reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Wszystkie się dzisiaj słabo czujecie, a ja na odwrót. Ani nudności, ani senności, jakbym w ciąży nie była 🤷 ale może to przez stres i adrenalinę bo psinek mi się mocno pochorował i cała noc go pilnowałam 😪
Co ile macie wizyty? Ja miałam 2 kwietnia, a następna dipiero 22. Stresuje się bo to spory odstęp czasu..
Ja miałam 22 marca, a kolejna 25 kwietnia... Gdyby nie ten drugi lekarz na NFZ to do 11 tygodnia nie wiedziałabym co jest z dzieckiem :/

reklama
Ufff, już się wystraszyłam, że tylko u mnie tak rzadko wizyty. Choć to i tak stres czekać 3 tygodnie i nie wiedzieć co się dzieje z dzieciątkiem

Jutro wizytuje @Lelotka990 i @KoszałekOpałek
Jutro emocjonujący dzień, dużo wizyt ❤️ trzymam kciuki żeby wszystkie były szczęśliwe ❤️
Dziękuję zobaczę czy dam rade dojechać na wizytę :( wczoraj podniosłam córkę do snu i chyba mam rwę kulszową nie jestem od wczoraj w stanie ruszyć nogą i bardzo boli mnie biodro, mam nadzieję że uda mi się dzisiaj dostać na IP wieczorem.

Ufff, już się wystraszyłam, że tylko u mnie tak rzadko wizyty. Choć to i tak stres czekać 3 tygodnie i nie wiedzieć co się dzieje z dzieciątkiem
Ogólnie zwykle wizyty są co miesiąc chyba że są jakieś inne wskazania. No i jak ktoś prowadzi ciążę na NFZ to lekarz z tego co kojarzę to nie mają obowiązku robić USG co wizytę. Jeśli się nie mylę to mają obowiązek jedno USG na trymestr plus na pierwszej wizycie żeby potwierdzić ciążę. Ale np. mój robił mi krótkie USG co wizytę :) a że zgrywałem sobie tak wizyty żeby średnio co 2 tygodnie mówić raz prywatnie raz na fundusz to widziałam córkę co 2 tygodnie :)

Ja też się dziś od rana słabo czuję :/ wczoraj mnie bolała głowa, ale obyło się bez proszków i dziś jest spoko. Ale za to jestem wzdęta i ciągle mi niedobrze :( spróbuję zjeść śniadanie to może będzie lepiej...
Czy dobrze kojarzę, że któraś z Was ma dziś ze mną wizytę?
Idę pierwszy raz na NFZ na 15.30, liczę na krótkie USG, może skierowanie na prenatalne i badania krwi, ale też że dostanę od niego receptę z refundacją na zastrzyki... Trzymajcie kciuki! Trochę się denerwuję, nie widziałam kropka od 3 tygodni :(
Hej, ja dzisiaj byłam pierwszy raz na NFZ i trafiłam super lekarkę. ❤️ Dostałam skierowanie już na prenetalne 1 i 2. Muszę ogarnąć termin. 🫢 Widziałam 3,37 cm człowieczka z tętnem 180 i miał już pępowinę, którą też widziałam na usg. Słyszałam serduszko. ❤️ Dostałam nowe żelazo, bo po Tardyferonie bolał mnie strasznie żołądek. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. ❤️

Ostatnia edycja:
Wszystkie się dzisiaj słabo czujecie, a ja na odwrót. Ani nudności, ani senności, jakbym w ciąży nie była 🤷 ale może to przez stres i adrenalinę bo psinek mi się mocno pochorował i cała noc go pilnowałam 😪
Co ile macie wizyty? Ja miałam 2 kwietnia, a następna dipiero 22. Stresuje się bo to spory odstęp czasu..
Biedny piesio :(

Ja miałam wizytę dzisiaj i kolejna 7 maja. 🫢 Ale w międzyczasie prenatalne. 🍀

reklama
Hej, ja dzisiaj byłam pierwszy raz na NFZ i trafiłam super lekarkę. ❤️ Dostałam skierowanie już na prenetalne 1 i 2. Muszę ogarnąć termin. 🫢 Widziałam 3,37 cm człowieczka z tętnem 180 i miał już pępowinę, którą też widziałam na usg. Słyszałam serduszko. ❤️ Dostałam nowe żelazo, bo po Tardyferonie bolał mnie strasznie żołądek. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. ❤️
Super! To koniecznie się umawiaj! :) na kiedy Ci wyliczył termin porodu?

Do góry