Mama1raz
Fanka BB :)
No właśnie ja normalnie dźwigam młodego :/ on jeszcze nie ogarnia za bardzoNo mi moją dwulatka też daje popalić nie ma kiedy usiąść. Staram się póki co nie dziwgac ale wiadomo jak to jest![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No właśnie ja normalnie dźwigam młodego :/ on jeszcze nie ogarnia za bardzoNo mi moją dwulatka też daje popalić nie ma kiedy usiąść. Staram się póki co nie dziwgac ale wiadomo jak to jest![]()
To prawda!Druga ciąża zawsze jest inna.. wcześniej chciało Ci spać to nie było problemu.. źle się czułaś to też sobie odpoczywalas a teraz no cóż![]()
Przy kolejnym dziecku te już będą starsze to wtedy będzie można się dzieckami wspomóc i drzemnąć na chwilkęDruga ciąża zawsze jest inna.. wcześniej chciało Ci spać to nie było problemu.. źle się czułaś to też sobie odpoczywalas a teraz no cóż![]()
Ja przy ciązy z Synkiem pracowałam z grupą dwulatków. Ciąża fizjologiczna, bez problemów, wychodziłam z założenia że mój organizm jest przyzwyczajony do tego typu obciążenia jak podsadzeniem na toaletę, czasem podniesienie i pracowałam normalnie plus z obserwacji... Mamy dzieci z placówki które są w ciąży w większości też normalnie podnoszą swoje żobkowe dzieci (nawet w zaawansowanej ciązy).Powiem Wam dziewczyny , że przy rocznym dziecku to nie mam czasu się zastanawiać czy mi coś dolegajedynie czuję podbrzusze i czasami zakręci mi się w głowie. Zastanawiam się jak to jest w ponoszeniem straszaka .
I tu pojawia się komfort większej róznicy wiekuDruga ciąża zawsze jest inna.. wcześniej chciało Ci spać to nie było problemu.. źle się czułaś to też sobie odpoczywalas a teraz no cóż![]()
Tu w pełni potwierdzamPrzy kolejnym dziecku te już będą starsze to wtedy będzie można się dzieckami wspomóc i drzemnąć na chwilkę![]()
Jeśli jest wszystko w porządku to czemu nie, można podnosić ale wiadomo z umiarem a nie kilometry robić z dzieckiem w nosidleJa przy ciązy z Synkiem pracowałam z grupą dwulatków. Ciąża fizjologiczna, bez problemów, wychodziłam z założenia że mój organizm jest przyzwyczajony do tego typu obciążenia jak podsadzeniem na toaletę, czasem podniesienie i pracowałam normalnie plus z obserwacji... Mamy dzieci z placówki które są w ciąży w większości też normalnie podnoszą swoje żobkowe dzieci (nawet w zaawansowanej ciązy).
Ja pilnowałam tylko żeby podnosić z ugiętych kolan żeby jak najmniej obciążać.
Chyba jako mamie ciężko byłby mi odmówić roczniakowi rączek, kiedy nawet jako ciocia żlobkowa nie jestem w stanie takim maluchom odmówić
I tu pojawia się komfort większej róznicy wiekuCórka w pełni samoobsługowe
Młody w większości... Chociaż bywa czasami absorbujący to napewno nie tak jak roczniak, albo dwulatek
Tu w pełni potwierdzam![]()
Ok jeżeli tutaj wszystko będzie tak jak trzebaPrzy kolejnym dziecku te już będą starsze to wtedy będzie można się dzieckami wspomóc i drzemnąć na chwilkę![]()
Mi córka też zasypia tylko na brzuchu . Staram się ją wyżej kłaść ale no też tego nie da się zmienićJa staram się nie nosić dużo,podnoszę na przewijak,do jedzenia i jak jest już mega marudny lub jak go usypiam na moim brzuchu, lekarz mi powiedział bym nosiła,zapytałam się czy na pewno tobezpieczne. Powiedział że ogólnie to nie powinnam go dźwigać ale co powiem rocznikowi jak będzie płakał ,że mama nie może ? Ma rację, staram się schylać i tak go przytulać. Większość noszenia przejął mąż ale przecież nie zawsze jest w domu...