reklama

Listopadowe mamy 2016

Joasia zdrówka dla Zu[emoji10] niestety teraz pełno tego w powietrzu[emoji20]

Priinceseczka może po prostu dobrze Cie oczyscili.. ja co prawda rodzilam naturalnie ale po tyg już tylko plamilam przez chwilke...

Jestem w 39 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Priinceseczko, ja już dobrze nie pamiętam, przez 8 dni w szpitalu dość intensywnie, a potem w domu na pewno już słabo, raz mi się wydaje, że ok. 2 tygodni, a innym razem, że ok. 4...

Iza, cieszę się, że tak sprawnie poszedł Twój poród, gratulacje jeszcze raz :)

Ja też nie mam siły robić, ale dziś pół dnia sprzątałam i ledwo żyję...

Joasia-nie wiem troche sie stresuje bo polozna tak pewnie powiedziala to ze 4-6tyg.ze zabrzmialo to tak jakby krocej niz przez miesiac nie wchodziloby w gre.
Od poczatku malo krwawilam. Kolezanka z sasiedniego lozka mowila ze u niej sa skrzepy a u mnie nic takiego nie bylo.

Princesseczka to u mnie po czyszczeniu po poronieniu to w ogóle było 1 dzień i koniec. A przy wypisie dostałam instrukcje żeby nie kąpać się w wannie, ale nie wiedziałam, że to przez krwawienie, któro miałoby być, a ja go nie miałam. Zapytalam potem gina na kontroli i mówił, że to w porządku i, że właśnie widać, że od razu mogłam do wanny wskakiwać.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Princeseczko - ale ostrożnie z tym przestającym krwawieniem, lepiej położnej o tym powiedzieć, obmaca macice czy dobrze się obkurcza. Bo czasem wstrzymanie tej tak zwanej lochy następuje zbyt szybko, a to niedobrze. Obserwuj się i wydzieline.

Mama4 No cóż, nazewnictwo medyczne rozpala przecież do czerwoności;) zobacz ile emocji jest w słowie... "pochwa";)
Ale zwątpiłam- dobrze kojarzę ze tak na to sie mówi?? Oprócz "odchodów poporodowych"???
No moze to mi sie popierniczyło a na medycynę chce zwalić :D :D

Ja dzis wieczorem bez sił. Z dzieciakami popołudniu na spacer poszłam i to był mój koniec;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi- niestety ale nie mam pojęcia. Pierwszy raz spotkałam się z takim określeniem .
Człowiek uczy się całe życie;-) ;)
Jedno wiem na pewno, ze inwencji twórczej osobie, która wymyśliła to dosyć dziwnie brzmiące określenie nie można odmówić ogromnej inwencji twórczej;-) ;)

reklama
Widzę że u nas dzisiaj spokój [emoji5]
My też dziś na spokojnie w domu. Zgaga dziś mnie kosmiczna złapała. Wieczorkiem zrobiliśmy dwie domowe pizzę. Miałam zrobić zdjęcia bo ładnie wyszły ale zanim się zorientowałam to już połowy nie było [emoji5] mój mąż z bratem dopadli.

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry