reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Ja brzuchol smaruje tłustym naturalnym balsamem z masłem shea i piję tran - dokładnie jak w poprzedniej ciąży i póki co jest ok. Mój gin mówił, żeby smarować nawet zwykłą oliwką dla dzieci.
Z bio oil obiło mi się ostatnio o uszy, że skład nie jest do końca odpowiedni dla kobiet w ciąży, ale nie sprawdzałam tej informacji.

Co do odczuwania bólu... to ja do samego porodu żadnych skurczy nie czułam i też sie położne dziwiły podczas ktg. Dopiero jak mi wody odeszło to zaczęłam czuć co nieco. Było do przeżycia do pełnego rozwarcia do czasu podania oksytocyny, dlatego tym razem o ile dojdzie do sn to na oksytocynę się w życiu nie zgodzę.

A tak jeśli chodzi o ciążowe bolączki to u mnie najgorzej w nocy i po nocy jednak. W ciągu dnia jednak mimo tego, że leżę to jednak co jakiś czas wstaje.

Jestem w 33 tygodniu ciąży

Witajcie dziewczyny
Z malutka ciut lepiej przespała cała noc, napewno dzięki wyciąganiu gilków katarkiem. Dzięki Asiu za radę, jak u pediatry, ile sie należy ?;-) zakupiliśmy sól do noska i tantum verde oraz katarek (49zl)
Powiem Wam ze sceptycznie byłam nastawiona to tego rodzaju wyciągania kataru dziecku, jak komuś mówiłam o takim sposobie to niektórzy pukali sie w głowę ze dziecko i odkurzacz wtf? Wczoraj kobietka z apteki śmiała sie ze sama kiedyś nie wierzyła ale odkąd ma katarek to nie zamieniła by na nic innego.
Nebulizatora jednak nie kupiliśmy, wczoraj było za późno ma szukanie byle jakiego, dzisiaj rozejrzę sie za nim i niech sobie stoi czeka na dzidzie a i bratanicy zawsze może pomoc.

Odnośnie rozstępów to u mnie brak, smarowałam sie dotychczas zwykłym garnierem zielonym ale ostatnio zapomniałam wogole stosować regularnie. Myśle ze jeszcze miesiąc i wyjdą mi rozstępy bo narazie pępek jeszcze mam schowany wiec skóra do końca sie nie naciągnęła ;-)

Gaga dzięki za stronkę z bodziakami.
Weszłam na ich stronę i bardzo tanie maja ubranka wybór nie duży ale to co chciałam jest ;-)

Dzień dobry :)

Mamo czwórki, współczuję choróbska w domu :(

Potwierdzam słowa Katerineczki, Małgosia po cc i ani razu nie chorowała, a do tego jest na mm od początku...
Skrzat, sterylizatora wcale nie miałam, wyparzałam zawsze w garnku, ale tak jak kiedyś pisałam, co kilka dni, nie po każdym użyciu, bo tak nam położna środowiskowa doradziła.
Podgrzewacz za to się przydał, ale miałam jakiś zwykły no name, muszę go odnaleźć.

Milagros, ja mam niski próg bólu, a skurczy też nie czułam ;) Za to jak po porodzie obkurczała się macica, to strasznie, a jeszcze jak dawali mi oksytocynę na "pobudzenie laktacji" (teraz bym się nie zgodziła, ale skołowana byłam wtedy), to prawie płakałam z bólu.

Koalka dobrze że katarek pomógł małej. Ostatnio moja mama przeglądała rzeczy dla małej i też go dorwala z niedowierzaniem że jak to z odkurzaczem. Podobnie zareagowała jak jej pokazałam że ludzie dzieci w wiaderkach myją. Po tym gdy zapytała czy mam już wanienke [emoji5]
U mnie rozstępów brak 《tfu tfu》a w pepku już 106cm od początku smaruje się elancylem cały czas pierwsza wielka butelka na zmianę z oliwka j&j W żelu. Ale nie robie tego regularnie dwa razy dziennie.

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Emalka mój młody jeszcze je w nocy więc ja tak bardziej z przymusu nie śpię, ale to chwilowe zawsze..

Karosznurek spokojnej podróży![emoji2]

Joasia i mi też podawali oksy i potwierdzam - boli bardziej ale mi to jednak pomogło w ur małego wiec jak trzeba będzie to i teraz się dam..

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Cześć dziewczyny :-)

Ja słyszałam właśnie od kilku koleżanek ze po oxytocynie sa gorsze bóle bo nie przyszły naturalnie.
Mam Tex takie pytanie ile razy podawali wam oxytocyne zanim urodzilyscie czy zdecydowali o cc?

Co do tuby, Emalka mój mąż ostatnio się mnie pytał po co to i jak mu powiedziałam że do mycia to mówi że w takim samym trzymamy śmieci :D

Co do rozstępów, U mnie tragedia na tyłku, ale czuje że na boczkach też się pojawia.
Princeseczka doczytałam ze efekty dopiero po trzech miesiącach, teraz tak jak mówisz ciężko bo skóra ciągle się rozciąga.

Joasia z tym składem nie czytałam, jedynie co tam pisze apropo ciąży ze od 2trymestru.

I ja poleglam, trzasnela mnie tak choroba ze mąż jeździ i szuka inhalatora. Katar mi tak ściska do gardła ze co smarkam to zwracam, temperatury brak całe szczęście póki co.

reklama
Cześć dziewczyny!

Dziewczyny apropo nebulizatorow warto tez zajrzeć do sklepu medycznego.

Milagros zdrówka, cos ostatnio co chwila ktos chory...

Wydaje mi sie, ze jesli chodzi o rozstępy to tak jak z cellulitem jesli ktos ma tendencje albo genetyczne uwarunkowania to mimo smarowania i tak wyjdą. Ja mimo ze w poprzedniej ciazy przytyłam sporo, smarowałam sie oliwkami, balsamami i cieszyłam sie ze nie mam rozstępów, a dwa dni po porodzie jak brzuch stracił napięcie wyskoczyły mi takie, ze az sie płakać chciało.

My dzisiaj znowu na basenie. W tamtej ciazy chodziłam na basen bo pomagało mi sie to zrelaksować a w tej jakoś mam opory. Leze na leżaczku i obserwuje chłopaków.

Jestem w 30tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry