reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

reklama
nimfii oglądnęłam filmik, wysłuchałam. Powiedz mi, żeby tam rodzić na NFZ to trzeba np odbyć jakieś prywatne wizyty u jakiegoś ginekologa, który tam przyjmuje, czy na jakiej zasadzie można tam rodzić za darmo??

gola poczytaj tez forum Ujastka
FORUM UJASTEK ::
jak minie przerwa techniczna. Tam wiele ciekawych rzeczy od innych mam mozna poznac ;)

Mozesz tam chodzic do gina, ale nie musisz. Przyjmuja kazda ciezarna do porodu - przynajmniej taka co ma zwyczajne ubezpieczenie ZUS od pracodawcy. Czyli tak jak kazdy inny szpita jak podejrzewam :)
Ja chodze do gina ktory pracuje w zupelnie innym szpitalu i choc bardzo go lubi to nie bede tam rodzic bo nie odpowiadaja mi warunki szpitalne. wybieram Ujastek, bo chocby dlatego ze mozna tam znieczulic sie symulatorem TENS (link w linkowni) a sale poporodowe sa 1 i 2 osobowe a wiec intymnosc na pierwszym miejscu :)
A poza tym wszystko jest bezplatne co powinno byc: porod rodzinny, porod w wodzie, znieczulenia. Dodatkowo placisz gdy np chcesz wynajac indywidualna opieke polożnej na czas porodu lub po porodzie, oraz platne jest gdy chcesz aby np twoj mąż nocowal z toba.
http://www.szpital.ujastek.pl/dlaczego-ujastek/

No i cytat:
To nie prawda, że najnowsze technologie i wysoko wyspecjalizowana opieka musi kosztować. Nasz szpital działa w ramach kontraktu z Narodowym Funduszem Zdrowia. JESTEŚMY PIERWSZYM W POLSCE, NIEPUBLICZNYM SZPITALEM GWARANTUJĄCYM BEZPŁATNY DOSTĘP DO TAK bezpiecznych ROZWIĄZAŃ i nowoczesnych TECHNOLOGII. Nawet pomimo, że NFZ nie refunduje zabiegu znieczulenia zewnątrzoponowego – u nas jest on ZUPEŁNIE BEZPŁATNY.
http://www.szpital.ujastek.pl/porod/

No i co moze sie jeszcze przydac to informacja o tym ze maja tam dobrze zorganizowany oddzial patologi ciązy gdy np pod sam koniec porodu sa jakies komplikacje, czy tzreba polezec w szpitalu przez jakis czas itp. Jesli ciaza jest przenoszona po terminie to tez czesto zostawiaja kobiete w szpitalu pod obserwacja. Moja kolezanki lekzaly na patologii ciazy, a jak tam dotarly? Po prostu gdy cos je zaniepokoiło jechaly od razu tam do szpitala na porodowke, a po badaniu lekarza ktory byl na dyzuze decydowal on o tym czy konieta powinna zostac w szpitalu czy nie :)

Ostatnia edycja:
Ja przy pierwszej ciąży myślałam o porodzie w wodzie, ale u nas nie ma takiej możliwości. Jedyne czego bym sobie teraz życzyła, żeby mąż był ze mną i żebym nie musiala lezeć, przeszłam ostatni poród na leżąco i juz nie chcę
Na znieczulenie jakos nie mam parcia. Zobaczymy

A tak wogóle pozdrawiam!

nimfii fajnie że macie dostęp do takiego szpitala moim zdaniem każdy powinien mieć dostęp i prawo do godnego porodu a wiadomo jak to jest w publicznych szpitalach ja nie wyobrażam sobie rodzić w publicznym szpitalu tam gdzie zamierzam rodzić też są sale 2 osobowe i ma bardzo dobre opinie ta klinika.:-)

Dziewczyny, jeśli chodzi o TENS, to używała go żona mojego kolegi i mówiła że w I fazie porodu trochę pomaga, ale jak zaczyna się już konkretna jazda skurczowa i skurcze parte, to raczej nic nie daje, także nie ma działania znieczulającego a łagodzi nieco uczucie bólu.

Gola gratuluję wyraźnych ruchów dzidziola! Ja też czuję mojego synka, ale tak jakby się przeciągał i zmieniał pozycję, np.wypycha mi brzuch najczęściej z lewej strony. Może jest śpiochem? :-)

reklama
Do góry