reklama

Listopadowe mamy 2016

Mnie jakoś do hot dogów nie ciągnie,parę razy robiliśmy ale truskawki i pomidory ze śmietaną jem nałogowo

Przespalam się z młodym,coś mnie brzuch pobolewa od rana. Kurde biorę ten paracetamol i takie mam wyrzuty że hej Czuję jak niszcze dziecko . Już nie wiem co robić

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hmm ja robiłam Julciowi zaraz po urodzeniu echo serca i ekg w ośrodku kardiologii bo miał szmery
A później jeszcze usg klatki piersiowej i obowiązkowo przezciemiaczkowe.
A w ciąży nie robię bo nie ma potrzeby ale u Ciebie mama czwórki jak najbardziej zasadne

Ogladalyscie coś może z tych filmów co teraz są w kinie? Chcemy gdzieś się wybrać i nie wiemy gdzie a kino najprościej. Bilard kręgle we dwójkę słabo.

Linka oby się szybko goilo akurat na wakacje;/

Aob my nie mieliśmy ortopedy tak późno hmm

Mama czwórki jego wielkie marzenie po części moje bo też lubię takie klimaty po drugie względy finansowe i ze względu na to ze mam dosyć ludzi w moim mieście którzy ciągle wtykaja nos w nie swoje sprawy i sprawiają mi przykrość tym ze mam dzieci , ile mam ...
Wczoraj dostałam w sklepie jednym takich nerwów ze babę bym rozszarpala gołymi rękami , zostawiła chłopa z czwórka dzieci żeby iść do innego i ona będzie mnie się czepiać ze jestem w piątej ciąży hehe to jej powiedziałam ze owszem i ze napeqno na piątce się nie skończy ;) i przynajmniej żyje w rodzinie a nie porzucam własne dzieci bo jestem matką i jestem z tego dumna ..

Linka niby tak ale jednak mama pomoze w ciagu dnia a caly sajgon rano wieczor na Twojej glowie i wiekszosc dnia tez :-P bez ciazy jeszcze jeszcze ale teraz nie dalabym rady :-)

Diabliczka ja obecnie oprocz truskawek tez codziennie musze zjesc pomidory w smietanie ze szczypiorkiem i ostatnio z salata i rzepa :-) ale oprocz pomidorow reszta prosto z ogrodka wiec zal nie korzystac :-D
Co do boli brzucha to moze lepiej wez nospe albo chociaz magnez i jak dasz rade to oczywiście stwierdze co wszystkim wiadomo zebys duzo lezala..

Keejti u nasz robi sie 3 razy kontrolnie usg bioderek nawet jak wczesniej jest dobrze.. raz 6tyg po urodzeniu, drugi raz jak dziecko juz stabilnie samo siedzi i trzeci raz jak juz porzadnie umie chodzic.. ale tam gdzie mieszkalam wczesniej to bylo tylko po 6tyg zycia i jak bylo dobrze to koniec dlatego opuscilismy usg po tym jak mlody siedzial..

Linka- ludzie potrafią być potwornie bezmyślni i okrutni. U mnie na razie nie było żadnych komentarzy bo mało widać bo jestem okrągła , i nigdy nie chodzę w opiętych bluzkach. Na razie nikt nic nie mówił, nikt o nic nie pytał. Tyle, że ja raczej wyszczekana jestem i może też dlatego nikt nie komentował kolejnej ciąży bo wiedzą, że nie pozwolę sobie w kaszę dmuchać.Jakiś czas temu rozmawiałam z fryzjerką na temat powiększenia rodziny i ona wprost zachwycona była. W przedszkolu u dziewczyn też z uśmiechem wszyscy do tego podchodzą. Pewnie prędzej , czy później jakaś nadgorliwa dewota się trafi i walnie głupim komentarzem ale na pewno nie pozostanę jej dłużna;-) ;)
Jeśli chodzi o realizację marzenia związanego z Islandią to podziwiam i popieram. Kiedy będziecie je realizować, jak nie teraz kiedy jesteście młodzi? Trzeba łapać byka za rogi żeby później na stare lata nie żałować i nie płakać, że nie wykorzystało się takiej okazji. Brawo za odwagę

Diabliczka- To Ty na "ciążowy " ból brzucha bierzesz ten paracetamol? Jeśli tak to Aob bardzo dobrze napisała, że lepiej wziać Nospę lub Magnez bo działają rozkurczowo . Paracetamol w małych ilościach nie zaszkodzi, ale na takie bóle lekarze go raczej nie zalecają.

Ostatnia edycja:
Oj tez nie mogłabym życ bez słońca jesienią i zima u nas łapie chandrę , stad nigdy nie myslalam nawet o wyspach poważnie .

Mama4 ok. Wlasnie nie określił ale na pewno po połówkowych , a to 21 tx bede mieć .

Ivi nie mogło byc inaczej :) gratulacje :)

Diabliczka stw? :)

Linka podziwiam ze chcesz tak długo sama zostać z taka gromadka ja bym tego nie wziela na klatę - chyba wywiezliby mnie do psychiatryka :) a ludzie wszędzie beda komentować nie tylko w pl .

U nas to samo z tymi bioderkami :)

No paracetamol to na bol głowy na brzuch tylko magnez i nospa- koniecznie !

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dziewczyny ale się uśmiałam po 19 wyszłam z psem na spacer a jak wróciłam mój maluszek opowiedział mi historie ze tata zrobil bach w kuchni i płakał bo krew mu leciała z nogi i krzyczał ala ala i musiał go tulac i mówić Totam cie tato i nie boli i dmuchać mu na stopę a mój się śmieje , okazało się ze zbil poprostu szklankę a mały ma wyobraznie ogromną hihi

Emka moj to jeszcze 20 razy zmieni zdanie odnośnie wyjazdu i nie dokonca w to wieże bo tu mu dobrze przy nas i kto będzie o niego dbał jak nie ja ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry