Kwestia hormonów, raz będzie lepiej raz gorzej, ale chyba najbardziej skuteczny będzie poród.Macie problem z pryszczami, trądzikiem?
Mi wysypało twarz, głównie czoło i podbródek.
Konsultowała któraś z Was z dermatologiem bądź innym lekarzem jakieś masci bezpieczne w ciazy na trądzik?
reklama
Potwierdzam. W ciąży z synem na początku miałam całe czoło w takiej kaszce, delikatne wypryski. Z czasem zelżało. Też mówili będzie dziewczynka, bo zabiera urodę mamieKwestia hormonów, raz będzie lepiej raz gorzej, ale chyba najbardziej skuteczny będzie poród.Ja z synem byłam strasznie wysypana, ludzie mnie widząc mówili "o będzie dziewczynka" W domyślę, że córka zabiera matce urodę. No cóż w Chinach jest na odwrót ponoć to syn urodę zabiera. Życie pokazuje, że i córka i syn.
![]()
Teraz noszę w brzuszku dziewczynkę i podobnie kaszka na czole. Delikatniejsza, ale jednak. Tym razem córce wybaczam
A jeśli chodzi o samopoczucie, to ja też coraz lepiej się czuję. Mdłości praktycznie ustąpiły. Tylko dalej nie moge zniesc zapachu gotujacego sie rosołu i zapachu mięsa.
hikari_ona
Fanka BB :)
Mnie, póki co oszczędziło. Czasami coś wyskoczy, ale to takie pojedyncze sztuki, Chodzę nawet bez makijażu. Włosy też jakby bardziej błyszczały, więc widzę plusyMacie problem z pryszczami, trądzikiem?
Mi wysypało twarz, głównie czoło i podbródek.
Konsultowała któraś z Was z dermatologiem bądź innym lekarzem jakieś masci bezpieczne w ciazy na trądzik?
MiśZielinka
Ja po badaniu. Na usg wszystko wporzadku i prawdopodobnie rośnie nam mały chłopczyk
ale nie przykładam tak do tego wagi bo córka też na początku miała być chłopcem.
Pobrałam też sobie pappe, morfologie, tsh i glukoze a oprócz tego mocz ze względu na to moje zapalenie pęcherza.
Pobrałam też sobie pappe, morfologie, tsh i glukoze a oprócz tego mocz ze względu na to moje zapalenie pęcherza.
MiśZielinka
Hej, ja zaczynam swoją przygodę z ciążą jak można tak to nazwać. Nie wiem gdzie się zwrócić.. pomyślałam że właśnie tu dostane kilka odpowiedzi. Ja mam termin na 18-21 listopad a caly czas boje się że bedzie coś złego jak mam się takiej mysli pozbyć? Np dzis trochę posprzątałam trochę przemeblowania oczywiście ja nie dźwigałam pomagała mi szwagierka bo siedzę sama w domku mąż dopiero niedługo wróci a jestem na l4 i ciężko samemu wysiedzieć na tyłku woec zabrałam się za porządki z ciuchami i nie tylko i jak tylko czułam się gorzej kładłam się lub siadałam ale pod koniec dnia boli mnie brzuch boje się że zrobiłam czegoś za dużo i strasznie się martwię. Bardzo chce mieć dzidziusia i nie wiem czy nie jestem nazbyt wrazliwa.. pomóżcie proszęPozdrawiam !
Witaj w Naszym świecie.
Jak zobaczysz nasze posty to każda z Nas się tu stresuje. Jak nie objawami lub brakiem tok wizyta i normami w badaniach. Myślę, że niema złotego środka na brak stresu i zmartwień w ciąży.. Byle do przodu
Rzeczywiście miałaś powiedziane, że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka? Mi lekarz powiedział, że będzie chłopak i ja już zaczęłam pokój urządzać - w mojej glowie oczywiścieJa po badaniu. Na usg wszystko wporzadku i prawdopodobnie rośnie nam mały chłopczykale nie przykładam tak do tego wagi bo córka też na początku miała być chłopcem.
Na forum z dziećmi urodzonymi tak jak mój syn, mamy Krzysia, który do porodu miał być Marcelinką. Też inna dziewczyna z tego forum miała taką sytuacje, ale w poprzedniej ciąży i tez w tą stronę z Blanki zrobił się Olaf. Wcześniej myślałam, że pomyłki są tylko w druga stronę przez pępowinę między nogami, a jednak ...Rzeczywiście miałaś powiedziane, że będzie chłopak a urodziła sie dziewczynka? Mi lekarz powiedział, że będzie chłopak i ja już zaczęłam pokój urządzać - w mojej glowie oczywiście. Ale faktycznie z tym to jeszcze różnie może być. Może faktycznie nie będę się w 100% nastawiać na tego chłopaka
![]()
Domi2104
Cieszę się że wszystkie w porządku [emoji846] gratulujęJa po badaniu. Na usg wszystko wporzadku i prawdopodobnie rośnie nam mały chłopczyk [emoji846] ale nie przykładam tak do tego wagi bo córka też na początku miała być chłopcem.
Mam madzieje że wszystko będzie dobrze jutro badania i kolejny stres.Witaj w Naszym świecie.
Jak zobaczysz nasze posty to każda z Nas się tu stresuje. Jak nie objawami lub brakiem tok wizyta i normami w badaniach. Myślę, że niema złotego środka na brak stresu i zmartwień w ciąży.. Byle do przodu![]()
reklama