• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

helołłłł lasencje:)

Była u nas ciocia Ania (mama Michałka z pocz. października) , Polcia odwaliła typową pokazówę i byla baaaardzo grzeczna :-) Dostala w prezencie butlę złotą z Aventa, pieluszkę taka wielorazową z wymiennymi wkładami, bodziaka i dwa słoiczki od 4 m-ca :) Ciocia pochwaliła, że Polcia taka silna, grzeczna:) ponosiła ją, młoda pogugała, pośmiała się, trzyma się łapkami maskotkę kłapouszka, a na macie jak leży cały czas łapkami chwyta i dotyka paluszkami zawieszek - papuga rządzi!

U nas -8 i sypie śnieg - nie idziemy, przedwczoraj było - 7 i baaardzo zmarzłam, bo wiało.

alma26 - wiesz, że chyba masz rację bo dziś Pola super grzeczna, w nocy niespokojna ale za to pospala do 7:50!

PS ja też złożyłam w ZUSie wniosek o 4 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego :tak:

reklama
Witam mamusie :tak:
u nas biało się zrobiło i nadal pada na polu -7 my nie wychodzimy na spacerek czekamy aż mrozy zelżą, :tak:
ja próbowałam okna umyć dupa umyłam tylko wewnątrz a od pola zaczęła szyba marznąć jak spryskałam płynem:tak:

ja też już dzwoniłam do kadr w sprawie dodatkowego urlopu macierzyńskiego kazała napisać podanie 7 dni przed końcem macierzyńskiego podstawowego jak sobie tego pilnuję i też skorzystam no i urlop mam zaległy za 2011r 24dni i wykorzystam urlop za 2012r 26dni
czyli jak obliczyłam wg kalkulatora co Anek kiedyś wkleiła to do pracy powinnam wrócić 6lipca:tak:
mycha fajnie że pępuszek odpadł, zawód masz fajny fizjoterapeuta,
ja też pracuje w handlu i mam dość mojej pracy, :rofl2:
helenka życzę powodzenia w ćwiczeniach biedny maluszek tak się upłacze:-( zawód fajny ale kontakt z klientami jest barrrrdzo męczący
:szok:
angie to super że Kingunia tak przybiera tylko się cieszyć :tak:

co do herbatek to mamy w saszetkach z HIPPA z kopru włoskiego-BIO, piła ale jak posmakowała herbatki z HIPPA ułatwiająca trawienie to teraz herbatka z BIO poszła w odstawkę ale tak ogólnie to mało pije herbatki tak 30ml na dzień:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze znów cisza... trzeba jakiś temat narzucić he he :-D tylko jaki? Mój Alan na golasa fifla, bo biedny na pitolku ma chrosteczki trzy może od pampersa, on uwielbia być bez pampersioka, to jego natura od razu cicho leży

angie- to ile twoja miała jak się urodziła? No fakt jak picie będziesz dawać to wtedy jeść tyle nie będzie... my idziemy na szczepienie 24lutego, a pomyliło mi się, bo myślałam,że 27... znów biedny Alanek będzie kłuty szkoda mi tych dzieci.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
angie80 - mam nadzieję, że aerobik pomoże i poczujesz się lepiej.
Kingusia fajnie przybiera i to najważniejsze....zuch dziewczynka.

helenka1986 - super, że uszka zdrowe....a działanie służby zdrowia...ech biedny maluszek....
Powodzenia na rehabilitacji....napewno szybko dojdziecie do siebie sensorycznie.

dziewczyny przepraszam że tak tylko o sobie na początek ale:

!!!NADII ODPADŁ PĘPEK!!!

No nareszcie....fajnie, że macie pępek z głowy. I wracaj do zawodu swojego, bo się marnujesz.

Kornelek wreszcie polubił spanie w łóżeczku (co prawda 3 razy dziennie po 30 minut) i zabawę w nim może teraz leżeć i 1 godzine bawiąc się tym co mu powieszę.A spać nie da mi sie położyc jeśli nie upłynie 2 godziny od wstania czy od wcześniejszej drzemki.:-D

My też walczyliśmy ale udało się...grunt to konsekwencja :tak: Trzymam za Was kciuki.

Niuniunia - powodzenia na szczepieniu....jak ja ich nie lubię....ale co zrobić, trzeba szczepić.

Gola - ech te nasze maluchy...takie małe...ale wiedzą jak się w gościnie zachować:-D

Wybaczie dziewczyny, że tak krótko, ale korzystam z tego, że Mateuszek śpi, a mam trochę roboty w domu.

Wizyte u lekarza opisze na bilansie ;-)

Zaczynamy dziś swietowac urodziny Macka. co prawda konczy 3 lata za miesiac ale juz dzis pojawil sie dziadek z zyczeniami i prezentem.
No a w weekend czeka mnie pieczenie ciast... Chyba bedzie toffie bez pieczenia i szarlotka.

andzelika to zarzuc temata jakiegoś?:-D:-D moja marudziła rozebrałam ją i w samych bodziakach leży i też cisza :-)
Zachwalałaś happy pampersy wczoraj kupiłam ale nie wiem jeszcze co o nich myśleć..bo dziś założyłam dopiero ;-)
mycha superaśnie że ten pępuszek odpadł w końcu :-)
helenka trzymam kciuki za ćwiczenia :-)
mirelka i ja pracowałam w handlu masakra

I ja muszę z urlopem tym dodatkowym się dowiedzieć bo jestem do połowy marca na wychowawczym..
A apropo herbatek to moja mała nie chce pija jak miała kolki ale to potem cyca nie chciała bo jej butla podpasowała i dawno jej nic poza cycem nie podawałam .Wczoraj jej chciałam dać a ona się zaczeła wykrzywiać i nie tkneła heheh smoczek jej nie pasuje że guma:-)
dziewczyny czy którejś z was dzieciątko nie ssie smoka czy tylko moja???
bo na zdjęciach widzę że dużo dzieciaków smoki ma..
Oj u nas noc kiepska już z tydzień mała słabo śpi do buzi tak łapki pcha że szok cały czas marudzi ale nic nie widać w buźce..poza tym chce cały czas być przytulana i wtedy cisza

ankusch Pola smoka ssie, więc my odpadamy ;-) Ale ciesz się, bo większość z nas być może będzie musiała stoczyć walkę o odstawienie smoka, a u Ciebie obędzie się bez tego ! :) u mnie i u almy z tego co czytalam też były gorsze nocki - teraz już lepiej i też myślę, że to może skok rozwojowy?

ankusch u nas podobnie - pierwsze 2 tygodnie - nie wiedzieliśmy , że dziecię mamy, a potem się zaczęła jazda jak na saniach nierdzewnych!:szok: Kolki, kupki, bączki - brak bączków, 3 razy dyżur zaliczony, nasz stres, moje łzy i uwagaaa to prawda, że z 3 miechem wszystko zaczyna się stabilizować (kolki) i dzidź już tak bólami brzuszka nękany nie jest!
Ja chcę wiosnę, mój dziadek też już czeka pierwszych wiosennych promieni słoneczka!! Wtedy wsiadamy w auto i jedziemy na ogród do dziadka

reklama
ankusch to ty jesteś na wychowawczym czy pisząc się pomyliłaś:tak:
moja też nie ssie smoka, mam w domu 3różne i żadnego nie chce co jakiś czas próbuję jej wepchnąć ale nie chce, :tak:

a moja od rana pije co 1,5h po 60ml masakra jakaś:szok: moja też coś dziś kiepsko z spaniem :crazy: leży w łóżeczku teraz i marudzi no nic idę do niej:happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry