• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Witam w nowym tygodniu ❤️
Ja w weekend o dziwo dzięki temu, że nie musiałam zrywać się rano i mogłam sobie leżeć rano do oporu mimo , że nie spałam to obeszło się bez porannych zrywów, nawet się zaczęłam martwić, czy coś się nie dzieje, że jest tak dobrze. Dziś o poranku powrót do tego co było czyli robienie śniadania dzieciakom=rwanie z pustego żołądka...
Dzis wogóle cały czas odczuwam dyskomfort(chyba nadrabiam za weekend)...
Lubię weekendy i tak mi smutno, że znowu poniedziałek i praca...
Hej ;) nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ale byłam z Wami na samym początku ale niestety pęcherzyki przestały rosnąć.. a dzisiaj taki piękny widok z rana. Boje się cieszyć bo czuję że brzuch boli lekko jak na okres i wczoraj trochę różowego śluzu ale ...
Po cichutku gratuluję❤️ Rośnięcie sobie zdrowo❤️❤️❤️
Hej dziewczyny w poniedziałek 🩷 wczoraj miałam tragiczny dzień, były wymioty 😔 i cały dzień zmulony, dresik, kołdra, kocyk i spanie 😔 oby jak najmniej takich dni. Dzis już lepiej. W czwartek wizyta i powoli zaczynam się stresować, czy wszystko w porządku 🙈
Ja mam USG w piątek i też odczuwam stres jak przed każdym! Ale wierzę, że musi być w porządku!❤️ Po tym USG To już łatwiej będzie mi się czekało na prenatalne.
Teoretycznie to powinno być USG z pomiarami jak na prenatalnych bo to USG w Luxmed między w widełkach między 11 a 13(+6) tygodniem, ale kto wie co ten lekarz będzie sprawdzał i mierzył... W poprzednich ciążach na tym etapie były własnie prenatalne, bo nie było badań z programu na NFZ.
Co prawda lekarze mi mówili, że w kwestii medycznej to więcej dowiem się już z programu, bo lepszy sprzęt plus pappa... więc pod tym względem piątkowe badanie nie ma głębszego sensu, bo i tak wszystko będzie dokladni wybafane i wymierzone 4.05 Ale ja na to USG idę dla swojej spokojnej głowy! 4 tyg. Oczekiwania na podgląd maluszka to zdecydowanie za dużo🤯 2 tyg. Trudno się czeka... Ale zawsze jest to znosniejsze iż te 4😜

U mnie też nie najlepiej, w sensie fizycznie 🤐 co prawda bez wymiotów ale z mdlosciami mimo najwyższej dawki Xonvea bo biorę 4 tabletki i z sennością która pozwala mi tylko leżeć i patrzeć w sufit... Ile tak można 🤢 Ja mam wizytę dziś po 14, też się stresuje bo od kilku dni czuje jakieś pobolewanie w podbrzuszu, jakieś kłucia dziwne 🤔 dziś 8+1 tc
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę🙏🤞❤️

U mnie też nie najlepiej, w sensie fizycznie 🤐 co prawda bez wymiotów ale z mdlosciami mimo najwyższej dawki Xonvea bo biorę 4 tabletki i z sennością która pozwala mi tylko leżeć i patrzeć w sufit... Ile tak można 🤢 Ja mam wizytę dziś po 14, też się stresuje bo od kilku dni czuje jakieś pobolewanie w podbrzuszu, jakieś kłucia dziwne 🤔 dziś 8+1 tc
Trzymam kciuki 🤞

Kurcze dziewczyny, czekam już na wizytę i odebrałam od położnej wyniki badań które robiłam w czwartek. Hemoglobina wyszła mi na poziomie 8, okropnie mnie to zmartwiło 🫣 czy któraś z Was też ma problemy z anemia? To by wyjaśniało dlaczego czuje się tak okropnie ostatnio 😭

Kurcze dziewczyny, czekam już na wizytę i odebrałam od położnej wyniki badań które robiłam w czwartek. Hemoglobina wyszła mi na poziomie 8, okropnie mnie to zmartwiło 🫣 czy któraś z Was też ma problemy z anemia? To by wyjaśniało dlaczego czuje się tak okropnie ostatnio 😭
Ja mam hemoglobinę jeszcze w normie 12,7(widełki zaczynają się od 12)
Ale mam duży niedob9r ferrytyny... Niby jeszcze nie anemia, ale już działam na oparach.
Więc to na 99% przyczyną mojej meczliwosci senności i zmęczenia każdej komórki ciała...
Od tygodnia suplementu je żelazo(2x100mg), nie czuję się po nim jakoś wyjątkowo źle, więc mam nadzieję że sobie zadziała i niebawem poczuje się lepiej.❤️
Mam nadzieję, że jak dostaniesz suplementację to uda Ci się wyjść z tej anemi🙏

Ja mam hemoglobinę jeszcze w normie 12,7(widełki zaczynają się od 12)
Ale mam duży niedob9r ferrytyny... Niby jeszcze nie anemia, ale już działam na oparach.
Więc to na 99% przyczyną mojej meczliwosci senności i zmęczenia każdej komórki ciała...
Od tygodnia suplementu je żelazo(2x100mg), nie czuję się po nim jakoś wyjątkowo źle, więc mam nadzieję że sobie zadziała i niebawem poczuje się lepiej.❤️
Mam nadzieję, że jak dostaniesz suplementację to uda Ci się wyjść z tej anemi🙏
Kurcze powiem Ci ze w styczniu badałam sobie poziomy żelaza i ferrytyny i miałam wyniki takie jak na zdjęciu.... Więc zaskoczyła mnie dzisiejsza hemoglobina 🫣 w ciąży z córką 7 lat temu też miałam anemię i bardzo się męczyłam z rosnymi formami żelaza bo źle się po nim czułam 🤐

Załączniki

• Screenshot_20260420_141240_pl.diagnostyka.mobile-01.jpeg
    Screenshot_20260420_141240_pl.diagnostyka.mobile-01.jpeg
    89,2 KB · Wyświetleń: 20
Mialam w 1 ciazy lekka anemię. Spokojnie, dostaniesz żelazo- ale lek, ma recepte, nie suplement - dopytaj lekarza. I poczytaj jak brać żelazo- to bardzo ważne, bo nie można go łączyć z nabrałem (kawa z mlekiem tez sie liczy). Najlepiej brać na czczo, rano,2h przed 1 posiłkiem i popić sokiem pomarańczowym albo woda z cytryna - witamina C wspomaga wchłanianie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry