reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

No ja też. Morfologii w jednym. Miesiącu nie robiłam bo ciągle miałam bardzo dobre wyniki a toxo powtarzam bo nie przechodziłam :)
Wiadomo ze wszędzie jest inaczej w Anglii np z usg czy u nas z badaniami mają pewnie inne wytyczne.
Ale zazdroszcze ze tam. Jest sok. He:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
hej,
nie odzywalam sie przez weekend bo mielismy spontaniczny wypad na domki nad wode :-):-)

w piatek bylam na "polowkowym" u mojej lekarki i dziewczyny ciesze sie , ze bylam tez prywatnie na usg, bo to badanie u niej na nfz poooorazka , pomierzyla tylko chyba glowke, brzuch, kosci i koniec, nie ogladala serca-tylko tetno itd porazka

jak maz sie zapytal , czy wszystko ok, to odpowiedziala no potworka tutaj nie widzi ( cos w tym stylu nie poamietam dokladnie slowa ktorego uzyla), wiec jest ok,

jedynie co dobre to ze mala ma 550 gram juz , (wiec w 4 dni okolo 100 gram urosla), ale widze , ze wymiary glownie od sprzetu zaleza i sa mocno orientacyjne
no i moja lekarka tez potwierdzila dziewczynke :-) teraz to juz wierze, 2 lekarzy potwierdzilo na roznym sprzecie, a na 2 usg podejrzewali inni core, wiec mama nadzieje, ze o pomylce juz nie bedzie mowy i wierze na 98%

No wlasnie ewel nie i tu problem bo az zadzwonilam do zusu i powiedzial ze czy ciazowe czy nie z 2 czyli ze chodzace oznacza ze mozesz wyjsc do lekarza na zabiegi badania do apteki czy np po zakupy jesli nie ma inne mozliwosci nie wolno ci chodzic na spacery chyba ze masz to we skazaniu lekarza na pismie. Jesli bedziesz miala kontrole a nie bedzie cie w domu to musisz udokumentowac zaswiadczeniem od lekaeza ze bylas akurat na wizycie albo paragonem z danej godziny nieobecnosci z apteki. Glupie to jak cholera ale dla nich nasze l4 oznacza chorobe i tak tez jestesmy traktowane

Mamy zwolnienie wiec wg nich nie po to by biegać po sklepach czy jeździć na urlopy.... Tylko trzeba siedzieć na pupie.... ZUS....

Hej dziewczynki ja caly weekend na dzialce zasięg zerowy. Odpoczywałam od telefonu :) narobilam sie sporo dwa dni grila, w oba po 15 os ugoscic, upal, burze. Ale fajnie bylo. Lubie tak napichcic i to na świeżym powietrzu :) któryś malec wczoraj tak mnie kopal w pepek ze az mnie bolał coraz wiecej sily mają. DZis dużo spokojniejsze. A co do zusu to tez slyszalam o nalotach i chyba nie będę komentowac bo brak mi niecenzuralnych slow :/

Sylka to weekend intensywny :)
Dziewczyny czy macie juz umówione usg to w 3 trym? Jeśli tak to w którym tyg ciąży? Bo jest od 28-33 i się zastanawiam czy jak pójdę w 28t i 1dn nie będzie za wczesnie

Ewel ja miałam w 32tc i 31 tc, a teraz będę miała w 30-31tc, więc nie wiem w sumie kiedy jest lepiej, ale to było ważne usg bo np. w I ciąży okazało się na tym etapie, że łożysko starzeje się zbyt szybko

Ja jeszcze nie umawiałam bo znowu pójdę albo prywatnie albo do szpitala na nfz o ile się dostane ale na pewno do tego gina co ostatnio i raczej w okresie między 30 a 32 tygodniem bo w 33 już muszę się zgłosić z usg na konsultację do neurochirurga dziecięcego

reklama
Sylka to weekend intensywny :)
Dziewczyny czy macie juz umówione usg to w 3 trym? Jeśli tak to w którym tyg ciąży? Bo jest od 28-33 i się zastanawiam czy jak pójdę w 28t i 1dn nie będzie za wczesnie

Ja już jestem umówiona. Datę wyznaczyła moja pani dr. Będę wtedy w 29t2d

Do góry