reklama

Listopadowe mamy 2016

milia oni byliby w stanie postawic nawet w tym roku..w lutym spalil sie ich rodzinny dom ..wlasnie tam gdzie mieszkal ten Jakub z tym bratem i na szybko postawili kanadyjke w dwa miesiace w tej chwili juz wykonczeniowka..takze mialby dach nad glowa juz na zime

reklama
Iza, to może z drugiej strony go podejść, żeby się zdecydował, opowiadać, jak to dziecko płacze całymi dniami i nocami, hałasuje itp., może się wystraszy, no nie wiem :( Ktoś Wam musi pomóc go przekonać :(

Ja tez juz dziewczynki po kłuciu. Robiłam dzisiaj tylko morfologię i mocz, bo na glukozę sie nie zdecydowałam. Zaczynam dopiero 20tc a moj lekarz juz mi kazał zrobic, dziwne. Sprawdziłam w necie i rzeczywiście to znacznie za wcześnie. Mam nadzieje, ze nie bedzie miał do mnie pretensji na wizycie.
Jutro wyjeżdżamy z młodym na kilka dni w góry do rodziny, wiec dzisiaj jeszcze czeka mnie najgorsza czynność dla mnie czyli pakowanie.

Iza z bratem to ciężka sprawa, ale z drugiej strony skoro nie jest goły i wesoły i ma kasę, żeby sobie zbudować dom to najwyższa pora, zeby sie ogarnął.

A co do Frania to ja jakoś nie bardzo... Moj kiedyś zażartował ze bedzie Franek, a moja mama juz całej rodzinie poeiedziala, ze mały dostanie imie Franek. Teraz musi to odkręcać :)

W poprzedniej ciazy mialsm taka sytuacje, ze bardzo bolały mnie nogi i oczywiście strasznie mi puchły. A w dodatku jedna puchła mi tak, ze była dwa razy taka jak ta druga. Poleciałam prywatnie do lekarza, zrobił mi usg i na szczescie powiedział, ze zakrzepicy nie ma. Kazał mi chodzić w tych rajstopach uciskowych, ale nie mogłam sie przemoc. Teraz odpukać ale nogi mi jak narazie nie puchną, trochę mi sie stopy powiększyły ze niektore buty juz za małe. A jsk to jest - zawsze w ciazy puchną nogi czy to zależy od czegoś?

Cała poprzednia ciaze smarowałam sie pslmersem i biooil i go konca ciazy ani jeden nowy rozstep mi nie wyskoczył.
A kilka dni po cc, jak juz przestałam sie smarować brzuch mi tak zsypalo rozstępami ze az sie załamałam :(
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

kurczę Iza aż mi się zrobiło przykro tego Jakuba :(... 35 lat to sporo... pewnie jakby poznał jakąs kobitkę- wszystko by się zmieniło ( tak sądzę...)

aob ja te wyniki dziś :) oby było wszystko ok :)

Dziękuję, jednak jak dziecko kopie to uspokaja, że wszystko w brzuszku dobrze .
Iza trudna sytuacja, ale czy on nie rozumie, że będziecie mieli dziecko i musi się w końcu usamodzielnić, przecież nie może Wam całe życie siedzieć na głowie.
Aob czyli tą glukozę da się przeżyć i wcale nie musi być źle. Fajnie że już masz to z głowy.

Karosznurek u mnie zawsze cisnienie idealne a w ciazy niestety mam problemy. Skoro cisnienie Ci sie podniosło powinnaś zaopatrzyć sie dobry ciśnieniomierz i minimum dwa trzy razy dziennie mierzyć cisnienie. Cisnienie ponizej 140/85 jest jeszcze w normie. Powyżej juz lekarz przepisywał mi tabletki i brałam do konca ciazy. Niestety w poprzedniej ciazy dosyć szybko miałam problemy z ciśnieniem a pozniej dochodziło nawet do 170/90. Na pewno nie mozna ciśnienia lekceważyć, ale nie musisz sie narazie martwić bo Twoje cisnienie jest w normie.
Ja dzisiaj rano mierzyłam i miałam 135/77 wiec tez jeszcze znośnie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Karosznurek ja bym się nie stresowała tylko właśnie mierzyc zaczęła co jakiś czas sama w domu. W pierwszej ciaży cały czas miałam ponad 130/80 kilka i już w dzień terrminu porodu skoczyło do ponad 140 i nogi spuchły wiec na oddział do obserwacji. Ale jak się dobrze czujesz to jak na razie bez stresu.

Iza ja mam Dawida i szczerze ci powiem, że bardzo grzeczne dziecko, słucha się, pomaga i lubi sprzątać, jedynie to czasami trochę nie wierzy w siebie ale to chyba w tatusia;) za to mój drugi Artur to istny samodzilny i baaaaardzo energiczny chłopiec, zawsze sobie i ze wszystkim poradzi... więc polecam jak najbardziej;)

ok już uciekam na połówkowe;)

Dziewczyny wyszlo ze mam ketony w moczu a z tego co wiem to sa jak sie.ma cukrzyce! A najgorsze ze wynikow cukru jeszcze nie ma :-(

Pocieszcie mnie prosze ze tez mialyscie i nie.bylo cukrzycy bo zanim beda tamte wyniki padne z nerwow :-(

Gaga tez używam kremu z ziaji, póki co działa i rozstępy się nie pojawiają ;)

Kalafiorka ostatnio robiłam nadziewanego mięsem mielonym i zapiekanego z serem żółtym ;) polecam gorąco ;)

Franiu tez bardzo mi się podoba, tato mojej mamy miał na imię Franciszek, jego ojciec (mój pradziadek) tez. Niestety tato niunia się nie zgadza :/ no i znowu nie mamy imienia dla synia :/

Nalcia nie jesteś sama, obie będziemy się bronić w jesieni ;) praca juz oddana? :)

Ivi gratulacje ogromne! I trzymamy kciuki za 5 na obronie ;)

Keejti czekam na zdjęcia pokoju ;) na jaki kolor w końcu się zdecydowaliscie :) jutro też wybieram się na paznokcie :) co planujesz robić? Kolor, hybryda, żel????

Mamusia92 super ze niunia szaleje ;) oby tak zostało tylko do porodu a później wszystkie nasze dzieciaki były grzeczne i spokojne :D

Iza mam nadzieje ze jak nadal będziesz taka stanowcza to już niedługo będziesz miała spokój i więcej miejsca dla maluszka ;)

A za mną chodzi już kilka dni gotowana kukurydza :) niestety zgaga meczy okropnie i juz nie wiem jak sobie z nią radzić :) a mam jeszcze pytanie, zwykle mam niskie ciśnienie (100/50), na ostatniej wizycie było 131/71, myślicie że coś może być nie w porządku? Boję się już czytać na stronach internetowych bo co się naczytalam to później nie spie po nocach :/
Wyrące się ;) na zgage polecam kisiel

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1467900225-1d1mld.jpeg

Jest dobrze! [emoji2]

Basienka jak u Ciebie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry