reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

gola niezły 3 godzinny spacerek zaliczyłyście..:-)My dziś nie wychodziłyśmy bo strasznie wietrznie a mała marudna z tym katarem ehhh
Aneczka ale ci super ja z chęcią też bym poskakała a samej w domu to mi się nie chce;-)
Ssabrina twój Sami chyba coś ze spaniem się poprawił bo pamiętam że kiedyś narzekałaś że króciutko śpi co???:baffled:

Angun małej psiukam wodą morską marimer i odsysam a jest tego dużooo i smaruję pod noskiem maścią majerankową i jest chyba troszkę lepiej niż wczoraj.Myślę że cyc pomoże mi i Martynce szybko dodatkowo pozbyć się tego ohydnego kataru ale to mordenga do starego a co już dla tego małego ehh moja biedna Martysia:-(

Przy zabawie dziś zauważyłam u małej wysypkę ehhh zmieniłam wczoraj jej płyn do kąpieli na Nivea i doopa znowu wracamy do Oillan ten najlepiej się sprawdził na jej skórę niby ma AZS :baffled:

Niuniunia a jak u was skóra i szyja ??

reklama
Sami juz akapkany,pojedzony i juz spi :szok: :tak: mozna troszke odetchnac :-D
ankusch nom poprawilo sie mu ze spaniem,moze dlatego ze teraz czesto na swiezym powietrzu bywamy wiec lepiej sie mu spi niz w zimowe dni w domu :tak: u nas tez jakis problem sie ze skora pojawil,juz 2 tydzien walcze z tym i dzisiaj zauwazylam lekka poprawe,Sami ma zaczerwienione zagiecia na kolanach i faldki na udach a takze pod pachami oraz na zgieciu szyi ma taki dlugi i szeroki pasek czerwony,myslalam ze to od potu ma wiec czesto gesto go wietrzylam,na golasa zostawialam itd a na szczepieniu jak bylismy to babeczka powiedziala ze ma tam wysuszona skore wiece trzeba ja bardziej natluszczac,od wczoraj zaczelam smarowac vazelina mu i jest poprawa :tak:

ankush najlepiej zapytaj babek w aptece, bo są różne środki na katar. Ja swojemu dawałam jakieś kropelki, ale juz nie pamiętam co to było dokładnie, a opakowanie wyrzuciłam :-( Zgadzam się z dziewczynami: disnemar lub cos w tym stylu i frida. najlepsze co może być!
margana no to zdolną masz babeczkę:-) Gratuluje postępów:-)
niuniunia od razu widać, że po zakupach masz lepszy humor:-) Cieszę się, że się udały
angie podziel się trochę tym latem. Powodzenia z teściem
gola ja tez myślałam, ze przez zmianę czasu będę mogła spać chociaż do 7, a tu dziś punkt 6 moje dziecko krzyczy mi dzień dobry!
sabrina dokładnie taka może byc przyczyna, bo ja też mialam ten problem. Natłuszczam i jest ok

Dziewczyny ta praca to nic ciekawego się nie zapowiadało, ale chciałam chociaż z ciekawości przejść sie na rozmowę, żeby że tak powiem, troche się sprawdzić. To było do takiej eleganckiej pizzerii na barmankę, ale ogólnie warunki i finansowe i zatrudnienia troche nie bardzo jak dla mamy (oczywiście o dziecku nie wspominałam). Praca co przez dzień po 12 godzin, 1350 zł na rękę. Rok temu z braku laku bym wzięła, teraz przemyślałam sobie i jednak odmówię (a bo zapomniałam dodać, że kierownik był zachwycony moim cv i chciał, żebym juz jutro przyszła)

Mój mały potworek dziś już nie był taki zły:-) Dużo ze mną gadał i sprawiał mi wiele radości:-) jednak mimo wszystko cieszę się, że już śpi :-)

Hej laski :)
Pola też juś śpi - wykąpałam ją przed 19 , po kąpieli cyś i od razu usnęła, ale kurka wodna obudziła się po 20 minutach i postękiwała, więc znowu cyś i śpi (mam nadzieję, już na noc).
martttika - no proszę jakie dobre wrażenie zrobiłaś! Rany czemu w PL są tak niskie zarobki ( sama zarabiałam tys. na reke:-()
Ssabrinaa u nas ajk była pupcia zaczerwieniona to też najlepsze ze wszystkiego było WIETRZENIE kilka razy dziennie po 20 minut! Kurcze, ależ Wam zazdroszczę tej wiosny!!U nas dziś bardzoo słonecznie , ale zimno i wietrznie, w cieniu było tylko +7 jak wychodziłam z domku, ale przez to wiatrzysko odczuwalna była niższa temp.
ankusch - ja właśnie skończyłam płyn do kąpieli LINOMAG z parafiną - kosztuje ok 9,50 może byłby dla Was ok? Bo Oilan też jest na bazie parafiny. Szkoda mi Waszej malutkiej, my stare zdychamy jak mamy katar , ani apetytu wtedy , źle się oddycha, łeb pęka, a co dopiero takie maluszki :-(

gola - u mnie nocka dokładnie taka sama jak u ciebie, co do minuty, hehehe, ale ja to przyzwyczaiłam się już i z zamkniętymi oczami karmię.

niuniunia - ale miałaś dzień dziecka, super, trzeba o sobie pamiętać, bo nikt za nas tego nie zrobi, musimy się od czasu do czasu nagradzać za tę w końcu wyczerpującą rolę.

marttika - ja nie wiem, jak sę teraz zarabia jako barman, ale taka kasa to chyba bardzo mało, a wiadomo, ze przy dziecku to dla idei raczej się nie pracuje, czasami jak sobie pomyślę o tym wszystkim, w sensie rynku pracy w Polsce, to aż mi skóra cierpnie.

My też dużo czasu teraz spędzamy na powietrzu i chce się żyć. Spacery to dla mnie mega odstresujące chwilę, a dziś przed południem była u nas moja soistra więc mogłam trochę odpoczać bo ona przepada za igorem i chętnie go zabawia, a on później pada wymęczony jak muszka. Teraz już śpi, m go ululał a ja odpoczywam,miłego wieczoru.

Gola u nas wlasnie pupa jest czysciutka nie ma czerwonej ani odparzonej jedynie pod pachami,szyja i kolana w takich dziwnych miejscach no ale widac ze musi to byc sucha skora bo po natluszczanu tych miejsc jest duzo lepiej :tak:
Oby Polunia spala ta noc dobrze i zebys sie mogla wyspac ;-)

Ssabrinaa u nas właśnie dopcia jest mega wrażliwa, ja krem to mam dosłownie na kilka dni/ max tydizeń, bo muzę grubą warstwę dawać , żeby znowu się nie podrażniała skórka. Zaraz idę pod prysznic i się kładę, nawet stertę prasowania zostawiam na jutro. A jak Wasi sąsiedzi ?;)

syl no nie zawiele, jednak trzeba też wziąć pod uwagę, że ja jestem z tych rejonów kraju gdzie ogolnie zarabia się bardzo mało, ale i życie jest tańsze (przynajmniej troszeczkę). z drugiej strony niedługo kończy mi się macierzyński, więc mieć cokolwiek, a nie mieć nic to też jest różnica. jednak ja jestem uparta i wiem, ze ten 1300 to jestem w stanie zarobić za 100 godzin, a nie 200 i do tego będę dążyć :-) Obym tylko kiedys nie żałowała:tak:

gola ten linomag to w aptece sie kupuje?

reklama
Hej listopadynki ;)
mam pytanko
z moich obliczeń wychodzi ze jestem w 4t1d ;) ale niestety na 1 wizyte udało mi sie umówić dopiero za 4 tyg !!! i martwie sie czy to nie za pozno tym bardziej ze 1 ciaże poroniłam w 6 tyg ;(

Do góry