• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

my już po spacerku... Nadia chrapie w gondoli a ja mogę sobie trochę odsapnąć :)
Nadia też lubi sobie possać smoka i aż się boję tej walki z oduczaniem jej od tego :-p

agalodz zdjęcia to były z innego miasta z Tomaszowa :) ... a ja mieszkam na retkini :-)

muszę pochwalić Wam się jakiego mam kochanego mężulka :-D
od poniedziałku chodzi na 8 do nowej pracy i wstaje codziennie o 6 i właśnie od tego poniedziałku mam codziennie przyszykowane śniadanko (piękne kanapeczki)zakrywa mi talerzykiem nawet żeby nie wyschły hehe
i pytam się go "kochanie co Ci się stało że mi śniadanko robisz" a on "no przecież Ty też ciężko pracujesz to chce Cię chociaż trochę odciążyć":tak: ..... Kochany.... :-)

reklama
Gola no no u nas to samo na początku było a potem zaczeła się jazda wiesz o czym mówię hehhe ;-)
A teraz to jest super aby tylko ta moja mała dłużej spała a nie 30min czasem dłużej aaaa i żeby w samochodzie się uspokajała a nie ona beczy i się wierzga bo w kombinezonie.Ojj wiosno dawaj szybko ....M
mirelka
oj macierzyńskim ;-)

Ostatnia edycja:
ale wolałabym aby dłużej pospała i aby można było gdzieś z nią dalej pojechać teraz dobrze że kumata to zabawki zabieram i zabawiam:-) idę cyca dać i spa na 30 min pójdzie;-)

A czy tego nie trzeba zglaszac nim sie rozpocznie urlop macierzynski? Bo mnie juz wpisali 22 tygodnie tj 20 tyg standard plus 2 tyg ekstra ktore przyslugiwaly w zeszlym roku.

tak jak alma26 i inne dziewczyny pisały: to ty decydujesz czy i ile tygodni chcesz z tych dodatkowych wykorzystać, zgłaszasz to w kadrach conajmniej 7 dni przed zakończeniem tych zwykłych 20 tygodni. Wypisały ci 20 bo pewnie jeszcze nie wiedziały jak nowe przepisy interpretować...

andzelika to zarzuc temata jakiegoś?:-D:-D moja marudziła rozebrałam ją i w samych bodziakach leży i też cisza :-)
Zachwalałaś happy pampersy wczoraj kupiłam ale nie wiem jeszcze co o nich myśleć..bo dziś założyłam dopiero ;-)
mycha superaśnie że ten pępuszek odpadł w końcu :-)
helenka trzymam kciuki za ćwiczenia :-)
mirelka i ja pracowałam w handlu masakra

I ja muszę z urlopem tym dodatkowym się dowiedzieć bo jestem do połowy marca na wychowawczym..
A apropo herbatek to moja mała nie chce pija jak miała kolki ale to potem cyca nie chciała bo jej butla podpasowała i dawno jej nic poza cycem nie podawałam .Wczoraj jej chciałam dać a ona się zaczeła wykrzywiać i nie tkneła heheh smoczek jej nie pasuje że guma:-)
dziewczyny czy którejś z was dzieciątko nie ssie smoka czy tylko moja???
bo na zdjęciach widzę że dużo dzieciaków smoki ma..
Oj u nas noc kiepska już z tydzień mała słabo śpi do buzi tak łapki pcha że szok cały czas marudzi ale nic nie widać w buźce..poza tym chce cały czas być przytulana i wtedy cisza

Patrycja dotąd nie chciala smoczka wogóle-a już najgorzej jak próbowaliśmy ją zasmoczkować kiedy płakała. W tym tygodniu się do smoka przekonała i to zarówno jakiegoś dziwnego (całkiem prosty kształt i dosyć twardy) co go mój w stanach kupił i do NUK miękkiego anatomicznego z silikonu-od paru dni zasypia w łóżeczku ssąc smoka, wtulając się w moją dłoń którą tego smoka przytrzymuję bo jej wypada :) jak zaśnie to różnie-raz wypluwa i śpi dalej a raz ssie cały czas

piąstka to już cała do buzi wchodzi, ostatnio eksperymentuje żeby wsadzić na raz dwie :-D albo jedną piąstką wpycha drugą :-D

my już po spacerku... Nadia chrapie w gondoli a ja mogę sobie trochę odsapnąć :)
Nadia też lubi sobie possać smoka i aż się boję tej walki z oduczaniem jej od tego :-p

muszę pochwalić Wam się jakiego mam kochanego mężulka :-D
od poniedziałku chodzi na 8 do nowej pracy i wstaje codziennie o 6 i właśnie od tego poniedziałku mam codziennie przyszykowane śniadanko (piękne kanapeczki)zakrywa mi talerzykiem nawet żeby nie wyschły hehe
i pytam się go "kochanie co Ci się stało że mi śniadanko robisz" a on "no przecież Ty też ciężko pracujesz to chce Cię chociaż trochę odciążyć":tak: ..... Kochany.... :-)
Gratuluję odpadnięcia pępka !!! :blink:
Wczoraj było całkiem ładnie jak wędrowalismy po szczepieniach, zaplanowalam ze jak taka pogoda się powtórzy to dziś ruszam na spacerek. Niestety od rana pada śnieg i panuje jakaś mgła a może znowu smog nad Krakowem :no: no i o słonku wczorajszym można zapomnieć.

mycha: chwal męża za śniadanka bo ci się skarb trafił ! Tylko nie przesadź żeby też w samozachwyt nie wpadł ;-)
ja o śniadaniu słyszę od małżona przy komputerze: -żono, będzie jakieś śniadanko? -taa będzie jak se zrobisz :happy2: odpowiadam

reklama
Hej dziewcyzny. My dziś w nocy mieliśmy spokój ipospaliśmy o dziwo aż do 9.00 co się rzadko zdarza. Dzień Igor zaczął od posypiania i ucina sobie właśnie już 3 drzemkę. Szkoda tylko, ze od zmęczenia do snu mijają całe wieki, ale to przejściowe i mam nadzieję, ze damy sobie radę. Wczoraj właśnie ściągnęłam język niemowląt i czytam, ciekawa jestem jak wasze wrażenia po lekturze, moje jeszcze żadne chcę doczytać do końca zanim wydam opinię.

My od dwóch dni przyjmujemy gości i Igor dostał kilka pięknych ubranek. Słodziackie body, spodenki etc. Jesli chodzi o macierzyński to ja z dodatkowymi 4 tyg i dwoma urlopami będę się martwić dopiero w czerwcu. Chciałabym zostać z synem przynajmniej do roku, Ja wogóle jakoś rozsmakowałam się w wolnym od pracy i planunuję ew. najpierw trochę podorabiać w domu (jestem wizażystką), ale zobaczymy jak to będzie, w każdym razie do pracy się nie spieszę i na razie nie myślę o tym.

nimfi - toffi bez pieczenia?czekam na szczegóły!!

ankusch - mój syn na początku też nie chciał ssać smoka i pluł nim na duże odległości, ale przekonał się i jak po raz kolejny rozsmakowuje się w kciuku to wymieniam na smoka. Ja bym nawet nie chciała mu podawać ale ma tak ogromną potrzebę ssania że wkońcu się przełamałam bo kciuków szkoda. A tak wogóle to ostatnio nawet gryzaki zaczyna pchać sobie do buzi ( może ząbek), całe piąstki... zabawki...wszystko

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry