reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Na pewno rodziła, bo do młodych nie należy. Mówiła kiedyś coś o swojej synowej :) Ogólnie to zadowolona jestem ze szkoły rodzenia przez tą położną. Tyle wskazówek, super przekazana teoria i jeszcze praktyka. W następny tygodniu będą też ćwiczenia :) A wy chodzicie do szkoły rodzenia?

A u mnie niby coraz lepiej bo katar wyleczony gardło także ale suchy kaszel przemienił sie w mokry i tak długo kaszlalam ze twardy brzuch jak kamień sie zrobił. Przestraszyłam sie trochę, nie mam żadnego syropu odksztusnego bo lekarz zabronił- znów mleko miód i czosnek już wymiotować mi sie chce od tego.
Dzisiaj przeżyłam chyba apogeum zgagi wypiął litr mleka i 3razy renni brałam coś okropnego
Wy sie łaski pakujecie a ja nawet torby nie mam do szpitala muszę wkoncu siw ogarnąć bo wszystko takie odległe sie wydawało aż tu czytam Ze co druga. Was już pakuje sie do szpitala

Rennie jest bezpieczne.
Osmiele się dodać ze w moim mieście po porodzie dają ketonal nawet matka karmiacym, a wydaje mi się ze to już za silne tabletki.

Kliska ja chodzę na szkole rodzenia. Ale nie ćwiczę.

Co do makijażu, ja kosmetyki biorę. Muszę pomalować chociaż rzęsy bo inaczej się źle czuje ze sobą.

Kejti miała mieć właśnie imprezke. :)

Emalka z rym wiesiołkiem to kupiłam sam, i alno od 37tc zacznę alno 36 zobaczę .
Oj czuje sie juz faktalnie cieżko mi na brzuchu a ruchy sa juz bolesne :) ale najważniejsze ze sa:)

Karola a pap toaletowy zapachowy czy nie? Chusteczek nawiązanych tez nje używaj jak nie musisz , spróbuj sie myć zwykła woda bez płynów i po domu chodzić bez wkładek np tylko majtki zmieniaj kilka razy dziennie koniecznie bawełniane . Czego nadmierna higiena wpływa na nasze problemy ja w Rej ciazy przestałam używać płynu po tym jak na początku miałam tego dosc sporo i sie uspokoiło a i wymazy bardzo ładnie wychodzą .

Oj ja sonie nie wyobrażam ręcznego laktatora mam Ren lovi i bajka :)

Kliska no co Ty zazdroszczę ja bez tapety sie czuje jak bez majtek :) choc jak mam rześki to nogę sie nie malować :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Czesc mamusie :-)

Emalka-ja koszule kupowalam xl. No ale ja jak wiecie mam spory brzuch. Bioderka tez mam w rozmiarze 42. Aa i moje koszule nie sa super piekne. Ot tak po prostu tylko na czas szpitala i tyle.

Stanika-tez jeszcze nie ugryzlam...

Eh dziewczyny zaczynam swirowac... wczoraj rano wstalam z bolem podbrzusza takim jak na miesiaczke pozniej jakos przeszlo. Pojechalismy do tescia na imieniny-6h siedzielismy. Wrocilismy do domu i znowu zaczelo bolec...poszlam do wc zalatwilam 2 i przeszlo... wieczorem przed snem powtorka ale tez po wizycie w wc ustalo. Dzisiaj obudzil mnie znowu bol podbrzusza..i nie wiem czy to zblizajaca sie wizyta w wc czy to skurcze... zaraz oszaleje.
Dzisiaj postanowilam ze nic nie robie. Leze caly dzien i w nosie mam gotowanie obiadu czy robienie zakupow. Chyba przyszedl czas na polozenie sie na du... plecach.

Ostatnia edycja:
Primceseczka uważaj na siebie bo jesteś jedna z pierwszych które mogą sie rozpakować masz najbliższy termin wiec marsz do łóżka i leżeć, być może to skurcze przepowiadające bo im krócej do porodu tym mogą być bolesne. Ja dziś to samo mam ból podbrzusza jak na małpę ale na kibelek i numer 2 i przeszło.

Co do kosmetyków do szpitala ja na szczęście tez sie nie maluje ale mam sztuczne rzęsy wiec to dlatego, cerę mam śniada wiec tapety nie używam chyba ze zima od czasu do czasu a włosy odrośly mi ładnie wiec zapłatę sobie w koka wysoko i z głowy mam czesanie co chwila.
Koszule do karmienia do szpitala mam narazie jedna rozpinana kupiona w carefurze za 30zl bo na ogół wogole w takich nie śpię wiec po porodzie wywalę je szafy.
Obudziłam sie z bólem żeber po oby stronach od kaszlu to wszytko męczyłam sie cała noc bo aptekarka wczoraj nic nie chciała dać a wyczytałam ze syrop stodal można w ciąży i on taki bardziej odkrztusny bo ten *spam* to pomagał w suchym a nie w mokrym kaszlu

reklama
Koalka-ale wez to powiedz mojemu... ja wczoraj juz mu mowilam ze brzuch mnie boli jak na @ a ten ze to dlatego ze stresuje sie porodem i na pewno mi sie yak tylko wydaje. Pozniej sie przyznal ze z moim ojcem nawet gadal i obaj doszli do takiego wniosku ze to stres przedporodowy (dla faceta chyba wystepuje tylko jeden rodzaj bolu bezicha- ze stresu ;-) ) dzisiaj na jego barkach bedzie spoczywalo zrobienie obiadu-juz widze jego reakcje.... ale ja nie mam zamiaru wstac dopoki mi to nie minie i gucio mnie beda obchodzic jego zale. To dopiero 32+5 wiec stanowczo za wczesnie za lekcewazenie ewentualnych sygnalow od organizmu

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry