reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2018

ONAONA
No niby masz rację :) Ale 13.03.byłabym już 30dni po owulacji to może i serduszko by było... A może i nie :confused2: Ech, najgorsze jest to, że 22.03 jedziemy nad morze i ta wizyta tak na ostatnią chwilę.

I zobacz a mozeee by bylo..a moze i nie i bys sie martwila czy bedzie .. Bedzie dobrze zobaczysz

reklama
musze sie umowic do ogolnego najpierw i on skieruje mnie do poloznej takze jeszcze czekam
tutaj skan robia jakos w 12tyg ...chyba ze by sie cos dzalo wczesniej to mozna wyprosic szybciej
a wczesniej to badanie krwi moczu
rodzikam corke tu i wspominam b, dobrze , polozne kochane;)

Ja myśle iść tak za 2tyg prywatnie do takiego fajnego doktorka który przyjmuje w każdy czwartek a normalnie pracuje w szpitalu tam gdzie moja mama która jest na moje szczęście położną więc jeśli ciąża się potwierdzi i wgl to w razie czego jakby się odpukać coś działo to zawsze mogę tam jechać "po znajomości" he he po za kolejką

Miałam dołączyć dopiero po 7.03 (testować miałam 8.03), ale wczoraj przez przypadek i chwilowe zaćmienie umysłu zrobiłam betę i wyszła 17,29... dalej miałam dołączyć po spodziewanej @, ale dzisiaj doszłam do wniosku, że będę nie na bieżąco, więc jestem ;)
Sprawdziłam ewentualny termin porodu i wychodzi mi na 14.11, a sama urodziny mam 16.11 ;p

Ostatnia edycja:
Igorwelove
Naprawdę teściowa takiego nosa miała??? :rofl2: Dobra jest :)
To mi tak mąż wywróżył. Tydzień po owulacji, parę dni przed zrobieniem pierwszego testu mówi do mnie, że chyba coś zmajstrowaliśmy :o Zła byłam, bo nie wierzyłam i nie chciałam, żeby mnie nakręcał o_O A tu zonk:)

A teraz się okazało, że wizytę będę mieć dopiero 20.03 :( Jak ja to wytrzymam? :(

Mój mąż w 19dc, 4 dni po owu mi powiedział, że jak ja w ciąży nie jestem to mu kaktus na ręce wyrośnie, bo podobno jestem nieznośna... No i wykrakał.
A co do mówienia to ja na pewno szybko nie powiem nikomu, nawet rodzinie - może po wizycie, ale planuję pójść ostatni tydzień marca lub pierwszy kwietnia.
Mężowi powiedziałam rano, bo mi słabo było jak miałam iść z psem i sam zapytał co ja tak zbladłam no i pokazałam mu wyniki, bo już mnie chciał na badania wysyłać ;p

Piorunem
Gratuluję :)
Ja też czekam na tę wizytę 20.03 marca i pewnie będzie serduszko, bo owulacje miałam prawdopodobnie 11.02:) wiec moze i dobrze, ze idę tak późno...
I jesteś chyba trzecią już kobitką, która ma termin porodu zbliżony do daty urodzin ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Piorunem
Gratuluję :)
Ja też czekam na tę wizytę 20.03 marca i pewnie będzie serduszko, bo owulacje miałam prawdopodobnie 11.02:) wiec moze i dobrze, ze idę tak późno...
I jesteś chyba trzecią już kobitką, która ma termin porodu zbliżony do daty urodzin ;)

No ja właśnie nie wiem kiedy powinnam iść - myślę, że pójdę w ostatnim tygodniu marca lub pierwszym kwietnia... ale napisałam do ginekolog i pewnie powie mi kiedy mam przyjść ;)

musze sie umowic do ogolnego najpierw i on skieruje mnie do poloznej takze jeszcze czekam
tutaj skan robia jakos w 12tyg ...chyba ze by sie cos dzalo wczesniej to mozna wyprosic szybciej
a wczesniej to badanie krwi moczu
rodzikam corke tu i wspominam b, dobrze , polozne kochane;)

Chyba tam u was większość ciąży prowadzi położna, nie lekarz, tak? A usg ile razy macie? 3 razy w ciągu całej ciąży? To jak na NFZ u nas ;)

reklama
No ja właśnie nie wiem kiedy powinnam iść - myślę, że pójdę w ostatnim tygodniu marca lub pierwszym kwietnia... ale napisałam do ginekolog i pewnie powie mi kiedy mam przyjść ;)

Ooo..fajnie masz. Napiszesz do ginekologa SMSa i ci wyznaczy wizytę? ;) to pewnie już na serduszko cię ustawi :)

Do góry