reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob co to za świetny kalendarz?
Kliska u mnie na pewno już by alarmował bo dość wysoki wynik masz ale też nie panikuj ostro. Pójdź i wszystkiego się dowiesz. Da Ci dietke i będziesz stosować
Keejti żartujesz sobie? [emoji54]
Aob na być od jutra min 27 [emoji274][emoji274][emoji274]Dzisiaj też pięknie po 14, najgorsze aby ta woda się zagrzala
emalka no to popralas nieźle :) Ja jeszcze nic
Karosznurek bywa i też tak ,chociaż przez kilka mc-y należałoby prać. Potem powoli przechodzić na zwykłe proszki, ale te nowki to tyle rąk dotyka itp brrrr

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Keejti. Milagros ma racje odwolaj się. Oni tak zawsze zbywaja. Kolezanka też odwolywala się kilka razy ale wywalczyla sporo pieniazkow.

Jestem w 32 tc, Tp 03.11 córcia

Pewnie diabetolog coś mi zaleci, miałam dzisiaj (jutro) jechać do poradni, ale już mnie męczą te poranne podróże do lekarzy i stwierdziłam, że nic się nie stanie jak zrobię sobie jeden dzień wolnego i pobyczę się w domu. W końcu będę miała czas, aby sobie coś zdrowego i pożywnego ugotować, bo dzisiaj i wczoraj to był obiad na szybko, a tak nie lubię.
Keejti - to chyba jakaś pomyłka... współczuję, oby tylko nerwów mało. Ja dopiero zaczynam jazdę samochodem (po prostu wcześniej brak samochodu), no a przez tą cukrzycę i zbytnie zamyślenie spowodowałam stłuczkę przy parkowaniu - 300 zł na lampę dla kobiety, której rozbiłam - na szczęście obyło się bez policji, na naszym samochodziku są zarysowania, ale na razie nie mamy czasu, aby pojechać i go umyć. Więc jak możemy - unikajmy stresów.
Co do prania rzeczy - ja prałam tylko raz i myślę, że wystarczy, zawsze przy prasowaniu można te paskudztwa wyparzyć, a ubranka i tak po rodzinie i wyglądają jak nówki :) Jutro ostatnie rzeczy do wyprasowania i chyba już pościelę łóżeczko - no cóż... nie mogę się doczekać.
Poczytam jeszcze o tych bankach krwi pępowinowej i w ogóle o co w tym chodzi... dzisiaj nie miałam czasu, pomagałam w jednej rzeczy na studiach koleżance co urodziła dziecko 3 miesiące temu, a chłopak ją zostawił :(
Przykre :( Po prostu stwierdził, że odchodzi, ale ona nieźle sobie radzi i mówi, że jest jej nawet lepiej, bo cały czas się kłócili i nawet gdy jej pomagał przy dziecku, to potem mówił, że to ona to powinna robić, a nie on. No masakra... zostawił ją jeszcze wtedy kiedy była chora, a swoim znajomym i rodzinie powiedział, że to ona go wyrzuciła.
Polecam w ciąży melisę pić, ale nie czystą tylko z dodatkiem cytryny albo pomarańczy - odpręża i nie jest mdła :)

Hej dziewczyny, nie moge Was nadrobić, zeby byc na bieżąco bo ostatnio z czasem cos kiepsko.
Ja posegregowalam ubranka w rozm. 56 i 62 i moja mama zabrała do prania. Dzisiaj rano przejeżdżałem koło jej bloku to widzislam, że juz sie susza na balkonie.
Kejti w pierwszej chwili pomyslałam, ze dowcip. Mnie facet lekko przetarł, ale nie musiałam nic robić tylko mi przepolerowali zderzak i błotnik, a wzięłam ponad tysiąca z ubezpieczenia. Odwołaj sie koniecznie.
Diabliczka czy swoje cisnienie konsultowałas z lekarzem? W ciazy dopuszczalne cisnienie to maksymalnie 140/90. I wystarczy, ze tylko jedna z tych liczb jest podwyższona albo czesto skacze do jory to juz jest nadciśnienie, ktore jest niebezpieczne szczególnie dla dziecka. Ja juz druga ciaze przechodzę z nadciśnieniem nabytym, wiec jestem obeznana wszerz i wzdłuż w tym temacie. Moj lekarz mnie uczulał, ze podwyższona ta druga cyfra jest jeszcze groźniejsza niz ta pierwsza. Ja mam cisnienie max. 145-150/85 i lekarz był zaniepokojony i odrazu przepisał mi dopegyt.

Jestem w 29tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Nika Dobrze ze napisalas o tych normach. U mnie całe szczęście ciśnienie ok, za to puls wariuje.
Położna dziś kazała umówić się do lekarza i kontrolnej zrobić ekg.
Pytałam o przeplywy tętnic macicy, powiedziała że to równa się tego że dziecko dostaje mniej ode mnie, ale skoro dobrze rośnie to znaczy że nauczyło się sobie radzić w takich warunkach ale mam pilnować ruchów i gdyby tylko coś to od razu na ip. Zobaczymy jeszcze jak odniesie się do tego mój lekarz.

Co do ciuszkow ja na gotowo mam do rozmiaru 68. Wiadomo będą wymagaly i tak odświeżenia ale nie wyobrażam sobie za jakiś czas znów w tych kartonach grzebać. :)

Dzień dobry ja już dziś od 7 spać nie mogę

Ja chyba też będę tylko raz prac ubranka bo tylko od siostry brałam

Witaj w klubie gaga92, ja też nie śpię od 7, ale jeszcze z mężem poleżałam w łóżku, bo wrócił z pracy i lepiej mu zasypiać ze mną :)
Wypierz raz i zobacz, ja jedną kołderkę wyprałam i wyrzucę ją, bo mam ich pełno, a ta akurat miała jakiś taki dziwny brud, wyglądający na jakiego grzyba.
Zaraz zabieram się za prasowanie... dobrze, że nie ma tego dużo :)

7 godzina to wcześnie?U mnie ostatnio to środek dnia [emoji6] ostatnio pobudka o 5.30 jak w zegarku.

Jestem w trakcie 30 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Witam sie :)
Ja chyba tez dzis wezme sie za prasowanie ale ych biezacych ciuchow bo nazbieralo się a i w szafie balagan
Chlopaki poszli do przedszkola-dzisiaj troche później bo tata zaspal a ja mam labe wiec jeszcze poleguje

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

reklama
Diabliczka mam ten sam kalendarz co Aob :-) To kalendarz Beaty Pawlikowskiej.

Ja nawet dziś aż taka połamala nie jestem. Zuze mam w domu, bo dwa dni była u babci, ale piczka ją wczoraj piekła i coś oko trze. Nie wiem czy zatarła na placu zabaw brudnymi rękami czy rzęsy jej przeszkadzają. Wiecznie stamtąd z czarnymi pazurami przychodzi. Jak sie nasili będzie trzeba pogonić męża do lekarza.
Piczka od wczoraj już lepsza. Wykąpałam porządnie w nadmanganianie i nasmarowałam Bepanthenem. Jak mama nie przypilnuje to nikt nie przypilnuje.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Do góry