reklama

Listopadowe mamy 2016

Emalka ja niestety mam odmienny problem niż większość z nas tutaj[emoji6] ja zasypiam szybciej niż mój syn także ten hehe[emoji6] ale liczę że jak już ma i tak wstawać tak wcześnie to zacznie chodzić szybciej spac...

Jestem w 33 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Aob, rzeczywiście zaprawiona jesteś, będziesz dwójkę za jednym zamachem ogarniać, to nawet nie poczujesz, ze masz noworodka w domu ;)

Martini, straszna historia z Twoją mamą...jesteś jedynaczką, czy więcej razy rodziła?

Z wyprawami do WC mam tak samo i jak Priinceseczka przed snem najgorzej, choć rano też nieciekawie, pomimo że w nocy wstaję 2-3x, ale jeszcze nic mi nie chlusnęło, od razu bym spanikowała pewnie, a pasków w domu nie mam.

Karosznurek, a co tam, ważne, że samopoczucie dobre :D

Kliska, ja mam stale takie ciśnienie albo jeszcze niższe, lepsze takie niż za wysokie :)

Joasia sąsiadka z tych nie piekących ;) a robi jutro urodziny córki na które my też jesteśmy zaproszeni i chciała kupić kawałek placka w cukierni to jej obiecałam, że upiekę i dam trochę bo dostaje od nich często jajka swojskie za darmo :)

Skrzatq uwielbiam te ich pozy [emoji6][emoji6][emoji6]

Martini ja nic nie czytam i o wiele spokojniejsza moja głowa. .. gdybym naczytala się o cc przy pierwszym to pewnie nie byłabym aż tak szczęśliwa,chociaż...wszystko ma swoje plusy i minusy
A Ty lepiej dodatkowo załatw sobie papierek na cc dobrze radzę
Z mamą aż ciarki przechodzą, że takie rzeczy się dzieją. ..brak słów

Karosznurek [emoji23] to chyba nie Twój dzień [emoji6]

Millagros ojjj do 12 to ja też spałam w poprzedniej [emoji6][emoji6][emoji6]

Aob mój jakby spał oddzielnie to bym wydeptala ścieżkę. Spiac z nami pobudka jest co chwilkę bo rozpycha się a czasem budzi. Dzisiaj o 3 w nocy poszedł zaraz za mną do wc [emoji52]

Co do maratonu wc to ja też po kilkanaście razy aż szkoda wody spuszczać bo za chwilkę znów . Najgorzej mój się drze że wiecznie papier zużywam [emoji6]
Ja dzisiaj odczyscilam 3 dywaniki bo pogoda ma się już popsuć. Ciekawe czy dzisiaj wyschną. ..mogłyby

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Joasia dziękuję,zapisałam zdjęcie :-)

Martini to tym bardziej jak to 3in vitro. Moja położna mówi że takie ciążę to jak z jajkiem i wtedy poród też cc bo to za duży stres dla rodziców rodzić naturalnie i często występuje blokada.

Emalka mój mąż właśnie pobrał dziś ten film :)

Śpię tak długo bo chodzę spać koło 2-3 w nocy ;) i w nocy wstaje po 5-6 razy i czasami nie mogę od razu zasnąć.

My jutro mamy mieć gości, co mogę uszykowac do wódki?

Jestem w 33 tc :-)

Martini co do porodu mamy, moja miała podobny. Położne męczyły ja bo młoda to da radę. Lekarz wpadł do sali w ostatniej chwili, nacisnąl na brzuch i wyskoczylam sina już. Mama popekala w środku i na zewnątrz. Najpierw ja zszyli, a później uznali ze łożysko się całe nie urodziło i lekarz się wziął za czyszczenie. Tydzień czasu mama z łóżka nie wstawala, nie mówiąc o próbie siedzenia. Skończyło się antybiotykiem bo wdala się infekcja rana po szyciu zrobiła się Zielona :/
Drugie dziecko poszło jej lekko, przy trzecim też było ciężko, ale już nie aż tak.

Jestem w 33 tc :-)

milia - jestem jedynaczka, pewnie ten porod mial jakis wplyw na to :) dlatego ja wlasnie tak bym chciala cc, bo chcialabym "jakos" wspominac ten dzien, a i kiedys jeszcze postarac sie o rodzenstwo, jak Bog da nie chcialabym zeby nasze dzieck obylo jedynakiem - zycie jedynaka ma swoje plusy i minusy ,a w starszym zyciu juz wiekszosc minusow :P

A ja sie pochwale sąsiadka przywiozła pizze od Włocha ;) zjadłam cała ;P taka moge jeść, bo u nas te zamawiane takie sa tluste :( i jeszcze deser beżowy dostałam [emoji12] za dobrze mam ;) będę jak beczka, męża nie ma a sąsiedzi dbają :)

Ja mam względne podejście do cc, wiadomo jak jest wskazanie medyczne to tak, ale mój mowię lekarze nie podchodzą do tego tak jak my, to poważna operacja. Moja znajoma miała cc o w drugiej ciąży macica jej zaczęła pękać leżała plackiem 3 miesiące bo sie bali ze bedzie dramat :( Każda taka operacja to poważny zabieg, przecięcie wszystkich powłok brzucha, podejrzewam ze lekarze sa sceptyczni wlasnie z uwagi na modę na cesarkę, bo ktos ma takie widzi mi sie. Wiadomo ze nie mozna wszystkich generalizować i sa wskazania do cc. Ale lekarze tez mysle ze wiedza co robią, mysle ze nie ma co popadać w paranoje na zapas.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Martini, nie dziwię się...
W poprzedniej nie miałam mieć cc, nastawiałam się na SN, ale tyle się nasłuchałam o różnych przypadkach, że miałam obawy, co będzie, jak poród nie będzie postępował, dziecko będzie niedotlenione, coś innego się wydarzy...
A tu się okazało, że zagraża zamartwica i szybka decyzja o cc. Też się bałam, tak jak Skrzat pisze, to operacja.
Zdaję sobie sprawę i potem też się dowiedziałam o możliwych negatywnych konsekwencjach dla dziecka.
Dlatego ważne jest, żeby jednak mieć zaufanego lekarza, który zadecyduje, co lepsze i nie czeka w nieskończoność z decyzją o cc, jeśli sn nie idzie. Niestety jednak nie wszyscy lekarze są tacy, u mnie w starym szpitalu przez kilka lat było kilka przypadków, że w nie zrobili cc i dzieci urodziły się martwe.
A teraz jest drugi szpital i w tym starym już mało kto rodzi, robią jakieś akcje zachęcające, darmowa szkoła rodzenia, obiecują remont, co z tego, jak kadra ta sama, co była, a nawet gorsza, bo jedyna dobra lekarka odeszła do tego nowego i większość kadry z noworodków też, łącznie z ordynatorem neonatologii.

Skrzat, ale Ci dobrze :)

Milagros, pojęcia nie mam, bo u nas tylko wino jak coś, ale mówi się, że do wódki to śledź :D
Może jakieś kabanosy, korniszony?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry