• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Czy rano też są opuchnięte, jeżeli nie to wszystko jest ok. Staraj się jak najwięcej odpoczywać nogami w górze i po porodzie wszystko wróci do normy.
Ja miałam takie opuchnięte przed samym i jeszcze bardziej po porodzie, wyglądały jak stopy zawodnika sumo, mniej więcej po tygodniu wróciły do normy:(
Rano jak wstaje sa opuchnięte nawet zginąć się nie da jutro mam wizytę u gina to zapytam

Mi bardzo dał do myślenia ten artykuł jak też już rozpaczałam, że dziecko mi płacze i ciągle chce cycka
Link do: Uniwersalny przyrząd do mierzenia ilości mleka w piersi
emoji106.png

Bardzo mądry artykuł!!!

może bardzo pomóc:)

na Mnie te bodźce ..dziecko pierś ciepło bardzo dzialaja

Dziewczyny,
A czy zaobserwowałyście u siebie, że miałyście podobne porody jak Wasze mamy/siostry?

Czy jeśli np. któraś z nich miała długi/męczący/szybki itd to czy zaobserwowałyście, że same miałyście podobnie, czy Wasze porody były zupełnie, zupełnie inne?
Moja mama jest niska ma 155 cm i rodziła bardzo szybko i spore dzieci siostra pierwszy poród ciężko a drugi w miarę ja pierwsze 7 godzin a drugie 1.5 godziny a teraz zobaczymy

No właśnie chyba pojedziemy dziś i przenocujemy u teściowej :/ Póki co jestem z mężem ostro pokłócona i nie uśmiecha mi się udawać tam. Ostatnio nie mogę sobie miejsca znaleźć, tam nie będę miała się nawet jak położyć, a jeszcze mnie denerwuje obmacywanie mojego brzucha. Córkę kilka dni temu pogryzły jakieś muszki i ma całą twarz w kropkach, zaraz będzie analiza co jej podać. Więcej lepiej już nie piszę, bo nie chcę marudzić. Jak pojadę nie w humorze to źle się to skończy, jak nie będę rozmawiać będzie źle, a jak coś powiem jeszcze gorzej.
Nie rozumiem macania brzuszka.
W ogóle ta Twoja teściowa mocno mnie irytuje. Nie chciałabym jej poznać.
I weź kobieto wreszcie pomyśl o sobie, co Cię to obchodzi jak Cię ktoś odbierze. Rób to na co masz ochotę bo i tak nikogo na siłę nie uszczęśliwisz.
Jesteś spod Radomia? :D
Tak, mieszkam około 35km od Radomia, pracuję w Radomiu.
A ja wam pokażę jak wyglądają moje nogi i oni uważają że to jest normalneZobacz załącznik 909943Zobacz załącznik 909944
O mamusiu, a ja marudziłam na swoją opuchliznę, gdzie moja nijak się ma do Twoich stóp-współczuję.

Strasznie mnie pachwiny zaczęły boleć, taki dziwny ból jakby mnie prądy od czasu do czasu tam raziły. Oczywiście tylko przy chodzeniu [emoji53] bardzo nieprzyjemne

Mi bardzo dał do myślenia ten artykuł jak też już rozpaczałam, że dziecko mi płacze i ciągle chce cycka
Link do: Uniwersalny przyrząd do mierzenia ilości mleka w piersi [emoji106]

Padłam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wiesz ile ostatnio odciągam??? 20 ml [emoji23][emoji85] ktoś mnie szpieguje czy co??
Bardzo fajny artykuł. Podniósł mnie na duchu. I chyba wiem o co chodzi z tym ssaniem na bieżąco.. jak wykręca głowę i już nie chce ssać choć krzyczy ze głodny dalej.. ale dziś rano właśnie sie nie poddałam i przekroczyłam tę barierę, bo zobaczyłam mleko jak ścisnęłam pierś i raz nawet mi wytryslo.. wiec do oporu go przystawialam, aż załapał [emoji5]

Dita tydzień po porodzie to pamiętam że laktatorem ściągnęłam mleczka na dno butelki. Miałam jechać na ściągnięcie szwów i nie miałam co dziecku zostawić. Także myślę że wszystko w normie, rozkręci sie. Cierpliwości :*
Tak, cierpliwości i wiary. Bo ja już wczoraj przekonana byłam po tych 20ml laktatorem, że mam pusto [emoji53] i strach ze głodzę dziecko.. teraz powoli się uspokajam [emoji28] powoli....

@Dita_333 Mleka jest dużo więcej w piersiach, dziecko ssie inaczej niż maszyna.
Jeżeli dziecko przybiera na wadze, dużo siusia, to wszystko jest ok. Piersi do odciągania laktatorem trzeba przyzwyczaić i dopiero po jakimś czasie udaje się odciągnąć większe ilości

Pytanie raczej gdzie siusia [emoji23] dzisiaj dwa razy fontanna szła na mnie [emoji23]
Dzięki za rady [emoji106]

Dziewczyny,
A czy zaobserwowałyście u siebie, że miałyście podobne porody jak Wasze mamy/siostry?

Czy jeśli np. któraś z nich miała długi/męczący/szybki itd to czy zaobserwowałyście, że same miałyście podobnie, czy Wasze porody były zupełnie, zupełnie inne?

Zupełnie inne. Moje siostry kilkunastogodzinne, bez pełnego rozwarcia zakończone cc, moje sprawne i dość szybkie [emoji848]

reklama
Dziewczyny,

Moja mama we wszystkich 3 ciążach miała skróconą szyjke. Porody dzięki temu poszły jej szybko. Ja też mam problem z szyjką od 6 miesiąca ciąży, teraz już jej prawie nie mam, więc mam nadzieje ze tak jak mamie poród pójdzie w miare gładko :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry