reklama

Listopadowe mamy 2016

To rzeczywiście przykra sprawa dziewczyny bo znam takie które sobie chwaliły ah co szpital to opinia i od położnej tak jak mowilas dużo zależy

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Mila to kiedyś zdradzę Wam jeszcze inny smaczek z mojego porodu :) ale to za jakiś czas :)

Linka u nas nic kompletnie nic ani gazu ani znieczulenia ... Tensy mogłam se sama kupić ale nie zdarzyłam :)

Miła zabierają rylko po Cc przynajmniej u nas .

A poród odbierają głownie położne umowmy sie .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

jej , to ja mialam luksus przy porodzie i po tez :) Na porodowce jak juz przyszly bole ze lzy lecialy zszedl lekarz i pytal czy dajemy znieczulenie . Na skurczach po zastrzyku przespalam az do boli partych, nawet kocyk dali :p . A ze pozniej wyszlo ze kanal rodny jest za waski na cztero i pol kilogramowego klocka to dali wiecej znieczulenia i cieli.Anastyzjolog za moja glowa sypal dowcipami a ja tylko prosilam zeby ladnie pozszywali to sie tylko smieli czy haft krzyzykowy robic:) Pozniej sala jednoosobowa z lazienka , polozna sama pytala czy mloda zabrac zebym odespala w nocy bo malo dziewczyn i z maluszkiem tez jej szybciej dyzur zleci :) Fakt , ze w szpitalu bylam 3 tygodnie ale naprawde nie bylo zle :) Zaluje , ze znowu nie moge tam rodzic :(

Hej. Nie mogę dzisiaj spać a jest ok 5 a ja jeszcze nie zmruzylam oczu :( . Sz pewnie wstanie ok 8 ...masakra jakaś
Lilith , aob dziękuję ♡ za pamięć . Kochane jesteście ♡
Czwartek jak pisałam po drzemce ból rączki i opuchnięte, potem zaczerwienione dosyć. Cały czas na rękach i marudny.
Piątek duży obrzęk na raczce Plus podpuchniete . Do tego doszły 2 zielone kupy i kleksiki, ale bawił się i był w miarę wesoły . Skarżył się na rączkę ale było ok. Nad ranem totalnie nie spał przez 4 godz chyba bo i przez te dwa dni budził się majaczac. Spanikowalam lekko, poczytałam na necie ale dałam na luz. W sobotę powoli zaczęło schodzić a w niedzielę już ok. Cały czas wstrzymywalismy się z wizytą bo niby co oni dadzą jak nic szczególnego się nie dzieje. Na obrzęk powiefzieliby ze tak może być, na kupę że może coś zjadł albo tez taka reakcja a wybudzenie to pewnie przez strach podczas klucia. ..
W sobotę mieliśmy jechać na ip ale dobrze że poszło do przodu . Tak.się strasznie bałam tego szczepienia .
W niedzielę konczylismy 2 latka ♡ , impreza w czerwcu, więc kupiłam kawałek serniczka i włożyłam 2 świeczki. Mówię małzowi Ty dmuchaj z młodym a ja zrobię zdjęcie. My do zabrania się a ten rach ciach i sam zdmuchnal haha cwaniak mały. W poniedziałek była babcia i przywiozła mu większe auto jeżdżące , ale od razu wiedziałam że będziesz mały . Jak się podlaczylo i jeździł w przód i w tyl to się bał. Auto od 6 L :) no cóż. .. on ogólnie boi się paralotni , tego huku . Niestety mieszkamy na skraju gdzie ich najwięcej lata i to bardzo nisko. Będzie ciężko w lecie. Aaa i znów powrócił okres gryzienia w złości :( tragedia
Ja czuję się kiepsko. Mam okropne bóle głowy , wręcz masakryczne...nic mi nie pomaga , nawet świeże powietrze. Może to zatoki bo jakiś czas zatyka mi nos albo urok ciąży...z Sz też tak miałam :/ U nas cały czas pada więc kisimy się w domu, może jutro już zawita słoneczko.
Przepraszam że tak samolubnie . Dobranoc :*

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ufff doczytałam od piątku 50 stron :O Przepraszam ale nie mam siły już dopisywać i będę na bieżąco.
U mnie nie było wejścia na sale tylko wchodziło się z maluszkiem do mini, mini poczekalni. 2 rodziny to już mega ciasno, ale przynajmniej nikt nam nie zaglądał do Sal. Mam nadzieję że to się nie zmieniło.
Co się dzieje z mamą _czwórki ? Teraz idę w kime, pewnie na 2 godz. Padam

Dziewczyny ale macie historię porodowe. Nie pocieszacie mnie i innych pierworodek [emoji5]
A gdzie te co rodzą w ciągu godziny Max 4?[emoji5]
Wiem że jeszcze dużo czasu do listopada Ale jakbym mogła wybierać to chciałbym spróbować sn a jak nie dam rady to żeby zrobili cc [emoji28] boję się dochodzenia do siebie po cc. No ale to wyjdzie w tzw praniu.[emoji5]

Diabliczka dobrze że wróciłaś do nas [emoji5]

Hej hej

To w skrocie ja rodzilam szybko bez zadnych wspomagaczy i teraz tez licze ze tak bedzie :) jedynie rodzilam na lezaco bo mialam taka polozna co mi nie pozwalala wstawac.. ale teraz inny szpital i ja tez bede odwazniejsza i nie dam sie :)
A co do makijazu.. mi o 1 w nocy odeszly wody ale jeszcze nic nie bolalo, wiec obudzilam mojego i on spanikowany chcial mnie wiezc do szpitala jak stalam haha :) a ja umylam glowe bo bez tego ja zas nie wyjde z domu.. no i posprzatalam po sobie te wody, a moj juz krzyczal ze moze jeszcze sie umaluje heeh :) ale zrezygnowalam..

Emelka ja pierwsze dziecko rodzilam w 4,5h takze mozna :) nie zawsze porod musi byc tarumatycznym przezyciem... bolec boli ale do wytrzymania ;)

A co do wizyt to tam gdzie rodzilam byla salka odwiedzin na poczatku oddzialu wiec nikt sie nie krecil niepotrzebnie :)
Przed porodem ubolewalam nad tym ze meza nie bedzie ze mna , ale pozniej sie cieszylam :) tu gdzie teraz bede rodzic to chyba odwiedziny sa na sali :/ ale maz bedzie tylko na chwilke pewnie bo bedzie musial pilnowac Niko...

Diabliczka dobrze ze sie tu do nas odezwalas! :) ja dzis ide z Niko na szczepienie i Twoje milczenie mnie nie pocieszalo... i tak sie boje duzo bardziej niz poprzednich szczepien :/ dobrze ze wszystko i Was w porzadku :*

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :-)
Diabliczka-dobrze ze z malym juz ok i obeszlo sie bez lakrza. Dla synka duzo zdrowka! ;-*
Tez ostatnio myslalam o mamie czworki.

Emalka-mojego bratowa rodzila dwie godziny, a moja 2.5h. Takze sa, sa :-D obie mialy przebijane wody przez polozne (mowia ze dzieki temu szybciej urodzily).
Bratowa mojego miala porod wywolywany, bo mala juz nie odzywiala sie i byla dosc mala 2600. A moja bratowa core urodzila 3300 ale po niej widac byl zmeczenie. Wstala jak jej kazali do lazienki isc ale dopiero za ktoryms podejsciem bo nie miala sily w nogach. Slaba byla. Teraz mowi ze moze pogada z ginem o cc.

Ja dzisiaj bylam na badaniach. Od 3 z kawalkiem nie spie bo tez mnie glowa strasznie napiernicza :-/
No i akcje mialam dzisiaj w sklepie. Wchodze mowie dzien dobry i czuje jakis zapach ktory juz powodowal u mnie odruch wymiotny. Odwrocilam sie na piecie i wyszlam brrr. Maz zrobil zakupy bo byl akurat ze mna.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry