Faktycznie dziwne i pierwszy raz o tym słyszę.Ale właśnie dziwne że mi w laboratorium które za wszystkie badania bierze opłaty nie ma tam badań z refundacją powiedzieli że potrzebuje skierowania. Zadzwoniłam do innego i tam nie ma problemu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Faktycznie dziwne i pierwszy raz o tym słyszę.Ale właśnie dziwne że mi w laboratorium które za wszystkie badania bierze opłaty nie ma tam badań z refundacją powiedzieli że potrzebuje skierowania. Zadzwoniłam do innego i tam nie ma problemu
Z tym rozpychaniem tez tak czuje , ostatnio jak spacerowałam ze starszym synem to aż takie uniki robiłam , bo tak się wypychał . Brzuch czasem jest taki właśnie uciążliwy ,mimo ze nie jakiś mega duży . Jeśli chodzi o takie twardnienia to mam od jakoś połowy ciąży , mam wrażenie jak dotknę brzucha ze cała macica jest twarda , nie brzuch cały .. i to na pewno nie wypychanie młodego bo rozróżniam wypychanie a takie twardnienie ... co do szpitala to jak rodziłam starszego piec lat temu to w tym szpitalu akurat nie odkrywali dzieci w te wiecie pieluchy , beciki i dzieci miały swobodnie raczki na zewnątrz. Miały także swoje ubranka , kocyki i tp. Teraz prowadzi mnie lekarz co pracuje w szpitalu gdzie rodziła koleżanka ostatnie dziecko trzy lata temu i tam dalej dzieci okrywają i tylko potrzeba ubranka na wyjście , wiec będę się dowiadywać jeszcze jak to z tymi ubrankami , kocykami czy różkami . Osobiście polecam rożek bardzo używałam przy pierwszym dziecku [emoji3526]
Ja też miałam ten problem, żeby nie płacić za badania od prywatnego lekarza, chodzę tez fo ginekolog z mojego pakietu z pracy i tam mam badania za free, ale ja zaczelam do nich obydwu chodzic od 7tyg ciąży i tej Pani ginekolog z pakietu powiedziałam ze zgubiłam kartę ciąży, którą mi założyła wcześniej. No i dostalam drugą, mam dwie teczki do kazdego z lekarzy inna.Dziewczyny, nie wiem jak to ogarnąć, taka sytuacja.
Umówilam sobie wizyte na NFZ u gina, zeby trochę ograniczyć wydatki na badania a trochę ich będzie na koniec ciąży. I teraz mam problem, nie chce, zeby nowy gin cos.mi tam wpisywał w kartę ciąży, chce dalej chodzic do mojej gin. Pytanie tylko czy lekarz z NFZ nie bedzie robił problemu? Jakie macie doświadczenia?
a to konieczne to smarowanie? mi sie zdaje,ze jak sie smaruje, to skóra się przyzwyczaja i potem robi sie suchaJakich kosmetyków planujecie używać po kapieli? Oliwki? Czy na poczatek w ogóle bez niczego?
Wlasnie chyba tez na poczatku niczym nie bede smarowac, tylko linomag na odparzenia kupiea to konieczne to smarowanie? mi sie zdaje,ze jak sie smaruje, to skóra się przyzwyczaja i potem robi sie sucha