reklama

Listopadowe mamy 2021

U nas jak noce były normalne, tak teraz jest dramat. Syn z tego gorąca co chwilę płacze, daje mu cyca to z nim zasypia, ale przez to ja mogę leżeć tylko na bokach, a ciężko mi tak 😕 Mieszkamy na piętrze przy dachu. Wczoraj do spania mieliśmy 27 st, okno otwarte na oscierz. Znam wszelkie sposoby unikania nagrzewania pomieszczenia przez słońce, ale na dłuższą metę to i tak nie działa ☹️ jak byłyśmy tylko we dwoje używaliśmy wentylatora, a z małym teraz i on odpada... Lato będzie ciężkie ☹️

reklama
W życiu, żadnego usypiania w łóżeczku.... Na noc zasypia przy butelce, próbowałam w nocy jak i w dzień uśpić w łóżeczku. Trzy godziny będziesz leżeć ale spać nie pójdzie. Wezmę na ręce, śpi po tym w ciągu minuty, także nauka w ogóle się nawet nie zaczęła. A jakie miałaś objawy, że idą zęby? I w dni gdy masz dwór drzemki to ile czasu jest czuwają i o której wtedy idzie spać na noc?
Wyszedl mi strasznie długi wywód więc przesłałam w wiadomości prywatnej :)

Snu nocnego staram się pilnować od początku żeby to była plus minus 30min. ta sama godzina. A więc rytuał wieczorny z kąpaniem zaczynamy zawsze między 19:15 a 19:45. Przeważnie zasypia koło 20:30
Okna aktywności mamy teraz 2h50min do 3,5h - ostatnie wychodzi przeważnie najdłuższe.

Wyszedl mi strasznie długi wywód więc przesłałam w wiadomości prywatnej :)

Snu nocnego staram się pilnować od początku żeby to była plus minus 30min. ta sama godzina. A więc rytuał wieczorny z kąpaniem zaczynamy zawsze między 19:15 a 19:45. Przeważnie zasypia koło 20:30
Okna aktywności mamy teraz 2h50min do 3,5h - ostatnie wychodzi przeważnie najdłuższe.

A jak w dzień na drzemkami śpi długo to budzisz czy dajesz się wyspać ile chcę?

U nas jak noce były normalne, tak teraz jest dramat. Syn z tego gorąca co chwilę płacze, daje mu cyca to z nim zasypia, ale przez to ja mogę leżeć tylko na bokach, a ciężko mi tak 😕 Mieszkamy na piętrze przy dachu. Wczoraj do spania mieliśmy 27 st, okno otwarte na oscierz. Znam wszelkie sposoby unikania nagrzewania pomieszczenia przez słońce, ale na dłuższą metę to i tak nie działa ☹️ jak byłyśmy tylko we dwoje używaliśmy wentylatora, a z małym teraz i on odpada... Lato będzie ciężkie ☹️

My też mamy sypialnie zaadaptowaną ze strychu więc latem jest podobna temperatura (mimo tego mamy mieszkanie dwupoziomowe, więc jak nie zdążymy schłodzić sypialni to śpimy na dole w salonie). Nasz sposób: mamy granatowe rolety które odbijają światło (takie dwustronne), rolet latem gdy jest słońce nie odsłaniamy, całą dobę o ile nie pada u góry są otwarte okna żeby był przeciąg, dwie godziny przed spaniem włączamy wiatrak, udaje się nim zbić temperature o około 2 stopnie... Czyli jest tylko 24 🤣

A liczyłyście chociażby orientacyjne ile godzin na dobę przesypiają maluszki? Bo u nas wychodzi 9-10h...
U nas śpi łącznie 12-13 godzin, w dzień ma 4 drzemki o różnej długości, od 30 minut do 1,5 godziny. Okna aktywności to 2,5-3 godziny, jak przeciągniemy to bardzo marudzi I krzyczy, ciężko uśpić. W nocy bez zmian budzi się co 2 godziny. Dzisiaj bylo mu za ciepło i co 1,5 h chciał cyca. Zęby dalej nie wyszły i trochę się uspokoił. Były wcześniej momenty, że przygryzał mi brodawki, slina ciekla strumieniami a dzisiaj dorwał się do moich palców u stóp, ale to chyba kolorowe skarpetki go przyciągnęły.

U nas śpi łącznie 12-13 godzin, w dzień ma 4 drzemki o różnej długości, od 30 minut do 1,5 godziny. Okna aktywności to 2,5-3 godziny, jak przeciągniemy to bardzo marudzi I krzyczy, ciężko uśpić. W nocy bez zmian budzi się co 2 godziny. Dzisiaj bylo mu za ciepło i co 1,5 h chciał cyca. Zęby dalej nie wyszły i trochę się uspokoił. Były wcześniej momenty, że przygryzał mi brodawki, slina ciekla strumieniami a dzisiaj dorwał się do moich palców u stóp, ale to chyba kolorowe skarpetki go przyciągnęły.

Biedne skarpetki 🤣. U nas jak biorę go na ręce przodem do gryzie mi rękę i ślini 😅.
A ogólnie w czym teraz śpią Wasze dzieci? U nas w pokoju małego około 21 stopni, body na długi rękaw, cienkie śpioszki i śpiworek.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry