Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hmm.. teraz to już sama nie wiem, powinnam do lekarza chyba przedzwonic bo ja byłam w sobotę, to mówił że mała główką w dole, ale mnie gdzieś od niedzieli boli i puchnie w tym miejscu, a lekarz co prawda nie sprawdzał mi ręcznie więc nie wiem co i jak.. jedynie to usg mi robił i mówi że mała już do dołu i nisko bo nawet te usg nisko robił.. I dał mi następne spotkanie za 3 zamiast za 4 tygodnie. Ja tak się obawiam bo on coś mało roztropny jest ostatnio mój lekarz, i umówiliśmy już poród w sobotę tylko bo ja chcę żeby on odbierał.Jestem w 34 tygodniu (33+6) i mam tak gdzieś od ponad 2 tygodni. Nie wiem czy to w porządku czy nie, bo ostatnie usg to było połówkowe. Mam też dodatkowo bol w kroczu jak trochę pochodzę, polożna stwierdziła tylko ze to główka naciska. Ostatnio jak byłam w szpitalu to badali położenie dziecka ręcznie i lekarka mówiła ze mała jest nisko, pytały jak często są skurcze, bo na ktg trochę się zapisało. Odpoczywam teraz dużo i mam nadzieje jeszcze wytrwać te 3 tygodnie conajmniej.
Daj znać po wizycie, napewno wszystko w porzadku,trzymam kciuki! :-*Dziewczyny dobrze piszą, zrób co możesz, czyli nie denerwuj się i wypoczywaj, bierz leki. Może ta insulina pomoże. A dziecię przyjdzie na ten świat kiedy będzie miało ochotę.. dobrze, że i tak już wysoko jesteś w ciazy, zawsze to bezpieczniej [emoji5] trzymam kciuki za ciebie i twoje spieszące sie ma ten świat dzieciatko - niech sobie jeszcze posiedzi w ciepłym brzuszku [emoji106]
Szok! Ja tez nie wtem jak to minęło... kiedy? [emoji33]
I szczerze to mam stresa przed dzisiejsza wizytą [emoji53] po tych wszystkich przebojach z forum ze skurczami, skracajacymi sie szyjkami, skokami ciśnienia i czym tam jeszcze to zaczynam za bardzo myślec co mój gin mi powie.... Mam nadzieję, że wizyta będzie książkowa i z synkiem wszystko w porządku..
Kto ze mną dzisiaj wizytuje?
Daj znać po [emoji4] I także trzymam kciuki :-*
Jeszcze troszkę, oby jeszcze troszkę. Trzymamy kciuki!Ech jestem po wizycie u gina. Dobrze nie jest
Główka małego jest już przy wyjściu, bardzo nisko, aż na usg ciężko było ja zbadać.
Do tego rozwarcie się pojawiło 1-2 cm i ciagle rośnie moje wielowodzie - jest już prawie 25 ( norma 18).
Wielowodzie prawodopodobnie od cukrzycy, powoduje skurcze i prowadzi do porodu przed czasem.
Miesiąca mi nie dają, 2 tygodnie to maks, a tak naprawdę w każdej chwili mogę jechać rodzicstresuje się teraz bardzo.
(32 tydzień z om, 33 z usg)