Ja piję jedna kawę z mlekiem kokosowym dziennie, ale zdarzają się dni ze pije dwie. Jeśli chodzi o herbaty to pije Roiboos albo owocowe. W żadnej z ciąż nigdy nie zrezygnowałam z kawy, ograniczyłam jedynie ich ilość
@Agneso dajesz mi nadzieje na dziewczynkę pisząc ze tez masz smaki na pomidorki i ze mdłości miałaś okazjonalnie
@Ainais poczujesz się lepiej - nawet się nie zorientujesz kiedy

każda z nas ma lepsze i gorsze dni, rowniez emocjonalnie. Także spokojnie. Wszystko wroci do normy.
Dziewczyny - skorzystam z różnych Waszych porad na zaparcia. Narobilyscie mi smaka na kapustę kiszoną. Tylko boje się ze będę znów wzdeta jak balon. Bo z tym tez miałam duży problem a od kilku dni jest lepiej. Teraz zaparcia są u mnie na tapecie. Dziś tez pierwszy raz od tygodnia przespałam całą noc. Tak to miałam problem z bezsennością. Podobno tez hormony mogą to powodować.
A i obalam mit z powiązaniem płci i wyglądu mamy - ja w ciąży z synem wyglądałam gorzej a z córką pięknie

wiec nie zawsze jest tak, ze dziewczynka zabiera mamie urodę

w ogóle ciekawe jest to ile jest tych przesądów odnośnie płci: wygląd mamy, wygląd brzucha, smaki, moment zapłodnienia, objawy, kalendarze chińskie etc. A potem się często okazuje, ze wbrew wszelkim znakom na niebie i ziemi i tak płeć jest inna niż wszyscy z fusów wróżyli

co nie zmienia faktów, ze fajny jest ten czas oczekiwania i zabawa we wróż