reklama

Listopadowe mamy 2016

Princeseczka czasami faceci to ignoranci bo nie dochodzi do nich co tak naprawdę dzieje sie z kobieta w ciąży dopiero jak coś zaczyna sie dziać poważnego to rozum im wraca.
Może te bóle to od przemeczenia? Ja tez ciagle na tych samych obrotach to kilka miesięcy temu a przecież dziecko rośnie i coraz bardziej dokucza.
U mnie od kilku dni piękna pogoda a mecze sie w domu z tym chorubskiem.
Muszę dokupić jeszcze 2 piżamy do szpitala, podkłady na łóżko porodowe, pieluszki dla dziecka rozejrzeć sie o kolka kosmetyków. Bede zmuszona zamówić przez neta a tak chciałam sa pochodzić i popatrzeć

reklama
Kaolka- bol podbrzusza juz przeszedl ale za to kosc lonowa nawala jak stoje. Poki co dostalam sniadanie do lozka bo wielkich zalach i gadaniu ze nie moge caly czas lezec.
Wydaje mi sie ze ten bol moze byc wynikiem wczorajszego dlugiego siedzenia i sobotniego dlugiego prasowania wieczorem . Ale rano to sie serio przestraszylam i gdyby nie przeszlo mialam w planach na ip na ktg podjechac (do szpitala dyzurujacego trzeba podjechac chyba,nie?)

Mi tez pare rzeczy brakuje. Nie mam jeszcze podkladow na lozko, lakttator musze zakupic, stanik do karmienia i majtki siateczkowe jeszcze jedno opakowanie musze dokupic. A reszta juz popakowana. Jeszcze pieluszki tetrowe musze poprasowac.
Pieluszek mam paczke newborn biedronkowej dady i lidlowskich tojourus (nie wiem czy tak to sie pisze). Pozniej juz pewnie wskoczymy w rozmiar2.
Plus zamawiania przez neta bedzie taki ze wyjdzie taniej. Ale tez lubie popatrzec na cos na zywo. Wczoraj podczas pakowania torby usmialam sie z podkladow poporodowych. Otworzylam paczke a one sa takie ogrooooomne dlugie i szerokie. Pierwszy raz cos takiego widzialam :D

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mnie dziś w nocy też obudził skurcz, ale wiem ze to nie ten, po prostu jelita, ale aż mnie zgielo :/
Princeseczka lez jak najwięcej a chłop niech nie wymyśla.

Dziewczyny, nie przemęczajcie się :) mnie dzisiaj krew poszła z nosa i nie wiem od czego - chyba tak po prostu. Mi też zostało parę rzeczy do kupienia: podkłady na łóżko, majtki jednorazowe i inne. Kupowałyście też kapturki na brodawki? Bo man to na liście, ale nie wiem jakie dobrać i czy się przydadzą.

Ja nie wiem co to sa kapturki na brodawki nawet ;-)
Wiem ze napewno nie bede przesadzać z zadnymi monitorami oddechu czy innymi rzeczami bez których nasze matki sobie dawały radę bo to przesada jak dla mnie chyba ze w wyjątkowych przypadkach.
Princeczka ja tez podkładów nigdy nie widziałam to ciekawe ze takie duże jak prześcieradło ;.) widziałam takie mniejsze moja bratowa miała takie ceratki bardziej pod dzidzi pupę jak sie przebiera. Kość łonowa to mi strzyka jak sie przekładam z boku na bok ale nie boli. Bardziej dokucza mi rwa bo przed ciąża miałam problem z nerwem kulszowym i wraca to do mnie.

Melduje sie
Ze zyje to fakt czy mam sie dobrze nie powiedzialabym
Jestem na antybiotyku i jakos specjalnie nie przechodzi caly weekend z goraczka , zapalenie gardla a wczoraj doszedl katar. Impreza udana wszyscy bardzo chwalili chociaz wczoraj wieczorem juz myslalam ze urodze.
Dzis mam jeszcze ciocie i kuzynke na kawe i tort a moj idzie na popoludnie do pracy.
Nie wiedziałam zw mozna stodal brac kiedys zawsze cos pomagal wiec kupie

Przepraszam ze ja dzis tylko o sobie ale juz nie pamietam co czytalam, może jak wypije kawe to sie troszke ozywie

Zakupy wyprawkowe w miare poczynione zostala apteka i troche ciuszkow. Jutro b zabiera się za lozeczko a ja jak dokupie ciuszki za pranie. Jutro pojade na krew i jesli dam rade to zajrze do lumpka.

Ktoras z Was wstawiala link do zestawu z laktatorem avent-dziekuje skorzystalam ;) zamowilam od tego sprzedawcy tylko oddzielnie i wyszlo jeszcze taniej za laktator avent z butelka i smoczkiem +kosmetyczke +2 duze butelki 2 male i smoczki+ szczotka do czyszczenia avent+ smoczek uspokajajacy wyszlo 154zl wiec super cena.
Aa odnosnie purelanu Iza wyczaila masc z ziaji tansza ale ja analizator znalazlam oceanic 100%lanoliny za kilka zl nazywa sie to masc natluszczajaca.

Ja koszule mam jedna i chyba kupie jakas pizamke rozpinana czy cos zebym mogla później uzywac bo nie lubie koszul

Dzieki dziewczyny w środę z Iza sie widze to mam sie na bęcki szykowac? Mam wizyte mam nadzieje ze z usg i wlasnie neurologa bo meczy mnie to okropnie.
Emka my ze 2 km do siebie mamy ale sie nie znalysmy wczesniej dopiero tu na forum :) a pomyslec ze spaly razem ;d

Jutro Julis ma urodzinki w przedszkolu a tu torcik
1473672715632.jpg

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

Załączniki

• 1473672715632.jpg
    1473672715632.jpg
    73,8 KB · Wyświetleń: 208
Kejti mam nadzieję że Cię dobrze przebada i w końcu znajdą przyczyne ataków.
Torcik cudny :-)
Ten laktator jest ręczny czy elektryczny?

Kliska ja zamierzam kupić te nakladki ale muszę najpierw zorientować się Co do rozmiaru i tego jakiej firmy warto.

Koalka, co do Monitora oddechu to zależy od matki. Kiedyś pampersow też nie było I nie znaczy to że teraz nie warto korzystać z takich udogodnień.
Osobiście nie wyobrażam sobie nocy bez monitora. :)

Skrzat mała anegdotka co do Make Upu... Ja w poprzedniej ciąży rodziłam już od czwartku... hehe codziennie od 4 rano czułam skurcze. Wstawałam. Prysznic, sprawdzanie podwozia i Full make up ;) Potem do obchodu wszystko przechodziło :p W piątek i sobote było to samo. W końcu w niedzielę o 3 odeszły mi wody i ze stresu ani mi się śniło tapetować :-p
Ale mam taki zwój mikro zestaw kosmetyków, że nie cały kufer (choć wieeeeelki kufer też mam w domu), ale dosłownie 2 kredki, podklad i tusz i od razu wyglądam jak człowiek ;)

Ja z ubranek nie biorę nic. Wszystko przygotuję w domu i dopiero na odbiór mąż weźmie. Koszule wezme chyba od razu 3. Potem do prania bede dawać mężowi. Zobacze w jakim będę stanie, to może mi pidżamki podrzuci, bo osobiście ja pidżamowa jestem ;-) ;)

Na pewno też osobno wezme klapki pod prysznic i miękkie kapcie. To tak już z doświadczenia. Jak sie już spakuje na cacy, to mam w planach wszystko rozłożyć na dywanie i zrobić fote. Wrzuce pewnie na swojego bloga taki wpisik ;)

A tak w ogóle to pamiętajcie o kubku i sztućcach :tak:

Milagros no właśnie dlatego napisałam ze zalezy od sytuacji , jesli matce monitor oddechu potrzebny zeby spokojnie spala to pewnie kazda kobieta jest inna, ja jak dostawalam pod opieke bratanice 3miesieczna to jak zasypiala to ciagle zagladalam i patrzylam czy oddycha ale to na początku a później wyluzowalam widomo to tez inaczej jak kogos dziecko nie własne; moze bardziej bede przewrazliwiona ze swoim.
Joasia jaknsie spakujesz to dawaj fote i opis to bede zciagac ;-)

reklama
Koalka ja wiem że będę warowac jak piesek przy łóżeczku i tylko monitor zapewni mi spokój...

Joasia U mnie makijaż znika jak już nie mam siły bądź jestem tam zmęczona ze mi wszystko jedno. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry