reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

Kurde muszę popatrzeć jak to ja tam pisałam. Wiem, że miałam 100% , teraz 60% wypłacane będę miała, a mój mąż miał dwa tygodnie urlopu tacierzynskiego. Muszę poczytać w takim razie dokładniej 😅
Dwa tygodnie tacierzynskiego to zupełnie inny urlop. A ty złóż wniosek do pracodawcy o wyrównanie do 70% 🙂

A czemu masz 100 + 60? Nie składałaś o całość urlopu od razu czy nie zmieściłaś się w 21 dniach? Ja złożyłam od razu o rok urlopu i mam od początku wypłacane 80% ((100+60)÷2=80), a ponieważ od 26 kwietnia zamiast 60 jest 70% no to złożyłam o naliczanie zasiłku w wysokości 81,5% ((100+70)÷2=81,5)

Ostatnia edycja:
reklama
Dwa tygodnie tacierzynskiego to zupełnie inny urlop. A ty złóż wniosek do pracodawcy o wyrównanie do 70% 🙂

A czemu masz 100 + 60? Nie składałaś o całość urlopu od razu czy nie zmieściłaś się w 21 dniach? Ja złożyłam od razu o rok urlopu i mam od początku wypłacane 80% ((100+60)÷2=80), a ponieważ od 26 kwietnia zamiast 60 jest 70% no to złożyłam o naliczanie zasiłku w wysokości 81,5% ((100+70)÷2=81,5)
Ja też tak mam 🤪... czyli lepiej było wziąć 100+60 ;)

No tak. A tym co mieli 60 to dostaną 70 :)
Ale tego nie można było przewidzieć, zawsze jak wprowadzają takie zmiany w przepisach to szczegóły nie są wcześniej znane.
Np. teraz z tych dodatkowych 9 tygodni będą mogli skorzystać rodzice mający prawo do urlopu w sierpniu zeszłego roku, nawet jeśli obecnie ten urlop już im się skończył - bo tak długo prawodawca zwlekał z wprowadzeniem zmian w życie, a ten termin był narzucony odgórnie.

Dzwoniłam do kadrowej i sama mi wypełni ten wniosek, żebym miała to 70% 😁 Ja chciałam tak.

Ja mam płacone przez rok.
To mam dzwonić do kadrów pytać się o ten 1.5 % ?

reklama
Mała zaś marudna cały dzień na rękach 🤪
Tak jak w piątek eh.
Czyżby kolejny ząb nie dawal jej spokoju ?

Obiad zrobiony w sumie już śladu po nim nie ma 🤪
Wyjdziemy na spacerek 🤪❤️🌼

Ja lubię towarzystwo choć jak to mówiłam zawsze w pracy że swoje towarzystwo jest najlepsze 🤪

Ja np w pracy miałam koleżanke co nie za bardzo się przepadaliśmy za sobą 🤪 ale w miare tolerowaliśmy ( musieliśmy) taka moja zmienniczka 🤪🤪
Od momentu kiedy przestałam pracować wysmarowała mi konkretnie dupsko 🤪🤪
Ale jak ja to mówię jak ktoś mnie zna to wie jaka jestem.

Do góry