reklama

Listopad 2015 :)

Czy któraś z Was urodziła dzidzie tak kolo 2600- 2700 chciałabym porównać przybiera nie na masie bo wiem ze dzieci z mala masa urodzeni ową inaczej przybierają na ogół znacznie szybciej. .. ile ważą wasze trzymiesieczne dzieciaczki i ile mierza? Moja ma dokładnie trzy i pół miesiąca waży 6100 a mierzy nie wiem powoli wyrasta z rozmiar 68 zaczynam 74 wiec myślę że koło 68 cm powinna mieć. ..

reklama
Któraś wie co z taką kupką? :(

A i czy budzicie dzieci w nocy na karmienie? Moja jak zje 19:30 lub 20 to potem wstaje o 4 albo,trochę później i nie wiem czy budzić l bo tyle h bez jedzenia

Moja miała 2800 a teraz jak pisałam waży 4840 i ma 60 cm. Jest drobna. Jutro kończy 3 miesiące.
Mi znów lekarka mówiła, że drobne dzieci mniej przybierają i to ma sens bo koło 4 miesiąca dziecko powinno podwoić swoją wagę co oznacza, że taka kruszyna jak moja powinna przybrać niecałe 3 kg podczas gdy inne dzieci powinny w tym czasie przybrać 3, 5- 4, 5 kg by podwoić swoją masę więc muszą tyć więcej.

Tak czy inaczej moja córeczka jest drobniutka, wszędzie na badaniach pytają czy to wcześniak. Ale starsza też taki krasnal...

Nana ja z kupą nie pomogę bo sama mem podobne dylematy, ale na podstawie jednej i tak nie ma co oceniać.
Ja nie uznaje budzenia dzieci na karmienie, przynajmniej tych zdrowych dzieci i urodzonych o czasie, ale ponieważ moja mało przybiera tu karmię ją na śnie jak sama kładę się spać koło 23,a potem ona budzi się sama koło 4 rano.

ja karmie ok 24 i potem ok.5 sie młody budzi. i niezły z niego pulpet, nosi rozmiar 68cm, moja koleżanka ma córeczkę która ma rok i waży 16 (!!!) kg a jest normalnie karmiona na cycku nie dostaje nie zdorwych rzeczy itp., nie chce żeby mój bobas tak wyglądał, wte i we wte niedobrze :( a z kupą nie pomogę, my mieliśmy na początku roku rajd z zielonymi kupami, nie wiedziałam już co jeść nic nowego nie wprowadzałam, a co trzecia kupa zielona...ale teraz już wszystko w normie, chociaż też gdzieś czytałam, że pasma śluzu w kupie to zły objaw, a najgorzej jak kupa robi się biała.
A pieluchy mamy wielorazowe i sprawdzają mi się super, żadnych odparzeń, w ciągu dnia wymieniam częściej, na noc mamy chłonne wkłady i wystarczy jak wymienię o tej 12 do rana wytrzymuje :)

ja też mam wielorazówki więc się nie wypowiadam.

co do śluzu to najczęściej jest to obiaw wirusa albo alergii lub nie tolerancji pokarmowej.
u mojego Stasia po mimo podawania kolaktazy na nietolerancję laktozy śluz jest w każdej kupie. raz więcej raz mniej.
jutro idę dzieci przepisać do innego lekarza bo moja lekarka nie radzi sobie z przypadłością synka.

jeśli jutro już będzie ok to się nie martw jeśli utrzyma się przez 3 dni to trzeba do lekarza.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry