reklama

Listopad 2015 :)

Ja chyba 4 miesiace pralam w dzieciecym, potem taki dla nas mialam sensitiv a teraz normalny i nic mu nie jest.
Wasze dzieci tez wystawiaja jezyki. Moj w zeszlym tygodniu chyba zauwazyl ze cos tam jest w buzi i ciagle go wystawia, dotyka i bawi sie nim. Zbieglo sie to z wyjsciem pierwszego zabka, wiec moze dlatego. Moj Antek wstaje o osmej od dluzszego czasu wiec moge sie w miare wysypiac. Chociaz chyba mu drugi zab idzie albo cierpi na bezsennosc :-) bo dzis wieksza czesc nocy marudzil.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosikkk mojego w nocy bylo ciezko zbadac :/ nie zazdroszcze. Dla mnie ostatnie badanie sluchu bylo meczace a co dopiero dla dziecka.
Ja piore caly czas w plynie bobini i piore osobno. Na razie bede jeszcze tak prala.
Moj jezyka nie pokazuje ale jak zacznie to mnie to nie zdziwi :P

Dzis ugotowalam zupe z czerwona soczewica i dalam kiszonego ogorka do poclamania. Ogorek zachwycil zupa zjedzona do ostatniej kropelki :) efektow ubocznych brak. Moje dziecko jeszcze niczym nie plulo, chyba po mnie lubi wszystko :)

Moja siostra swojej małej zaczęła dawać do zupy po kilka ziaren jaj mała skończyła siedem miesięcy ja też kilka razy dodałam... ostatnio razem dziewczynki zajadaly... w sumie to mam swój i to pierwszy raz... mama dostała od koleżanki nasiona i wsadziła mi w ogródku między kwiatkami o niczym mi nie mówiąc... prawie go wyrwałam tylko zastanowiła mnie regularność tego zielska w moim ogródku myślałam że to chwast i zapytałam i dzięki temu nie musze się martwić o to czy pryskany itd. Mam swój bob... ostatnio w tv słyszałam y mojej mamy ze bob jest bomba witaminowe i ze trzeba dawać i uczyć smaku od małego podobno ma więcej witamin niż pozostałe warzywa w zupkach razem wzięte... ciekawe czy prawdą... nie zauważyłam żeby mała miała jakieś wzdęcia w sumie rzadko słyszę i czuje jej baczki... problemów z kupka tez nie było. ..

Piore małej w jej płynie bo jeszcze mam ale często dorzucam jej pranie w różnych kolorach do naszego i robie to od dawna i nigdy nic nie było...

Nigdy nie słyszałam o kasku i na pewno bym go nie kupiła bo inaczej nigdy się nie nauczy ze trzeba być ostrożnym trzeba uważać itd. Współczuję wszystkich upadków ale tylko w ten sposób dziecko może się nauczyć na swoich błędach bo twoich słów jeszcze nie zrozumie... na szczęście upadki były tylko podczas nauki siadania odkąd stoji i chodzi upada zawsze na pupę albo na bok podciąga jac głowę do karku lub do przodu na rączki... oby tak dalej... myślę że jeszcze ze dwa tygodnie i sama będzie biegać po mieszkanku... obecnie chodzi od mebli do mebli lub ściany na drugim końcu albo boku pokoju tak do 30- 40 kroków ja traci równowagę to leci na kuca i kończy na czworakach lub upada na rączki... ogólnie o dziwo chodzi powoli sama bardzo małe kroki stawiając... w porównaniu z tym hak chodzi a raczej biega za ręce. ..

Dziś gotowałam zupę rybna na karpiu bo rąk pomyślałam pi co kupować tube nie wiadomo skąd i ile razy mrożone jaj teraz latem mam prawie codziennie świeże rybki... tata albo mąż wieczorami łowia a Nadia z nimi... hehe...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry