reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

@martimo moje opaski są dość szerokie i wysoko na główkę siegają wiec dlatego czapek nie daję ;). Dołączam fotkę

Twoja Zojka widać mniejsza a kokon większy, to pasuje 😉
Na długość 71-72 cm... tylko wagowo 6,600 kg.

Załączniki

• 20230414_101944.jpg
    20230414_101944.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 39
reklama
My zakładamy czapeczke taka bawełniana cieńsza niż zimowa 😂
U nas dzisiaj niby słonecznie ale wiaterek wiał niby w tej gondoli jeździ i buda jest ale jakoś dzisiaj nie pasowało bez czapeczki.

A jakie macie kurteczki dla maluchów?
Moi rodzice kupili małej kurteczke w myszka mikki niby super ładna i w ogóle ale chyba małej nie jest w niej wygodnie płacze nie jest zadowolona jak się jej zakłada i dalej w wózku popłakuje.
A że mam taki cienki kombinezon polarowy to jej go zakładam no ale mamy wyjście i jakoś słabo to widze jej go założyć.

Kupić żaden problem ale gdzie i jaka ?

Widziałam taką w smyku tylko w innym kolorze, chyba taki róż pudrowy, nawet ładna była i wydawała się być wygodna. Taki miękki materiał.

Widziałam taką w smyku tylko w innym kolorze, chyba taki róż pudrowy, nawet ładna była i wydawała się być wygodna. Taki miękki materiał.

śliczna 🥰... ja mam taką gładkś brzoskwiniową, taki krój i pikowany materiał.

Póki spał w kokonie to zawsze miał rozwiązany dół. Chciałam, żeby miał możliwie płasko. Ale teraz ten kokon tak szczelnie otula dziecko że to nie może być wygodne, szczerze mówiąc dawno już Kuby w to nie kładłam. Tak to wyglądało na początku lutego 😅

@Józia89. Wiesz co, póki Kuba jeździ w gondoli to jak jest ciepło zakładam taki grubszy sweterek, a nóżki zostawiam ubrane w jedną warstwę (spodenki czy co tam ma). Jest przykryty kocykiem i jeszcze tą wózkową pokrywą. Nie skarży się, więc chyba jest mu wystarczająco ciepło.

To u nas różnie ale zwykle ma body plus spodenki albo polspiochy i do tego ten cieniutki polarowy kombinezon ale ja nie daje koca albo czasem daje ale w tedy nie przykrywam ta pokrywa.
No i plus czapeczka.

Kocham Cie ! ❤️ piękna.
Już zamawiam ❤️❤️❤️
Tylko rozmiar który nosi czy lepiej rozmiar mniejszy czy większy?

My zakładamy czapeczke taka bawełniana cieńsza niż zimowa 😂
U nas dzisiaj niby słonecznie ale wiaterek wiał niby w tej gondoli jeździ i buda jest ale jakoś dzisiaj nie pasowało bez czapeczki.

A jakie macie kurteczki dla maluchów?
Moi rodzice kupili małej kurteczke w myszka mikki niby super ładna i w ogóle ale chyba małej nie jest w niej wygodnie płacze nie jest zadowolona jak się jej zakłada i dalej w wózku popłakuje.
A że mam taki cienki kombinezon polarowy to jej go zakładam no ale mamy wyjście i jakoś słabo to widze jej go założyć.

Kupić żaden problem ale gdzie i jaka ?

My kurtki nie mamy. Całą zimę tylko taki swetrowy wełniany kombinezon (sweter jakby z nogawkami) i otulacz polarowy babynomade z fotelika plus ewentualnie koc do wózka. Dostaliśmy kombinezon, ale to było na 74. W ogóle go nie użyliśmy. Mieliśmy też taki jakby śpiwór z barankiem do wózka, ale też nie korzystaliśmy. Merino body/pajace/czapki... na kolejny sezon też poszukam. Teraz ubieram przy 12-15 st: body długi rękaw, bluza lub sweter bawełniany, półspiochy bawełniane albo dresy plus skarpetki, czapka bawełniana i otulacz polarowy. I wystarczy jak się okazuje. Ciepło jej.
Kurtkę moja mama kupiła na rozm 80, chyba na jesień.

@maszak piękne opaski. Ale pytanie miałam jak długo taka łysa głowa w nakryciu głowy? Pomijam upał i słońce to pewnie jakiś kapelut. Ale jak np 20 st to chyba bez czapy?

A otulacz do fotelika kiedy zbędny? Przy 20 st?

Wszystko pięknie ale skład mi się nie podoba tej kurtki.

reklama
Do góry