reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej Jostyna witamy Cię:-) podobny termin do mojego:-) a kiedy wizyta kontrolna ?

Dziewczyny czy któraś z Was przechodziła atak bólu korzonków? Ja od kilku dni coraz gorzej chodze bo na dole pleców rwie mnie niesamowicie. Ogolnie od 4 lat lecze sie na zwyrodnenie kręgosłupa oraz miałam początki rwy kulszowej. Nic ostatnio nie dzwigalam ale faktem jest że w pracy nie mam za ciepło i mogłam troszkę się przewiać. Wiztyte u ortopedy mam dopiero ma 30 maja może da sie przełożyć na wcześniej ale co kobiecie w ciąży może przepisać na ból. Chyba tylko jakiś pas ortopedyczny.

reklama
Mama czwórki wysłałam ci na pw....

wszystko zależy od lekarza który robi badanie , mojej siostrze co tydzień u nas w szpitalu inny lekarz robił usg , raz z nią szłam to się śmiała mowie co się śmiejesz a tam mówi ze żadnemu lekarzowi nie pokazała przed badaniem wyników z Krk , i żaden z nich nie widział wad u dziecka przeraziło mnie to , mówi ze po badaniu pokazywała to się za głowy chytali i kolejny raz badali i nie każdy widział ze coś nie tak bo wołali niektórzy ordynatora żeby im pokazał jak to wygląda i co jest nie tak .... nie sztuka jest zrobić dla giną usg , sztuka jest się doszkalac w tym temacie a przede wszystkim , umieć odczytać to co tam się widzi ...a nie zdobyć uprawnienia i na tym koniec ...

Ostatnio wizyte miałam 18 kwietnia- dzidzia zdrowa, pojedyńcza, serduszko bije, dwie ręce, dwie nogi i ma już 3 cm więc sporo ale w sumie u mnie dzieciaki duże się rodzą choć niby ja maleńka z wzrostu. Teraz wizyta na 16 maja.

Koalka co do bólów kręgosłupa mnie też ostatnio dokucza i jak mnie złapie( z lewej strony pleców) to nie mogę chodzić..tylko póki co łapie mnie przejściowo ale już licze się z tym, że będzie gorzej- tak mi po drugiej ciąży strasznie po kręgosłupie poszło...

Jostyna to super z z dzidzia wszystko wporzadku. Ja miałam 25 kwietnia to Bąbel mierzył 4cm z kawałkiem.
Plecy dokuczają w ciąży ale mam nadzieje że jakoś dam radę sobie w późniejszym czasie. Pracujesz czy opiekujesz się dziećmi w domku?

W sumie to teraz jestem na L4. Na początku roku zmieniłam pracę ze względu na dzieci( aby lepiej mi wraz z mężem było wymieniać się na zmianach w pracy)...a tutaj taka niespodzianka i dzidzia... heeee

Ja też się orientuję bo Białystok ;p a pochodzę z ciechanowca to już wogole

Koalka współczuję bolu;/ jakieś kompresy tu nie pomogą czy plastry? O ja na mazury chce się wczesnym latem wybrać gdzieś nad jezioro odpocząć

Jostyna to co miesiąc chyba rzadko? A prenatalne masz na ten następnej wizycie?

Linka ale jazda z tymi lekarzami. I weź tu się zdaj na takiego.
Ja jestem wdzięczna Izie że mi poleciła ostatnio wyszłam od niego z gabinetu taka szczęśliwa że dziewczyna co po mnie wchodziła się cieszyła moim szczęściem :d

reklama
Do góry