reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

Kejti dobrze że zostajesz. A ktg jak?

Aob a Ty jak tam na froncie?

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

reklama
Nie było mnie tu 10 dni i mam prawie 100 stron do nadrobienia :D:D Ciekawe czy któraś z Was już urodziła :> O mały włos a sama bym nie została mamą... W tamtym tygodniu potknęłam się i upadłam na brzuch. Na szczęście wypuścili mnie ze szpitala na drugi dzień stwierdzając, że jeszcze trochę sobie poczekam :]

Bedemama no ale tak wlasnie w Polsce jest w sumie duzo mamy a i tak wszyscy narzekają i jeszcze sie potem dziwią ze bieda etc. Niestety we Francji masz macierzyńskiego tylko 3 miesiące. A u nas wszyscy by chcieli kase za nic, najlepiej nie pracować a i ciagle narzekają ze wszystkiego za mało i małe zarobki. Ale dobrobyt niestety skądś sie bierze i to najczęściej z ciężkiej pracy niestety.

Zgadzam się w 200%! Dziewczyny korzystajcie ile możecie z przywilejów jakie Wam przysługują w Polsce, L4, rocznych urlopów i co tam jeszcze Wam dają. Ja jestem już prawie w 9 miesiącu i dalej się toczę do pracy - na szczęście zostały mi jeszcze tylko 3 dni...O L4 mogę tylko pomarzyć chociaż kręgosług planuję wymienić zaraz po powrocie, a główka dziecka jest już tak nisko, że czasami wydaje mi się, że mały wystawi rękę i zacznie do mnie machać przez majty. Średnio przyjemne uczucie.

To w sumie lepiej bez niczego, tylko na materacu? To jak ubrać dzieciątko do snu?

Położna poradziła, żeby przez pierwsze miesiące dziecko kłaść do snu w ubrankach, które też zakładamy na co dzień, czyli jakieś body z długim rękawkiem plus spodenki i skarpetki. Do tego najlepiej, żeby pokój nie był nagrzany, bo dziecku się wtedy źle oddycha. Optymalna temperatura to 18-21 stopni. Tak przynajmniej radzą w Holandii. Dodam, że położną jest Polka, która od kilkunastu lat pracuje za granicą, więc ma porównanie z polskimi "normami".

Cześć dziewczyny! dawno mnie nie było ale czytam Was codziennie.

Czy mi się zdaje czy obie pochodzimy z Krosna? :) Nawet urodziny mamy w tym samym dniu, tylko rocznik się nie zgadza ;) W którym szpitalu będziesz rodzić? Może wybierzemy się na kawę, jak już oba bobasy będą na świecie a ja w końcu zawitam w rodzinne strony? ;)

Dobrze wiedzieć jak to jest z wodami, bo mi się też raz wydawało, że może mi pod prysznicem coś tam chlustnęło, ale to musiała być po prostu woda. A myślałam, że wody płodowe, bo chyba mi odchodzi czop tak partiami... nie jestem pewna, ale takiego śluzu jeszcze nie miałam.
W ogóle nie czuję się gotowa jeszcze na poród, a boję się, że to nadejdzie. Ciągle zajmuję się różnymi sprawami i dni mi przelatują pomiędzy palcami. Jakoś nie czuję się zmęczona, chciałabym zrobić wszystko przed urodzeniem Marysi, a coś czuję, że nie zrobię wszystkiego - po prostu nie wiem gdzie jest ta granica zrobienia wszystkiego :D Studia, przetwory, jeszcze jakieś różne zakupy i tak jakoś czuję, że się nie wyrobię...

Keejti, oj oj uważaj na siebie. Bo z odwodnieniem nie ma żartów.

Bedemama, ostrożnie dziewczyno. Twoje zdrowie i maluszka najważniejsze.

Co do wysypu dzieciaczków to u nas bardziej wśród znajomych. No i tak od września. Już z nami jest Zosia i Robert. Teraz kolej na nas, a potem jeszcze dwoje. Za to w maju rodzić będzie siostra męża[emoji16]

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Hej.
Przepraszam, ze tak krótko ale jwypompowana dziś juz jestem kompletnie.
Przysnęło mi się na godzinkę , szybka kąpiel i wracam do łóżka.

Aob, keejti, Martini życzę Wam jak najszybszeo powrotu do zdrówka. Oby choróbska szybko odpuściły.

Ivi- niestety czuję się koszmarnie z ta bezradnoscią. Dzisiaj postanowiłam zawalczyć z łazienką i trochę ja ogarnąć . Zrobiłam może 1/3 i teściowa się na szczęście zlitowała. Na chwilę obecną to kiepska ze mnie zarówno gospodyni , jak i mama. Mąż i teściowa bardzo pomagają a ja marzę tylko żeby te 2 tygodnie minęły jak najszybciej.2 rzeczy wiem już na pewno po pierwsze, ze mój organizm jest już zbyt wymęczony i za stary na ciążę , a po drugie NEVER EVER.;-) ;)

Mama4 - no to podaję Ci ręce.. i nawet nogi... W sensie, są dni i chwile w ciągu dnia gdzie czuje że mogę wszystko, tylko .. wolniej;) ale w zdecydowanej większości czasu ostatnimi dniami nadaje się jedynie do leżenia :( Który Ty rocznik jesteś? niemożliwe żeby wiek nas tak załatwiał.. :( Ja dziś rano zrobiłam "duże" zakupy w lidlu i naszym lokalnym sklepie.. i odchorowuje to do teraz:( Na szczęście mój mąż się zlitował i zostaje w domu do końća tygodnia, jedynie najwyżej jakeiś spotkania będzie załatwiał ale oganie zawożenie/przywożenie synka i zajmie się dziewczynami jak będę musiała się położyć.. kocham tego faceta!

U nas w rodzinie zero dzieci. Zu i dzid będą takie wyalienowane. U kuzynostwa R. dzieci są, ale to z kuzynostwem sie często nie widzi.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Dziewczyny ktoras napisala o domowych uszkach, a ja tak o nich marze od jakiegos czasu... Eh musze sie w koncu sprezyc i zrobic, bo potem raczej dluuugo nie zjem... :( zreszta wy tez korzystajcie bo wiekszosc z nas na wigilii bedzie tylko sie oblizywac :D ostatnio mama ugotowala mi barszcz grzybowy bym sie do syta najadla. Oj jaki dobry.. a jaka zgaga potem.... :)

Pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze zdrowka

mamaJasia - jeśli młody nie będzie jakoś wybitnie wrażliwy to zamierzam jeść absolutnie wszystko, szczególnie w czasie świąt:p Bez przesady, jakie ograniczenia :p obserwacja dziecka owszem, ale nie ścisła dieta bez powodu ;)

Młody w szkole, dziewczyny układają razem puzzle, ja próbuję nadrobić to czego wczoraj nie byłam w stanie zrobić (pranie, kuchnia)..

reklama
Hello:)

Ja tam na wigilie zamierzam nie jeść tylko kapusty z grzybami i samazonej, panierowanej ryby, fasoli no i zobaczymy jak mak i bakalie. Ale ryba z pary lub piekarnika bez panierki, zupa rybna i barszczyk mam nadzieje ze damy radę:)

Ja dzisiaj kilka rzeczy jadę załatwić. I musze zamówić w koncu smoczki, butelki:) zachacze tez moze o ten super-pharm jak jest -50% a rano nie powinno być tyle ludzi.

Czekam na botki (sztyblety) dla Basi powinny dziś trafić do paczkomatu musze podjechać, mam nadzieje ze bedą dobre bo nie chce mi sie odsyłać, a młoda skórzanych butów na deszcz i jesien nie ma :(

Moja przyjaciółka wlasnie pojechała rodzic, wody chlust i lecą, skurcze delikatne sa:) he he będę cały dzien myslala o niej.

Miłego!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry