Nie było mnie tu 10 dni i mam prawie 100 stron do nadrobienia

Ciekawe czy któraś z Was już urodziła :> O mały włos a sama bym nie została mamą... W tamtym tygodniu potknęłam się i upadłam na brzuch. Na szczęście wypuścili mnie ze szpitala na drugi dzień stwierdzając, że jeszcze trochę sobie poczekam :]
Bedemama no ale tak wlasnie w Polsce jest w sumie duzo mamy a i tak wszyscy narzekają i jeszcze sie potem dziwią ze bieda etc. Niestety we Francji masz macierzyńskiego tylko 3 miesiące. A u nas wszyscy by chcieli kase za nic, najlepiej nie pracować a i ciagle narzekają ze wszystkiego za mało i małe zarobki. Ale dobrobyt niestety skądś sie bierze i to najczęściej z ciężkiej pracy niestety.
Zgadzam się w 200%! Dziewczyny korzystajcie ile możecie z przywilejów jakie Wam przysługują w Polsce, L4, rocznych urlopów i co tam jeszcze Wam dają. Ja jestem już prawie w 9 miesiącu i dalej się toczę do pracy - na szczęście zostały mi jeszcze tylko 3 dni...O L4 mogę tylko pomarzyć chociaż kręgosług planuję wymienić zaraz po powrocie, a główka dziecka jest już tak nisko, że czasami wydaje mi się, że mały wystawi rękę i zacznie do mnie machać przez majty. Średnio przyjemne uczucie.
To w sumie lepiej bez niczego, tylko na materacu? To jak ubrać dzieciątko do snu?
Położna poradziła, żeby przez pierwsze miesiące dziecko kłaść do snu w ubrankach, które też zakładamy na co dzień, czyli jakieś body z długim rękawkiem plus spodenki i skarpetki. Do tego najlepiej, żeby pokój nie był nagrzany, bo dziecku się wtedy źle oddycha. Optymalna temperatura to 18-21 stopni. Tak przynajmniej radzą w Holandii. Dodam, że położną jest Polka, która od kilkunastu lat pracuje za granicą, więc ma porównanie z polskimi "normami".
Cześć dziewczyny! dawno mnie nie było ale czytam Was codziennie.
Czy mi się zdaje czy obie pochodzimy z Krosna?

Nawet urodziny mamy w tym samym dniu, tylko rocznik się nie zgadza

W którym szpitalu będziesz rodzić? Może wybierzemy się na kawę, jak już oba bobasy będą na świecie a ja w końcu zawitam w rodzinne strony?