reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2023

Serduszko widać dopiero około 6/7 tydzień, wiec jeszcze czaaaas 🙂❤️ A pierwsza wizytę trzeba odbyt do 10-tego tygodnia, żeby dostać jednorazowe „ becikowe „
Ja to wszystko wiem 😉 umówiłam się jak będzie 6+2, w pierwszej ciąży w tym terminie było już serduszko (do mojego giną ciężko się dostać, więc już z wyprzedzeniem). Może pójdę też za tydzień w piątek żeby potwierdzić, że pęcherzyk jest w macicy 🥺
Dziś masz termin miesiączki?
Za dwa dni termin 😉
Dzisiaj tez zrobiłam i tez piękna kreska od razu wyszła z popołudniowego moczu 😜 szczęście nie do opisania ale dalej jakoś to do mnie nie dochodzi,wydaje mi się ze dopiero na 1 usg zrozumiem.Jestem dopiero na 1 marca umówiona na test z krwi bo wcześniej się nie da 🥲 a prywatnie nie ma opcji tu gdzie mieszkam także czekam,ale złudzeń nie mam ze ciąża jest 😜 dzisiaj jestem jeden dzień po terminie okresu i krechy grubaśne wychodzą bez złudzeń zostawiają 🥹
Mieszkasz za granicą?
Kiedy macie w planach poinformować rodzine 😝 ja się cały czas zastanawiam z jednej strony chciało by się jak najszybciej a z drugiej myśle sobie ze jak najpóźniej żeby ominąć przykrości kiedy coś nie wyjdzie
Mojej mamie i siostrze jak tylko zobaczymy się na żywo, czyli pewnie w przyszły weekend. Teściom pod koniec marca, akurat będą urodziny teściowej to będzie miała prezent. Reszta rodziny/znajomi po pierwszych prenatalnych albo nawet później, zależy jak wyjdzie 😁 poprzednio też się nie spieszyłam za bardzo.

reklama
Ja to wszystko wiem 😉 umówiłam się jak będzie 6+2, w pierwszej ciąży w tym terminie było już serduszko (do mojego giną ciężko się dostać, więc już z wyprzedzeniem). Może pójdę też za tydzień w piątek żeby potwierdzić, że pęcherzyk jest w macicy 🥺

Za dwa dni termin 😉

Mieszkasz za granicą?

Mojej mamie i siostrze jak tylko zobaczymy się na żywo, czyli pewnie w przyszły weekend. Teściom pod koniec marca, akurat będą urodziny teściowej to będzie miała prezent. Reszta rodziny/znajomi po pierwszych prenatalnych albo nawet później, zależy jak wyjdzie 😁 poprzednio też się nie spieszyłam za bardzo.
też mam ochotę rodzicą powiedzieć,pewnie by mnie tak nie kusiło gdyby moja mama nie miała teraz w weekend 50tych urodzin,na pewno by się bardzo cieszyła bo marzy żeby mieć już wnuka albo wnuczkę 😂 .. tylko cały czas myśle czy jednak nie czekać z tym jak najdłużej żeby mieć spokój z radami wszystkimi i żeby sama się oswoić z tym wszystkim co się teraz dzieje

też mam ochotę rodzicą powiedzieć,pewnie by mnie tak nie kusiło gdyby moja mama nie miała teraz w weekend 50tych urodzin,na pewno by się bardzo cieszyła bo marzy żeby mieć już wnuka albo wnuczkę 😂 .. tylko cały czas myśle czy jednak nie czekać z tym jak najdłużej żeby mieć spokój z radami wszystkimi i żeby sama się oswoić z tym wszystkim co się teraz dzieje
Kwestia relacji z mamą 😉 ja bym nie wytrzymała ukrywać się przed swoją i nie mieć z kim pogadać i przeżywać 😁

Witamy nowy dzien! A ja na pierwszym juz widziałam cień cienia cienia 🙈😂 według kalkulatorów widzimy się 7 listopada👩🏼‍🍼 ( 5 dni do terminu miesiączki )

Załączniki

• BADE0466-E509-4A74-B2B8-BE86A0218746.jpeg
    BADE0466-E509-4A74-B2B8-BE86A0218746.jpeg
    229,1 KB · Wyświetleń: 274
Wlasnie dzwoniłam chyba do 8 ginekologów i nie ma nigdzie miejsca, jedna Pani powiedziała mi, ze najbliższy możliwy termin do ginekologa na NFZ jest w lipcu…🙈 ale udało mi sie umówić na pierwsza wizytę na 20 marca ( będzie akurat dobry czas ), a wy juz sie umowilyscie?

Wlasnie dzwoniłam chyba do 8 ginekologów i nie ma nigdzie miejsca, jedna Pani powiedziała mi, ze najbliższy możliwy termin do ginekologa na NFZ jest w lipcu…🙈 ale udało mi sie umówić na pierwsza wizytę na 20 marca ( będzie akurat dobry czas ), a wy juz sie umowilyscie?
Też dlatego mówiłam, że już jestem umówiona do mojego gina na 13 marca 😁 Na nfz mam 3 marca, u mnie akurat nie trzeba długo czekać. Planuje na pewno na początku chodzić podwójnie żeby mieć skierowanie na te badania pierwsze, bo jest tego ogrom 😁

Ja mieszkam za granicą i tutaj inaczej to trochę działa 🥲 inne podejście do ciazy chyba jest .. 1 marca idę na hcg dopiero i to jeszcze trochę na chama bo lekarz napisał mi ze nie muszę mieć badań krwi bo testy są wiarygodne w domu,ale się uparłam i jakoś jestem umówiona,pierwsze usg tutaj jest w 9 tyg i tez mam nadzieje ze jakoś go przegadam i zrobi wcześniej jak nie będzie chciał to znajdę coś prywatnie żeby zrobić te usg w tym 6 tyg 🙈 chce wiedzieć chociaż ze wszystko jest Ok i ze nie jest to poza maciczna ciąża tyle mi wystarczy żebym była spokojniejsza

reklama
Hej laski wracam z kolejnymi wynikami, wiec powolutku rośniemy ❤️
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa bo w czwartek wieczorem delikatne plamienie było, wiadomo na tym etapie jeszcze nic nie widział, ale póki co plamienie więcej nie wystąpiło, beta rośnie wiec jestem dobrej myśli ❤️

Załączniki

• AB9AF380-E429-4DD1-A54E-7F97270CF94D.jpeg
    AB9AF380-E429-4DD1-A54E-7F97270CF94D.jpeg
    86,7 KB · Wyświetleń: 180
  • 92FFBF95-EE68-4F1E-B952-6DA4A3255F5D.png
    92FFBF95-EE68-4F1E-B952-6DA4A3255F5D.png
    145,4 KB · Wyświetleń: 182
Do góry