• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja się zastanawiam jakie dawać przyprawy do zup bo ile mozna koperek i pietruszkę... Dodajecie listek laurowy i ziele ang? Ja dla siebie do zupy daje a młodemu nie ale chyba zacznę. W sumie od roku to już niby wszystko moga jesc... Ostatnio pierwszy raz jadł mango. Dzis nawet zmiksowanego z mascarpone ukradł od taty ;)
O ktorej dajecie ostatni posiłek? Bo moj nie chce wieczornego mleka :/

Na razie nie jest chory a my tez juz lepiej. Byle tak dalej! We wtorek szczepienie. Ciekawe ile wazy. Ostatnio chyba znow urósł i przybral sporo...

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli więcej maluszków z katarem.
Zdrówka dla tych naszych maluszków

Malaja W przedszkolach to na pewno opustoszalo.
Twoja mała juz chodzi cały czas czy jeszcze raczkuje tez?

Olcia pytasz o stały posiłek czy ogólnie? Moja po myciu je ostatnie mleko (po 21)

Maselko moja jak juz widzi magiczny przyrząd do noska to już ucieka o płacze, masakra.

NaNa już praktycznie wcale nie raczkuje. Tylko jak się jej bardzo spieszy i się przewróci to trochę podraczkuje, ale wstaje i biegnie dalej na nogach.
I jak się wygłupia z siostrą i się gonią to czasami raczkuje bo wtedy jest szybsza niż na nóżkach ale z każdym dniem raczkuje coraz mniej.

Moja w dzień je już tylko stałe posiłki. Śniadanko (jajko, kaszka, kanapka) II śniadanie- owoc albo mus, zupa, deserek koło 17 (deserek z owoców, albo jogurt, budyń) i dopiero na noc ok 19 dostaje butelką mleka z kaszką. Potem poje jeszcze ok 22, i nad ranem koło 4- 5 a w miedzy czasie jak się przebudzi to podpije moje mleko.
Mleko pije po 180- 200 więc w sumie w ciągu doby ma 4 stałe posiłki i coś koło 600 ml mleka z butli więc mało nie je...

Moja znów.ma etap nie mniej mówi, a wzięła się za chodzenie... Ale gibie się na boki, troszkę się jeszcze pochyla do przodu, bo nie łapie równowagi z rękami w górze. Przechodzi przez progi (płaskie są, ale listwa jest). Jeszcze raczkuje dużo, ale.juz częściej jest w pionie. Tak to wyglądało u was ze się maluch tak gibał na boki jak szedł?
Aha i spina czasem tak ramionka jak chce złapać równowagę.
No i jeszcze stopki, odrazu równo do przodu czy troszkę szerzej nogi rozstawione i stopki lekko na bok???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry