• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja to mam mega sytuacje.
Nie mam pracy, bo na L4 mój pracodawca zmarł, nikt firmy nie przejął. W sądach mam sprawę z ZUS-em. No i ogólnie do mojej pracy mając dziecko i tak wrócić bym nie mogła.(cały czas w delegacji po Polsce od pon do pt).
A jak mam na miejscu zarobić 1500, a komuś za wychowywanie dziecka dać z 1300 to, po pierwsze mi się nie opłaca.
Później do kogo będę mieć pretensje za złe wychowanie?
Zero kontroli, a wiadomo ze świecą szukać idealnej niani/opiekunki/przedszkolanki.
Nie mam tu rodziny żeby mi pomogli, a siostra mojego ma trochę obowiązków.
A za co z zusem?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nana to nie zazdroszczę Twojej sytuacji. Ja byłam ostatnio z małą w pracy, szefostwo twierdzi, że na mnie czekają i że mam do czego wracać. Obawiam się tylko czy dostanę urlop po macierzyńskim, bo chciałam wrócić dopiero od stycznia.

Dziewczyny a czy orientuje się któraś jak to jest z obniżeniem etatu po macierzyńskim. Wiem, że jak się obniży etat to pracodawca nie może zwolnić przez kolejne 12 miesięcy. Tylko nie wiem kiedy trzeba złożyć wniosek o obniżenie etatu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry