, ale łudzę się, że to normalne, chociaż nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży tak miała..ale każda podobno jest inna
powodzenia jutro 
reklama
Gola84
Fanka BB :)
Nie martw się, ja też tak mam. Niby ból podobny do tego przed @, ale krótkotrwały.
Miałam wrażenie nawet jakby "ciągnięcia" w dole brzucha, aż w pochwie czasem to czułam, wujek (lekarz) twierdzi, że to normalne, teściowa pielęgniarka też
Tłumaczył mi, że to macica, która już zaczyna się zmieniać, że to może być też zagnieżdżający się zarodek. Także trzymam kciuki, dobrze będzie!
koniec, kropka. 
Miałam wrażenie nawet jakby "ciągnięcia" w dole brzucha, aż w pochwie czasem to czułam, wujek (lekarz) twierdzi, że to normalne, teściowa pielęgniarka też

onanana
Hej dziewczyny!! Zaglądam tu już do Was jakiś czas, ale dopiero dziś zdecydowałam się napisać
) Gratuluję Wam wszystkim dwóch kreseczek
Ja moje dwie zobaczyłam już jakiś czas temu.. i były piękne hehe:-)
Gola84 ja też miałam OM 18 stycznia i równiez mam bardzo nieregularne cykle, ale prowadzę obserwację ( w sumie tylko tempka) i wiem kiedy mniej więcej nastąpiło zapłodnienie. Moja dzidzia ma teraz jakies 4 tygodnie, a dodając do wieku ciąży 2 książkowe tygodnie jest tok 6- 7 TC ( tak mi się wydaje
). Byłam już raz u ginka ( w miniony wtorek) i pokazał nam się 11 mm pęcherzyk
czekam z niecierpliwością na Wasze relacje z wizyt:-) pozdrawiam

Ja moje dwie zobaczyłam już jakiś czas temu.. i były piękne hehe:-)
Gola84 ja też miałam OM 18 stycznia i równiez mam bardzo nieregularne cykle, ale prowadzę obserwację ( w sumie tylko tempka) i wiem kiedy mniej więcej nastąpiło zapłodnienie. Moja dzidzia ma teraz jakies 4 tygodnie, a dodając do wieku ciąży 2 książkowe tygodnie jest tok 6- 7 TC ( tak mi się wydaje

Gola84
Witam onanana, ja z racji tego, że mój mąż jest w domu raz, dwa razy w tygodniu, też raczej wiem kiedy zaszłam, choć 100% pewności jednak nie mam:-)
Martwi mnie jednak ten paskudny wirus z DD.
Ale spokój jest teraz najważniejszy.
I stres mógłby małemu bardziej zaszkodzić, niż przebyta choroba.
Czekam na tel. od wujka, miał mnie umówić do swojego kolegi ze studiów - wiele moich koleżanek do niego chodziła, wszystkie zadowolone. A dziś mi się śniło, że urodzę bliźniaki! ;-)
Martwi mnie jednak ten paskudny wirus z DD.
Ale spokój jest teraz najważniejszy.
I stres mógłby małemu bardziej zaszkodzić, niż przebyta choroba.
Czekam na tel. od wujka, miał mnie umówić do swojego kolegi ze studiów - wiele moich koleżanek do niego chodziła, wszystkie zadowolone. A dziś mi się śniło, że urodzę bliźniaki! ;-)
AniaSm
moze taki watek zapoznawczy zrobimy jak juz bedzemy miec swoj listopad na glownym ;-)DziewczętaNie znamy się jeszcze dobrze, może każda z nas napisze parę słów o sobie. Chyba, że jest już podobny wątek, z resztą nowa jestem, nie znam się
![]()
witam was wszytskie
Jak minal weekend?
Agnieszka jak u Ciebie to mrowienie ? Mam nadzieje ze puscilo ;-)
Witam nowe mamusie 
Gola 84 na pewno wszystko bedzie dobrze i mimo choroby dzidzia bedzie sie rozwijac prawidlowo
Natomiast jesli chodzi o ustalanie terminu porodu to twoj lekarz raczej na pewno zasugeruje sie data ostatniej miesiaczki
Mowie z wlasnego doswiadczenia bo tez mialam teraz nieregularne i wiem na 100\% kiedy byla owulacja, a jednak nie byla ona w 14 dniu cyklu tylko w 18 dniu cyklu. Gin nie bral tego pod uwage ;-) Naliczyl termin od ostatniego dnia miesiaczki, jednak jesli jestes pewna ze owulka byla pozniej lub wczesniej to moze byc dobra informacja dla ciebie, czy spodziewac sie porodu kilka dni wczesniej czy pozniej 
A temat bliżniakowy to mi spedza sen z powiek
a to dlatego ze rok temu kuzynka urodzila bliźniaki a szwagierka rodzi za dwa miesiace bliźniaki. Ogólnie troche było tych bliźniaków w rodzinie, ale ja nie wiem jakbym dala sobie rade z trójką dzieci
Bo jestem sama calymi dniami nieraz i mam male szanse na pomoc dziadków 
Gola 84 na pewno wszystko bedzie dobrze i mimo choroby dzidzia bedzie sie rozwijac prawidlowo

Natomiast jesli chodzi o ustalanie terminu porodu to twoj lekarz raczej na pewno zasugeruje sie data ostatniej miesiaczki

A temat bliżniakowy to mi spedza sen z powiek

reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Witam was dziewczyny serdecznie :-)
Podczytalam was troszeczke i zdecydowalam sie zeby napisac pare slow i dolaczyc do waszego grona,choc tak nie smialo i jeszcze z duzym niedowiezaniem no ale jest.Dzisiaj zobaczylam 2kreski tzn wiecej kresek bo az 4testy zrobilam
2 rano a 2 popoludniu.Mamy juz jednego aniolka i nie potrafie tej mysli od siebie odgonic,nie chcialabym tego znowu przezywac.
Na dzien dzisiejszy czuje sie dobrze tzn moze lekkie rozdraznienie,zmiana nastrojow i wrazliwe brodawki a tak to zadnych innych objawow nie mam
ostatnia @ mialam 13.02 i z moich obliczen termin by mi wypadal tak na 20.11
Pozdrawiam was serdecznie dziewczyny :-)
Podczytalam was troszeczke i zdecydowalam sie zeby napisac pare slow i dolaczyc do waszego grona,choc tak nie smialo i jeszcze z duzym niedowiezaniem no ale jest.Dzisiaj zobaczylam 2kreski tzn wiecej kresek bo az 4testy zrobilam
Na dzien dzisiejszy czuje sie dobrze tzn moze lekkie rozdraznienie,zmiana nastrojow i wrazliwe brodawki a tak to zadnych innych objawow nie mam

Pozdrawiam was serdecznie dziewczyny :-)