• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

Czytałam, że małemu dziecku nie powinno ubranko zbyt mocno pachnieć. Kupiłam proszek z Loveli, w Biedronce był w promocji :)

Też nad tym ubolewam. Mają tylko takie bez stópek. A te twardnienia też u mnie trwają dłużej niż 30s i znowu czuję je częściej. U mnie ma to chyba związek z tym, że zaparcia mi się znowu nasiliły :/

Na początku pewnie w rożku. A na później kupiłam taki śpiworek w Tesco za 30zł. Same promocje na razie wyszukuję :)
Wiem że nie powinno pachnieć zbyt intensywnie ale jak dla mnie to pachniało szarym mydłem [emoji85] może jakiś oszukany węch miałam tego dnia jeszcze sprawdzę [emoji28]

reklama
Ja już po wizycie :) słaba ze mnie matka, bo byłam pewna ze mały jest ułożony miednicowo i jest po ponadprzeciętnie wielki, a wcale nie - główka już na dole, a wazy 980 g (27w5) :) także póki co dobrze rokuje ma poród naturalny. Zdjęciem pochwale się w wątku z usg.

Jestem tylko zła na siebie, ze nie powiedziałam nic o twardnieniach brzucha, bo u mnie to znacznie dłużej niż 30 sekund... ( teraz doczytałam post Dity), zwłaszcza na spacerach. A szyjki nie miałam badanej. Kolejna wizyta dopiero 20 września.

Zmieniam lekarzy prawie co wizytę, z żadnego nie jestem zadowolona:/ prywatnie nawet mi nie jest w stanie skierowania wypisać do poradni cukrzycy ciążowej:/ następnym razem ide do lalkarza który będzie w szpitalu, w którym będę rodzic( mam tam małe znajomosci) i mam nadzieje ze u niego w końcu zostanę.

Szkoda ze h&m nie ma zwykłych pajaców, bo głównie tego mi brakuje.

Na spacerze po spacerze też mnie czesciej łapie i też zdarzają się dłuższe...to zależy od dnia
Ja się staram tym nie martwić:) tylko odpoczywać

Zaraz zobaczę USG bobaska
A jeszcze jedno w czym wasze dzieci będą spały w nocy ? Bo są te śpiworki ale jakoś mam wrażenie, że dziecku będzie w rączki w tym zimno [emoji28]Zobacz załącznik 890288

Dla mnie to było i jest bombowe . Córa długo spala w owym śpiworki a rączki były z reguły nad główka
Nie martwiłam się że mi się podkrywaja:)

Dziewczyny przeżyłam dentyste :happy:. Dziura załatana ale znalazła jeszcze w 2 zębach małą próchnice. Wzięłam znieczulenie bo bez tego bym się dotknąć nie dała. Nie jestem z siebie dumna z tego powodu :no2:.

Co do spania dzieciątka to ja mam śpiworki takie bez rękawów. Dzieci chyba i tak śpią na początku z rączkami nad głową.

Oj będzie dobrze. Grunt że zrobione.
Moja znajoma miała stan zapalny w ząbku czy coś ..leczony ale wszystko powracalp i po ścianach z boku całą ciążę chodziła

Haha faktycznie drogie i tyle bym nie dała za to:p

A co do proszku..nie lubię jak Mąż szaleje z proszkiem i płynem do prania.... Bo mi to i tensywnie pachnie wrr
Pamietam że te bejbikowe proszki mi się podobały bo były mega delikatne co do zapachu

Mam próbkę .. będę prac to zobaczę jak pachnie')

Aaaa i @Edytka to jest świetne..bobas śpi a ty na szybko zawsze możesz rozpiąć a kombinezon cieplejszy w górach no to jasne.ze niezbędny:)

Ostatnia edycja:
@tyna dzięki.
Muszę to ogarnąć i się zapisać. Podoba mi się komplet w h&m taki bardziej elegancki. Może kiedyś na jakąś promocję bym się załapała.

@Dzidzibobo ja używałam proszku Lovella, a potem ze względów finansowych
przerzuciłam się na Dzidziuś z Polleny.
Teraz jak będę prała pewnie pod koniec października to kupię ten Dzidziuś.

@springflower jesteś super Mama. Ważne że maluch zdrowy i już prawie 1kg waży.
Mój podczas 15 minutowego usg 3 razy zmieniał ułożenie.
Przydałoby się, abyś w końcu znalazła konkretnego lekarza.

@Dusia moje dziecko jak starsze rodzeństwo będzie spało pod płaską kołderką, a jak będzie ciepło to będę okrywać otulaczem od Nicoli, który mam zamiar we wrześniu zamówić.

@Naan brawo, dałaś radę u dentysty :)
Wyleczysz resztę zębów i będzie super.

@tyna na zaparcia polecam laxi mama. Mój gin mi ostatnio polecił, raz wypiłam i od tygodnia mam spokój :)

Uffff, skonczylam ;) nie bylo lekko, w polowie malowania musialam sobie przerwe zrobic i polezec troszke. Teraz wyglada tak:
B921B20E-58CB-41DC-A18E-FC49343E666A.jpeg

Bardzo delikatny blekit. Troszke zaluje ze nie wymyslilam wczesniej zeby pomalowac sam ten stelaz dobudowany, a reszte zostawic w naturalnym drewnie, ale z drugiej strony komoda jest biala, wiec nie bedzie za duzo kolorow. Patrzylam juz nawet na obrazki na sciany, zeby zamowic na aliexpress, ale duzo tego i ciezko bedzie podjac decyzje. Aleeee @majacyr zobacz co mi sie w oczy rzucilo ;)
F453473A-B5C2-480C-B68A-EEB43D5A8A48.png

Kolekcja pandzioszkow ;) slodkie ine sa w kazdym wydaniu, nie dziwie sie, ze tak za nimi przepadasz :)

Co do proszkow i plynow to ja jak juz mowilam bede uzywala firmy Bambinex, to moj faworyt jesli chodzi o pranie dla dzidzi. Jedno wiadereczko wystarcza na dlugo, bo na pranie uzywa sie ok 2 lyzeczek do herbaty. Pierze bardzo dobrze i ma delikatny swiezy zapach. Tylko ze u mnie to jest tez wybor ze wzgledu na pieluszki wielorazowe, bo to proszek, ktory juz w 40 stopniach zabija bakterie.
Link do: Proszek do Prania Pieluch , Środki do prania, Akcesoria , Pieluszki - ekomaluch.pl - podaruj dziecku to co najlepsze

@springflower szkoda, ze masz taki problem z lekarzami, ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Moj brzucho tez sie stawia kilkanascie razy dziennie i czasami trwa to kilka minut nawet jak jest taki twardy. Mysle, ze to juz tak bedzie teraz.

@Naan34 najwazniejsze ze zab zrobiony. Na pewno mniej szkodliwe jest to ze nie masz chorego zeba, ktory moze wywolac w kazdej chwili stan zapalny, anizeli znieczulenie miejscowe.

Załączniki

• B921B20E-58CB-41DC-A18E-FC49343E666A.jpeg
    B921B20E-58CB-41DC-A18E-FC49343E666A.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 514
  • F453473A-B5C2-480C-B68A-EEB43D5A8A48.png
    F453473A-B5C2-480C-B68A-EEB43D5A8A48.png
    130,1 KB · Wyświetleń: 528
Uffff, skonczylam ;) nie bylo lekko, w polowie malowania musialam sobie przerwe zrobic i polezec troszke. Teraz wyglada tak:
Zobacz załącznik 890323
Bardzo delikatny blekit. Troszke zaluje ze nie wymyslilam wczesniej zeby pomalowac sam ten stelaz dobudowany, a reszte zostawic w naturalnym drewnie, ale z drugiej strony komoda jest biala, wiec nie bedzie za duzo kolorow. Patrzylam juz nawet na obrazki na sciany, zeby zamowic na aliexpress, ale duzo tego i ciezko bedzie podjac decyzje. Aleeee @majacyr zobacz co mi sie w oczy rzucilo ;)
Zobacz załącznik 890324
Kolekcja pandzioszkow ;) slodkie ine sa w kazdym wydaniu, nie dziwie sie, ze tak za nimi przepadasz :)

Co do proszkow i plynow to ja jak juz mowilam bede uzywala firmy Bambinex, to moj faworyt jesli chodzi o pranie dla dzidzi. Jedno wiadereczko wystarcza na dlugo, bo na pranie uzywa sie ok 2 lyzeczek do herbaty. Pierze bardzo dobrze i ma delikatny swiezy zapach. Tylko ze u mnie to jest tez wybor ze wzgledu na pieluszki wielorazowe, bo to proszek, ktory juz w 40 stopniach zabija bakterie.
Link do: Proszek do Prania Pieluch , Środki do prania, Akcesoria , Pieluszki - ekomaluch.pl - podaruj dziecku to co najlepsze

@springflower szkoda, ze masz taki problem z lekarzami, ale najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok. Moj brzucho tez sie stawia kilkanascie razy dziennie i czasami trwa to kilka minut nawet jak jest taki twardy. Mysle, ze to juz tak bedzie teraz.

@Naan34 najwazniejsze ze zab zrobiony. Na pewno mniej szkodliwe jest to ze nie masz chorego zeba, ktory moze wywolac w kazdej chwili stan zapalny, anizeli znieczulenie miejscowe.
Super Ci wyszło to malowanie.
Ja na alliexpres zamawiałam różne kejsy dla dzieci i siebie w tym z pandą [emoji209]
Ostatnio spodobała mi się personalizowana lampka z możliwością regulacji, ale trochę droga
Capture%2B_2018-08-21-17-47-49.jpg

Załączniki

• Capture%2B_2018-08-21-17-47-49.jpg
    Capture%2B_2018-08-21-17-47-49.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 475
@FiLi88
Śliczne ci to wyszło, profesjonalnie [emoji106][emoji41]

Co do proszków to nie mogę sobie przypomnieć w czym prałam na samym początku... ale chyba Lovela właśnie [emoji5] ale Dzidziusia późnej tez chyba używałam... i któryś z nich pachniał mi.... dzidziusiem[emoji23][emoji23] nie pamietam który [emoji848][emoji28]

Ja chyba 4wrzesnia ostatni dzień pójdę do pracy... czyli l4 od 5.09 niby dobrze się czuję, ale coraz częściej mam wrażenie, że robię z siebie taką super- bohaterkę [emoji58] prasowanie o 23? Jasne, czemu nie? A ze wstaje po 6 do pracy i w łożku jestem prawie w pół do 24 to co tam... Szykowabie kuchni pod mały remont? Jasne, przecież po pracy mam dużo czasu jak maz wyjdzie z synkiem.. oczywiście zaraz po tym jak zrobię obiad i umyję naczynia [emoji58] w niedzielę posegregowalam wszystkie ciuszki 56-62 i zapakowałam do organizerow, poszłam na strych i wciągnęłam 68, ale już nie dałam rady czasowo... a kiedy poleżeć z nogami u góry? [emoji5] a nie jak ten wol roboczy co rusz nowe zajęcie... Ech, i to zastępstwo mnie trochę dobiło.. dzisiaj wyszłam ostatnia [emoji55] baba z brzuchem i co ja komu próbuję udowodnić? Że nie należy mi sie dziennie godzinka leżenia? Na te chwile jak poleżę 15minut- wlanie jak teraz to jest super... A leżę bo zrobiłam sobie przerwę, bo od tego układania w pudle i noszenia brzuch mi cos więcej twardnieje. No i w pracy tez było dzisiaj ciut gorzej
Chyba zacznę sobie podśpiewywać to:
I pójdę na L4 [emoji23][emoji85][emoji86]

@FiLi88
Śliczne ci to wyszło, profesjonalnie [emoji106][emoji41]

Co do proszków to nie mogę sobie przypomnieć w czym prałam na samym początku... ale chyba Lovela właśnie [emoji5] ale Dzidziusia późnej tez chyba używałam... i któryś z nich pachniał mi.... dzidziusiem[emoji23][emoji23] nie pamietam który [emoji848][emoji28]

Ja chyba 4wrzesnia ostatni dzień pójdę do pracy... czyli l4 od 5.09 niby dobrze się czuję, ale coraz częściej mam wrażenie, że robię z siebie taką super- bohaterkę [emoji58] prasowanie o 23? Jasne, czemu nie? A ze wstaje po 6 do pracy i w łożku jestem prawie w pół do 24 to co tam... Szykowabie kuchni pod mały remont? Jasne, przecież po pracy mam dużo czasu jak maz wyjdzie z synkiem.. oczywiście zaraz po tym jak zrobię obiad i umyję naczynia [emoji58] w niedzielę posegregowalam wszystkie ciuszki 56-62 i zapakowałam do organizerow, poszłam na strych i wciągnęłam 68, ale już nie dałam rady czasowo... a kiedy poleżeć z nogami u góry? [emoji5] a nie jak ten wol roboczy co rusz nowe zajęcie... Ech, i to zastępstwo mnie trochę dobiło.. dzisiaj wyszłam ostatnia [emoji55] baba z brzuchem i co ja komu próbuję udowodnić? Że nie należy mi sie dziennie godzinka leżenia? Na te chwile jak poleżę 15minut- wlanie jak teraz to jest super... A leżę bo zrobiłam sobie przerwę, bo od tego układania w pudle i noszenia brzuch mi cos więcej twardnieje. No i w pracy tez było dzisiaj ciut gorzej
Chyba zacznę sobie podśpiewywać to:
I pójdę na L4 [emoji23][emoji85][emoji86]
@Dita_333 , zwolnij :-) najwyższy czas odpocząć. Ja od.1sierpnia jestem już na l4 i nie żałuję. W domu zawsze znajdzie się coś do roboty. Od rana ogarniałam dom, ale wystarczy.... wieczorkiem jeszcze spacer :-)

Gratuluję udanych wizyt :-) Ja na swoją muszę czekać do 3września.

Jeżeli chodzi o proszki/płyny to ja przy pierwszym dziecku używałam loveli w płynie i teraz też tak planuję. Już jeden kupiłam w jakiejś promocji.

Mnie też czekają wizyty u dentysty, jeszcze nawet nie wiem do którego mam pójść. Mój ginekolog mówił, że znieczulenie przy leczeniu zęba nie przenika do Dzidziusia więc jest bezpieczne.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry