reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny czy powie mi któraś czy to są dobre wyniki?

Załączniki

• cb0fbd57-ced6-4adf-8a2b-fdea4a130365.jpg
    cb0fbd57-ced6-4adf-8a2b-fdea4a130365.jpg
    57,6 KB · Wyświetleń: 133
reklama
Powiem wam że 5 gr, które połknął mój syn jest pomiędzy jelitem cienkim, a grubym. Mamy czekać jeszcze 4 dni. Lekka ulga, że może wyjdzie samo. No ale przez ten stres czuje się koszmarnie i czuję jeszcze bardziej jak mała napiera na szyjkę. Trzeba leżeć.

Cześć Dziewczyny,
mniej mnie tu ostatnio, bo ten stres w oczekiwaniu na wyniki Harmony powoduje, że staram się innymi rzeczami zająć myśli. Ale z pozytywnych rzeczy - dziś rano robiłam test obciążenia glukozą i właśnie dostałam wyniki. Wszystko jest ok :)
Na czczo - 74,5
po 1 h - 145,8
po 2 h - 101,9.
Jedynie morfologia mi trochę poleciała. Miałyście zwiększoną liczbę białych krwinek? Ja mam 14,85, a norma jest do 10. Wiem, że są inne normy dla kobiet w ciąży i WBC mogą być zwiększone, ale od ostatniego badania miesiąc temu dość sporo mi podskoczyły.

Jestem w szoku bo nie dostałam skierowania do diabetologa ani zalecenia by mierzyć.. jedynie ograniczyć węgle proste, a akurat w ciąży słodycze i białe bułki mi najlepiej wchodziły [emoji23] No ale czas wrócić na dobre tory.. A jeszcze mam pytanie czy wiecie coś na temat usuwania pieprzyków w ciąży? Jak pępek zaczął mi się wywijać to wyszło, że w środku miałam pieprzyk o którym nie wiedziałam [emoji33] no i teraz się tak zastanawiam czy nie lepiej byłoby go usunąć bo potem może być ciężko go monitorować :/
No to dziwne. Ewidentnie masz cukrzycę, musisz to kontrolować... Cukier może Ci skakać, dobrze byłoby zebys mierzyła 1h po jedzeniu. Ja poszłabym do rodzinnego i poprosiła o skierowanie do diabetologa. Lepiej mierzyć cukier i to kontrolować (tym bardziej w Twoim przypadku gdzie wynik był za duzy) niż olać temat i żeby miało coś później się wydarzyć.

Dziewczyny czy powie mi któraś czy to są dobre wyniki?
Wszystko jest ok :)

Cześć Dziewczyny,
mniej mnie tu ostatnio, bo ten stres w oczekiwaniu na wyniki Harmony powoduje, że staram się innymi rzeczami zająć myśli. Ale z pozytywnych rzeczy - dziś rano robiłam test obciążenia glukozą i właśnie dostałam wyniki. Wszystko jest ok :)
Na czczo - 74,5
po 1 h - 145,8
po 2 h - 101,9.
Jedynie morfologia mi trochę poleciała. Miałyście zwiększoną liczbę białych krwinek? Ja mam 14,85, a norma jest do 10. Wiem, że są inne normy dla kobiet w ciąży i WBC mogą być zwiększone, ale od ostatniego badania miesiąc temu dość sporo mi podskoczyły.
Tak, ja też mam podwyższone. Obecnie lekko ponad 12.

Cześć dziewczyny :)) od wczoraj jakoś mniej czuje ruchy mojego małego, właśnie weszliśmy w 27 tydzień, czy to jest normalne czy mam się martwić? Ogolnie czuje tylko jakieś przelewanie od wczoraj a nie kopniaki.
Ja tez mialam tak w tym czasie wtedy było gorąco lekarz mówił ze dużo ma wpływ i ze zjeść coś słodkiego jak mało się rusza :-) i sprawdzić

Cześć Dziewczyny,
Na czczo - 74,5
po 1 h - 145,8
po 2 h - 101,9.
A wiesz że myślałam dzisiaj o tobie czy już są wyniki czy jeszcze czekasz. Mam nadzieję że niedługo odbierzesz pozytywne wyniki.
Super że cukier w porządku. A morfologia podobno może trochę szaleć w ciąży. Stres też nie sprzyja.

reklama
Cześć
Jestem teraz w 28tc i na wynikach TSH skoczyło mi powyzej 3 ,Gin zalecil mi euthyrox 25 najmniejszą dawkę.Czy któraś z Was ma może problemy z tarczycą w ciazy?
Niby ten wynik nie odbiega dużood normy ,ale jednak mi wzrosło.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry