reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

Ja tez tak jechalam na lezaco praktycznie z poduszka pod glowa . I nic mnie nie bolalo :) co do glukozy to tu przed wypicien nie pobieraja krwi godzine po dopiero .

reklama
Hej,
mi pobierali krew na czczo po godzinie i po 2h od wypicia glukozy. Wyniki ok.
Miałam wtedy też grupę krwi, ale nie mam z niej wyników w necie, nie wiem czy czemu, będę musiała tam zadzwonić.

Kasia ja też miałam ostatnio taką sytuację, że Pani w sklepie powiedziała, że już chyba niedługo rodzę:/ A myślałam, że jeszcze nie mam takiego dużego brzucha.

Fasun moja koleżanka miała cesarkę na Zaspie robioną przez lekarza, u którego była tylko na 1 wizycie i już się z nim umówiła po prostu na termin. Nie wiem tylko, ale chyba jej lekarz prowadzący jej dał skierownie na cc i namiary na tego lekarza z Zaspy, więc chyba można sobie to załatwić.

A z tymi kontrolami z ZUSu to jestem w szoku, przecież w ciąży nie powinno się tylko siedzieć w domu, co na spacer nie można wyjść. Masakra jakaś.

Zależy jak jest napisane na L4 jak leżeć to musisz być w domu jak chodzić to na spacer wyjść można fakt ale będą chcieli dowód jakiś to chore i tyle :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

U mnie taki gorąc do południa z młodym wyszliśmy na nowo otwarte boisko i plac zabaw ale po godzinie wróciliśmy do domu bo się nie dało wytrzymać a teraz coś słyszę że grzmi więc oby coś polało bo wieczór musimy go odwieść do matki...

Karciaa, dajesz mi nadzieję, że da się to załatwić. Dziękuję. Na najbliższej wizycie jeszcze odpuszczę, ale na następnej w 30 tc już porozmawiam konkretnie z moją prowadzącą o porodzie.

Ja tez myślę że. Wszystko to kwestia znalezienia odpowiedniego lekarza wystarczy pewnie iść prywatnie do takiego który pracuje w szpitalu i z nim o tym porozmawiać :)

Bylam naczo ale wypilam glukoze i dopiero wtedy pobranie krwi . widocznie maja tu innaczej jak w Polsce i tu glukoza to zwykly sok owocowy troche bardziej slodki.

No czyli na czczo nie pobierają bo po wypicu glukozy juz się na czczo nie jest a widać mają inne wymagania co do badan:))

reklama
Ewel może Finkemma robiła na czczo wcześniej i uznają, że jest to wystarczające, ja teraz nie muszę robić morfologii np. bo tylko nieznacznie się pogorszyła i nie powtarzam toxo bo już przeszłam

Do góry