Ewelina1406
Fanka BB :)
Super, że wszystko ok i synuś rośnie zdrowo :-)Hej ja po USG wszystko w porządku łożysko na przedniej ścianie 1 stopień dojżałości. 140 na min puk puk serduszko u w końcu potwierdzonego synka waga 1510) 30tc4d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Super, że wszystko ok i synuś rośnie zdrowo :-)Hej ja po USG wszystko w porządku łożysko na przedniej ścianie 1 stopień dojżałości. 140 na min puk puk serduszko u w końcu potwierdzonego synka waga 1510) 30tc4d
ja nie biorę nic takiego. Jak będzie duży problem to dostaniesz od pielęgniarki czopek lub syrop.Ja na zgagę mam przy sobie miętowki. W 1 ciazy tez pomagało. Teraz tez mam zawsze jakies pod ręka. Wizytę mam w poniedziałek. Cieszę się,ze tak szybko nam to przeleciało,ale zdaję sobie sprawę,ze najdłuzszy jest ostatni miesiąc [emoji5] A więc dziewczyny pełna mobilizacja bo juz blizej niz dalej,a nasze dzieciaczki bedą z nami [emoji5][emoji5] Podejrzewam,ze jeszcze 5-6 tygodni a będziemy podziwiać pierwsze dzieciątka. Mąz od tyg krzyczy zeby sie pakowac do szpitala [emoji5] Czy ktoras z Was zaopatruje sie do szpitala w czopki glicerynowe albo jakies inne,ktore ułatwią pierwsze korzystanie z wc?
chyba taka moja uroda heheheh, ja ogólnie należę do kobiet, które są w tym miejscu niesamowicie wrażliwe. Od zawsze czułam dyskomfort podczas aplikowania globulek czy tabletek dopochwowych.Teraz już ponad tydzień to robię, więc już mam serdecznie dość. Wizyta 26 września i wtedy zdecyduję czy jeszcze mam aplikować czy już wystarczy.@Mama Zuzi i Antosia pamiętam co pisałaś, ale zastanawiam się dlaczego Cię boli.
Zgaga jest okropna, a jak jeszcze się "ulewa" tą żółcią to już w ogóle doopa blada. Mi pomaga kefir z lodówki, ale tylko na kilka chwil. Warto też zastanowić się nad dietą, czyli czy jesz duże porcję, ostre jedzenie-bo to też potęguję. Lepiej zjeść częściej a mniejsze porcję. Warto spróbować, na każdego działa co innego.Przed ciążą nie miałam pojęcia czym jest zgaga ,do tej pory może 3 razy mnie w ciąży dopadła więc nie narzekałam ale od kilku dni łapie mnie parę razy dziennie ,od wczoraj nie odpuszcza wcale. A na dodatek żółć mi się odbija fujjj okropne uczucie [emoji58]macie jakieś domowe sposoby?
Dziewczyny, wszystkim z twardniejacymi brzuchami nakazuje odpoczynek! Bezwzględnie! Większość z nas ma partnerow, którzy tez mogą poogarniac dom i wyprawkę, nie jesteśmy niezastąpione. Można tez poprosić mamę/ koleżankę. Zawsze ktoś pomoże. Mamy zaawansowane ciaze, wiec korzystajmy z naszych przywilejów.
Pisałam już na prywatnym- jestem w domciu, zamieniłam łóżko szpitalne na domowebrzuch ciagle kamień, trochę mnie to martwi, ale skurcze póki co nie bolą. (Tylko szpitalu na ktg miałam nawet 100 i tego nie czułam...)
Dzięki za wypisanie listy do szpitala. Nam na szkole rodzenia tez radzili 2 torby, porodowa i większa na później. Teraz wiem jak to rozłożyć![]()

mój małżon już dziś w domu. Moje dzieci są starsze od Twoich (10 i prawie 7 lat) więc jak się źle czuję i nie ma męża, to już same potrafią wiele przy sobie zrobić. Poza tym mam bardzo wyrozumiałe i uczuciowe dzieciaczki. Mam nadzieję, że im to już zawsze zostanie.Gratuluję wyjścia ze szpitala
I popieram!
Moj maz pojechał do pracy, a ja kontra dwa szoguny dziś bez sił ze złym samopoczuciem marze aby była już 20! Niech ten dzień już się skonczy!!
Umieram dziś!!