reklama

Listopad 2015 :)

Ja swojego malego tez myje codziennie. Chyba, ze jest padniety to nie.
Moj jeszcze w spacerowce nie jezdzi bo nie siedzi. Unosze go tylko w gondoli, zeby mogl wiecej zobaczyc swiata :)
Jesli chodzi o drzemki to wszystko zalezy od dnia, pogody, atrakcji w ciagu dnia. Dzis jakos pobudzony jest i od rana drzemal tylko 0.5h.. Moze wczoraj sie wyspal bo od 18:30 spal do prawie 6 rano. Zazwyczaj jest jednak przewidywalny i przed kolejnym posilkiem ucina sobie drzemki od 0,5-2h. W sumie pewnie sie nazbiera ok 5-6h. Na porannych i okolo poludniowych spacerach zazwyczaj spi. Po poludniu raczej podziwia swiat.

reklama
Masełko to na płasko wozisz?
Ja w gondoli nie mogłam regulować oparcia bo by mi wypadła, a już strasznie źle znosiła jazdę gondolą. Darła się cały czas. Odliczałam dni aż sama usiądzie żeby ją w ta spacerówkę na pól siedząco posadzić.

No i w końcu od kilku dni jeździmy i jest super.

A teraz jak siada to w foteliku do karmienia też już ją sadzam.
Im więcej potrafi tym łatwiej nam jest :)

Mamy dużą gondole, a i tak już mało miejsca.
Drzemki między 10 a 11, później 14-15, później chciałaby kolo 18 śle to już za późno bo po 20 spać. W aucie to moment wieczorem i spi. A jeśli chodzi o czas to różnie od 20min do 1h. Częściej krótsze są.

Dziś Stoję w łazience przed lustrem, patrzę w bok, a tam Wiktoria doszła do przedpokoju :)
Dalej nie siada :(, a ja jej nie Sadzam.
Pampki jeszcze 3 z pampersa mamy, Używacie jeszcze 3?

Kupiłam dziś szynkę z piersi kurczaka bez konserwantów, myślicie że mogę małej dać czy nie bardzo?

Moja starsza na 3 zakończyła przygodę z pieluchami, a mała jest tak mała, że pewnie w 4 nigdy tez nie wskoczy :)

Byliśmy dziś na basenie po raz pierwszy. Chciałam iśc dużo wcześniej ale jakoś zawsze coś stało na drodze. Fantastycznie było więc polecam.
Malutka szczęśliwa i po powrocie spała 2, 5 godziny :)

U nas na basen wchodzi się na 2 godziny od razu bo to aquapark. W sumie w wodzie była koło godzinki, pól godziny leżała sobie na leżaku zawinięta w ręcznik.

Gdybym była tylko z małą to myślę że 30- 45 minut na początek wystarczy. Ale wiadomo, że starsza chciała szaleć do oporu więc mała musiała się poświęcić i być prawie te dwie godziny.

Pampersy miałam jeszcze stare po córce- dwie sztuki mi zostały. Chyba to są haggis swimmer.

reklama
Przychodzi taki czas ze nasze dzieciaczki robią mega postępy w niewielkim czasie dla nas ten przełomowy moment to pół roku Nadia w przeciągu dwóch tygodni zaczęła raczkowac do przodu sama siadać sama wstawać przy meblach i wyszły jej dwa żeby...
Teraz juz sama wstaje bez podparcia wszędzie... chodzi wzdłuż mebli i zaczyna się puszczać jak ma kroczek lub dwa do czegoś ciekawego.... a ma tylko 7 i pół miesiąca... ale jest mega silna od małego...
Spacerowke używam już od 3 miesięcy bo wtedy siedziała juz sztywno jak ja posadziłam... przyszedł taki dzień ze sama usiadła w gondoli i musiałam zmienić...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry