Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja biorę od początku i cały czas, alarm se nastawiam żeby nie zapomniećDziewczyny czy bierzecie nadal witaminy dla ciężarnych? Ja te co mam niby mam brać przez całą ciążę i jeszcze podczas karmienia ale szczerze mówiąc teraz zdarza mi się zapomnieć o nich, w sensie może tak co drugi dzień biorę.
Tak, biorę nadal i będę brała podczas karmienia piersiąDziewczyny czy bierzecie nadal witaminy dla ciężarnych? Ja te co mam niby mam brać przez całą ciążę i jeszcze podczas karmienia ale szczerze mówiąc teraz zdarza mi się zapomnieć o nich, w sensie może tak co drugi dzień biorę.
Też mi się wydaje że najbezpieczniej jest rodzić około 40 tc. Niby 37tc to już ciąża donoszona, ale dzieci różnie się rozwijają i dla niektórych te 2-3 tygodnie to bardzo dużo.
Nie ma co debatować nad wagą i która kiedy urodzi. Jeżeli żadna na własne życzenie nie będzie przyspieszać to dzieciątko wyjdzie takie jak potrzeba i kiedy potrzeba.
Zazwyczaj jest tak, że te kobiety, którym wróżą poród przed terminem bądź te co walczą lekami i leżeniem o każdy tydzień ciąży, rodzą dokładnie w terminie lub nawet po hehehe także nie ma reguły. Wrzucamy na luz i spokojnie oczekujemy na nasze mniejsze i wieksze dzieciątka[emoji16][emoji16][emoji16][emoji175][emoji175][emoji175]
A mi właśnie koleżanka napisała, że urodziła w sobotę córeczkę - 4480 g i 60 cmporód SN, bo na usg wychodziło 4100 g, ale dała radę...
wszystko u nich dobrze
![]()
@Paulaaa25 biorę witaminy od początku i będę brała w połogu na pewno. Jak będę kp to też będę brala dłużej, ale to jeszcze otwarty temat. Ja zazwyczaj lykam do śniadania, sporadycznie zapominam.
@Dita_333 daj wam jeszcze chwilę, myślę że lekarz nie będzie Ci kazał olbrzyma rodzic SN![]()
Właśnie ja wierze, ze zwolni. Liczę, że zwolni.. musi zwolnić. To znaczy on dopiero teraz tak dużo przybrał... ostatnio 700gr, teraz 900gr.. a zwalnia chyba już w donoszonej? W tych ostatnich tygodniach....Czyli po 37..
Tak licząc, że zwolni i będzie po 200gr tygodniowo to wyjdzie tak 3300, bo brakuje mi 3 tygodnie i 2 dni do 37 tygodnia... ale każdy dzień to więcej gram. A już licząc, że dalej będzie przybierał do 37 po 300, No 250gr to tak będzie 3600 [emoji53] wiec do 40 koniecznie musiałby zwolnić... ale tej opcji nie biorę pod uwagę. W ogole. Pierwsza opcja - rodzi sie w skończonym 37 tygodniu z waga do 3400 (nie biorę tej 3600 pod uwagę [emoji5]), druga opcja- rodzi sie pózniej, nawet w 39, ale zwalnia z masa ewentualnie usg oszukuje i nie jest większy niż nooo.. 3600, moze 3500[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ale ja nie mam właśnie przykazu leżenia .. i nie zamierzam leżeć [emoji23]
Nic nie mówił mi, żeby odpoczywać więcej czy brać jakieś tabletki, nie mam luteiny ani nic [emoji106] po prostu stwierdził, że szyjka miękka już, szykuje sie i ze główka bardzo nisko - a ze jest ciężki już i coraz większy będzie to sie rozwarcie zrobi... jak będzie czas [emoji5]
I wróży mi, że wcześniej niż pózniej.
Mój pierworodny wyszedł tez sam z siebie, bez żadnych znaków wcześniej, z nudnej i bezproblemowej w ciąży w 37 tygodniu, a wielki nie był bo 3100. A i tak mniejszy od młodszego brata.. przynajmniej tak sie wydaje. Wiec teraz tez urodzę, kiedy synek będzie chciał wyjsć. I nikt nie będzie go zatrzymywał po 37 tygodniu, żeby donosić do 40[emoji85]
Czy lepiej czy gorzej to nie wiem, ale wpływu nie mam [emoji106][emoji5]
Aleś mnie pocieszyła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Swoją droga mnie usg właśnie tez watę stronę oszukało... pokazało ze starszym synkiem wagę mniejszą niż w rzeczywistości... to teraz moze oszukać w druga stronę.
Ja bym nie wypchała takiego klocka... nie ma szans. Nie tylko o wzrost chodzi, ja jestem drobnej postury, mam drobne kości... dłoń moje dziecko sześcioletnie ma niewiele mniejsza ode mnie...[emoji85] w szkole sie śmieli z moich dłoni i stop, ze takie małe są[emoji5]
Tylko cycki i dupę mam większe [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
ale napewno są szersze odemnie
a od 3 h się wierci bez przerwy i czuję go wszedzie ...