reklama

Listopadowe mamy 2016

Basieńka zgłaszasz w pracy. Było 14 dni kalendarzowych na decyzje czy idziesz na pol roku czy rok, wg nowych przepisów jest chyba 3 tygodnie. Ale to musiałabyś sprawdzić. Ja na trzeci dzień po porodzie zadzwoniłam do mojej kierowniczki, zeby poinformować ze urodziłam, a ona przekazała kadrom.
Odnosnie druków ja pisałam tylko podanie o to, ze chce skorzystać z macierzyńskiego (6mcy) i tych dodatkowych urlopów (6mcy) i ze ojciec dziecka nie bedzie z nich korzystał oraz ze chce za cały okres dostawać 80%wynagrodzenia, bo standardowo za pierwszych 6m-cy jest 100% a za drugie 60%.
Nic więcej nie wypełniałam, resztę załatwiały kadry, z tym, ze ja pracuje w państwowej firmie, nie wiem jak to jest w prywatnej.
Co do rekordzistek tycia w ciazy to tytuł zostawcie mnie, ale nie bede sie chwalić ile przytyłam bo az wstyd. I naprawdę nie jem jakoś duzo, chyba po prostu ten typ tak ma. Identycznie waga rosła mi w poprzedniej ciazy. Na chwile przed tym jak teraz zaszłam w ciaze udało mi sie zgubić prawie wszystko z poprzedniej. No cóż bedzie powtórka z rozrywki :) Ale ze więcej nic nie planujemy to juz raczej ostatni raz.

Diabliczka maseczkę przy cc zakładali mi i spałam bo to była nieplanowana cesarka w 34,5 tc. Kroili mnie na szybkiego miałam początki zatrucia ciążowego i podejrzenie zaczynającej sie zamartwicy płodu.
Ale w karcie informacyjnej ze szpitala mam znieczulenie podpajęczynówkowe. Normalnie archiwum X :)

Ja na basen w ciazy chodziłam i nic mi sie nigdy nie przyplątało. Okresowo w ciazy stosuje tylko vita gyn c w kremie.

Iza dobrze ze leżysz w szpitalu, tam bedziesz cały czas pod kontrolą.

A my dzisiaj wróciliśmy do domu, jutro rano mam wizyte u prowadzącego, gdyby nie to pewnie jeszcze kilka dni bysmy zabawili w górach.
Zmykam spac, moze dzisiaj tez sie uda. Kolorowych!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się z rana [emoji2]

Diabliczka, priinceseczka powodzenia na glukozie! Dacie rade[emoji6]

Basienka ja tak jak dziewczyny zglaszalam do zakładu pracy i tam już wysłali papiery i wszystko załatwili... teraz nie wiem bo umowa kończy mi się 31lipca i co dalej? Jest też jakaś mama w takiej sytuacji?

Nika nie musisz się chwalić kg ale wstydzić tym bardziej nie powinnas [emoji2] ważne że zrzucisz

My dziś mam 3rocznice ślubu no ale znów mieliśmy spięcie więc tak jak myślałam to obchodzić nic nie będziemy... zresztą mąż teraz w pracy a później ja do banku i do gin później poczta i małe zakupy a jak wrócę to już będzie czas na szykowanie małego do spania.. dziś nudzić się nie będę [emoji6]
Miłego dnia

Hej, ja sie melduje juz z labolatorium. O 7.50 mam pierwsze pobranie a o 8.50 drugie... glukoza do wypicia nie taka straszna moj maz taka herbate pije :-D

Aob-kochana duzo milosci i cierpliwosci dla Was! Kochajcie sie i wspierajcie a sprzeczki zdarzaja sie kazdemu. Jeszcze 100 takich rocznic Wam zycze :-D :-*

Priinceseczka dziękuję kochana ale gdyby nawet była taka możliwość to 100 w życiu bym nie wytrzymała hehe [emoji23]

A glukoza fakt nie taka zła [emoji2]

A dla mnie glukoza jest straszna i tego badania z całej ciazy nieznosze najbardziej :D

Cześć laseczki! Ja w ramach przygotowywania sie do obrony.. Siedze u lekarza, nie moge przeziebienia ogarnąć i chyba potrzebne jest wsparcie bo kaszel mi na oskrzela schodzi:/

Aob najlepszego z okazji rocznicy :):)

Udanego dnia dla wszystkich!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

laseczki powodzenia na glukozie!!!!! Dacie znać czy przeżyłyscie :))

Ja dzis od rana chodzę poddenerwowana , zjadłam 3 kostki czekolady ale nie pomoglo.
No nic muszę sie jakos sama wyciszyć

U mnie bylo ok. Dopiero w domu (rowno 3h po wypiciu glukozy)cos dziwnego sie ze mna dzialo.... poty mnie oblaly i rece drzaly jak szalone...goraco mi bylo ale napilam sie coli meza doslownie 4 lyki i przeszlo... chyba ten cukier spadl i dlatego taka reakcja organizmu. Teraz zjadlam sniadanie i zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo. Teraz jest juz ok

Princeseczka ja takie zejście miałam po półtorej godziny. Sama w sobie glukoza nie jest zła ale mnie mocno drażnilo to uczucie później jakby zaklejonej buzi od tej słodyczy.

Aob gratulacje i życzę duuuuuuzo cierpliwości bo tego nam najbardziej potrzeba do tych chłopów naszych :)

Co do umowy mi się kończy jak już będę na macierzyńskim. Będę miesiąc przed końcem składać pismo o przedłużenie.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Aob to życzę Wam polepszenia relacji między sobą ,mniej stresu a więcej uśmiechu
Ivi to zdroweczka kochana
Joasia zależy od organizmu bo ja w pierwszej piłam po lykach i przy końcu już ledwo dawalam radę a teraz miałam z cytryną i wypilam na raz bez przystanku. Na początku wzięłam łyk i mówię jakie pyszne ale już przy końcu mi stawała . Na korytarzu czytałam świetną książkę i dziewczynie oblanej kwasem. W carf są tanie książki ...w jednym koszu po 2 zł a w drugim po 5/10 także wzięłam parę małemu i 2 dla siebie. 2 godzinki minęły ale też często piłam wodę i to mi pomogło . U nas rano duchota, teraz wiaterek wieje. 3 dzien woda w basenie a my nie byliśmy ani razu. W poniedziałek się grzala, wczoraj byłam u dentysty i zakupach a babcia stwierdziła że za gorąco a dzisiaj pogoda mi jaka. Od jutra na być z chłodno ehh

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry