• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

Moja córka urodzona w 36 tc, należała do Poradni Wcześniaków od urodzenia, chodziła tam m.in. do pediatry (oczywiście oprócz swojego zwykłego). Pani doktor cały czas mówiła, że dodatkowe pokarmy wprowadzimy jej o miesiąc później niż innym dzieciom czyli po skończeniu 5 miesiąca (tak znam wytyczne), a jak przyszło co do czego to kiedy córka skończyła 4 miesiące pani doktor zleciła badanie krwi, a kiedy wyszły dobre zaleciła wprowadzanie nowych pokarmów.
Córka miała 3 tygodnie w tej samej placówce w Poradni Wcześniaków po wizycie u tej pani doktor udałam się do doradcy laktacyjnego, córka usnęła pani doradca stwierdziła, że dziwnie oddycha, zawołała pediatrę i stwierdziła, że chyba ma zapalenie płuc, ta ponownie ją zbadała i dała skierowanie do szpitala. Faktycznie miała zapalenie płuc.
Odtąd ufam tylko sobie.

Bo tak właśnie jest. Wszędzie lekarze, doradcy, ale jak przychodzi co do czego to rodzice pozostają z dzieckiem. Żadna matka nie chce skrzywdzić swojego dziecka przecież.
Na pewno jesteś wspaniałą mamą :happy:

reklama
Mojs kolezanka byla dzis u gina, dostala skierowanie na grupe krwi, kile, glukoze i morfologie. Na kartce lekarz jej wpisal : tsh, hiv, toxo, hcv, cmv i powiedzial ze sa to badania zalecane ale nie obowiazkowe i za te badania musi zaplacic z wlasnej kieszeni. Mi sie wydaje, ze wszystkie te badania sa obowiazkowe. Tak tez jej powiedzialam i teraz ona nie wie czy ma placic czy wrocic do lekarza i prosic zeby dal skierowanie na nfz, nie wiem co jej radzic :/

4c3tskjoppjijysx.png

Ja te wszystkie badania miałam robione na NFZ normalnie i teraz tez na pewno będę miała, może niech uda się do innego lekarza :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie, zrób to badanie bo może tyle akurat ci wystarcza. Wiem, ze inofem ma dużą dawkę tego metylowanego kwasu, ale nie wiem czy można go brać w ciąży :oops:

Nie wiem, bo ja brałam inofem i jak wysłałam ginekolog wyniki bety pierwszej to kazała mi nie brać już i przejść na zwykły kwas foliowy. Mam w domu opakowanie całe inofemu to zerknę w ulotkę.

reklama
Ja uwielbiam pisać. Pisze pamiętniki , pierwszy rok z życia dziecka , a drugi swoje życie. Kocham taka formę pisania a pózniej wspominania. Pisze codziennie :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry