reklama

Listopadowe mamy 2016

Wiecie ze jak nratowa urodzila i po porodzie przyszla lekarz i zapytala jak sie czuje a ta powiedziala ze dobrze tylko troche w glowie jej sie koluje i ze zaraz idzie wziac prysznic to ta lekarka powiedziala ze zaprasza i poszla razem z nia [emoji50] bratowa mowila ze nie trzeba ze przejdzie a ta uparcie czekala az bratowa wstanie i serio bratowa sie kapala a ta czekala na nia

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

reklama
Princeseczka rzadko spotykane raczej :-)

Gaga U nas też jest ale nie można zabrać a na zajęciach słuchamy za to :-)
Fajnie ze będziesz mogła babla tak posłuchać :)

Jestem w 33 tc :-)

Dziewczyny nie przepracowujcie się, a szczególnie ty mamo czwórki.
Ja albo wczoraj przesadzilam albo za mało jem przez ta dietę dla kobiet z cukrzycą ciążową. Znów poszła mi krew z nosa (3 raz od 4 tygodni) i chyba za mało jem, wydawało mi się, że zgodnie z tą dietą, ale może powinnam więcej. Waga mi się waha pomiędzy 66.2 a 67.5. Przed ciążą miałam ok. 60.

Witam.

Princeseczka- fajna lekarka się bratowej trafiła. Pewnie jakaś młodziutka, że jeszcze takie zaangażowanie wykazywała;-) ;) U starszych lekarzy to już niestety rzadko się zdarza.

Kliska-U mnie waga też stoi w miejscu, a wręcz od momentu przejścia na dietę poszła trochę w dół. Tyle , że ja startowałam z wysokiego pułapu więc jakoś specjalnie mnie ten brak tycia nie martwi;-) ;) Gin. za to mówił, że może za mało jem. Ostatecznie głodna na pewno nie chodzę, maluch jest nawet większy niż być powinien na dany tydzień ciąży więc i lekarz i ja stwierdziliśmy, że nie ma powodów do zmartwień.

Gaga- zazdraszczam;-) ;) podsłuchu maluszka. W poprzednich ciążach miałam detektor, w tej tylko raz wypożyczyłam na 2 tygodnie jak miałąm wątpliwości, czy wszystko ok.

Milagros- zdróweczka dla Ciebie.

U mnie kolejny dzień babrania się w remoncie. :eek: Chciałabym , żeby już wszystko było za nami. Teściówka weźmie dziewczynki na wieś na weekend więc o tyle będzie lżej bo na razie to się trochę gnieciemy w dwóch pokojach.
Dziewczyny , czy Wy też macie takie dusznośći? Ja mam wrażenie, że mam już macicę już bardzo wysoko i przez to tragicznie mi się oddycha.:frown:

Kliska musisz poczytac na necie co trzeba dostarczać organizmowi, ale pewnie to już wiesz. Ja orientuje się tylko że trzeba jeść 5 regularnych posiłków. Jak Ci cukry wychodzą? A krew z nosa może być z osłabienia organizmu bądź słabych wyników. ..Jak u Ciebie to wygląda?

Mamcia to rzeczywiście będzie lżej ogarnąć. Co do duszności to szybko się mecze i sapie jak parowóz. ..

My dzisiaj wstalismy wcześnie bo ja już przed 7 a mały zaraz po. Wczoraj poszedł ok 23 i tak krótko spał :/ Chcialam włączyć pralkę a tutaj prądu nie ma,więc lipa

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka, moja mała sypia ostatnio 22.00/22.30-5.30, to co mam powiedzieć :D

Mamo czwórki, od 2-3 dni mam tak, że ciągle mi duszno, nawet wieczorem przy otwartym oknie jak siedzę i już chłodnawo się robi, to ledwo żyję...

Priinceseczka, ze mną mąż po cc poszedł się kąpać, bo jak juz wstałam z łóżka i doszłam do łazienki, to od razu czarno przed oczami, musiałam usiąść, poza tym jednak strasznie bolał brzuch i cieżko było się schylic lub podnieść nogi do umycia... A kilka dni później obchód był rano, jak się kąpałam i z-ca ordynatora nakrzyczała na mnie, że zamknęłam się w łazience, bo brałam prysznic, ale zawsze tam się zamykałam, bo miałam schizy, że akurat jak na kibelku będę siedziała, to ktoś wejdzie ;) A ten obchód zawsze o innej godzinie i akurat źle trafiłam...

reklama
Hej dziewczyny,
Wczoraj juz nie miałam siły pisać na ogólnym, dodałam tylko info na wizytowym co do ustaleń doktorka;)

Uważajcie na sobie, nie ma juz co szaleć za dużo teraz, po pierwsze te upały, organizmy juz zmęczone, bo dzieci ciągną coraz wiecej. Odzywajcie sie dobrze dużo naturalnych witaminek wcinać :)

Ja wyprawiłam Młoda do szkoły (kumpela ja o 7:30 zabiera) a potem mi sie jeszcze zasnęli. Teraz zbieram sie do wstania, przyjdzie żona kuzyna z siostra i szczeniakiem border colie :) a to moja wymarzona rasa, boszz zatule tego psa ;) Moja ma sie z nią pobawić, wlasnie musze tego mojego kudlacza do fryzjera zawieść i sie zastanawiam bo sie trochę martwię ta szyjka ze ma tylko 2 cm, ale zarasta ona juz, a potem bym chciała machnąć ja na początku listopada przed narodzinami jeszcze by była świeża na przyjście bobasa:) - to i tak bedzie po niecałych 2 miesiącach (a normalnie tak co 2,5 strzyżemy), co prawda ta listopadowe strzyżenie bedzie przyspieszone ale wole ja odświeżyć, zwłaszcza ze taki widok moze nie być nam obcy ;)

1474014253-gemk0f.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry