Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To ja chyba rzeczywiście dobrze zniosła to cc bo wydaje mi się, że w kroplówce była pyralgina, to możliwe? Jak się skończyła, tylko raz poprosiłam o przeciwbólowe. Najgorsza była pionizacja i pierwszy prysznic.
Nie czytam ich, bo nawet nie chce myśleć o takich rzeczach@Nowa103 pewnie będziesz w szkole rodzenia to tam cały zarys poznasz. Że sa dwie fazy itp itd. Coś musisz wiedzieć. Najlepiej nie czytac tych mrozących krew w zyłach bo źle się nastawisz. Najważniejsze to oby komplikacji nie było. A tak to ból jest w pakiecie z porodem. Jeśli masz wysoki próg to pewnie mniej będzie bolało .
@afelka No tak mówią... mnie zaskoczył balonik, bo tak mówili, ze 3 to samo sie rodzi i do szpitala można nie zdążyć tak sobie wzięłam do serca, że za szybko pojechałam
. Potem mnie zatrzymali w szpitalu, bo u mnie skurcze się nie piszą i mówili, że tak lepiej i miałam wywoływany. Ale 1 faza i 2 taka sama.. tylko z kazdym jednym razem fazy coraz krótsze.
No i w sumie 3 razy to samo, pecherz przebijali, skurcze dopiero po oxy. Ale fakt zastanawiam się jak to teraz będzie... czy podobnie czy jakieś niespodzianki
![]()
Ja też mam duży próg bólu ale okres zawsze był ciężki także przez bóle krzyżowe no i w porodzie też one. Teraz na szczęście okres lżejszy. Ale mam żal do siebie że nie wiedziałam niektórych rzeczy o porodzie mimo że czytałam bo bardziej się przez to męczyłam;pNie czytam ich, bo nawet nie chce myśleć o takich rzeczach
Zawsze mi się wydawało, że mam wysoki próg bólu, przeżyłam kanałowe bez znieczulenia, jak kiedyś mi szyli podniebienie to czułam że zeszło znieczulenie, ale stwierdziłam że skoro szyją to znaczy że już koniec więc nie będę nic mówićno i praktycznie nigdy na jakieś bóle nie biorę tabletek tylko czekam aż przejdzie. Ale wiadomo, poród to trochę inny rodzaj bólu pewnie, zobaczymy co to będzie. Nastawiam się pozytywnie!
![]()
U mnie był masaż, a po 1 porodzie zaczęłam chodzić do fizjoterapeutki uroginekologicznej i nacięcia/pęknięcia żadnego nie miałam. Ale nie wiem na ile mialy te masaże/ćwiczenia wpływ, a na ile to genyA przed porodem stosowalyscie masaz krocza/ cwiczylyscie miesnie kegla? Ciekawa jestem czy da sie jakos zapobiec nacieciu lub peknieciu![]()
Szybciutko Ci poszło. No oni tez się czasem mylą. Jak pojechalam na IP był moj akurat gin i mi mowi, ze ruch jest da mnie na ktg... polozna odczytala mówi.. skurcze się nie piszą jak mnie zatrzymają wracaj do domu bo dziś nie urodzisz była wtedy 14.0 a młodą urodziłam po 18.Mi tam mówili, że pierwsze to na pewno będę z 20h rodzić i mi męża do domu chcieli odsyłać, a w sumie w 6 się wyrobiłam
Niespodzianki będą, ale na pewno pozytywne![]()